Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
23 september 2020

7 redenen waarom jij thuis een sauna moet bouwen


Dat de sauna goed is voor je gezondheid en voor ontspanning zorgt, zal voor velen wel bekend zijn, maar waarom is dat zo? In dit blog gaan we u vertellen waarom de sauna zo goed voor u is. Hierdoor zal u niet meer kunnen wachten om thuis een sauna te laten bouwen. 

Spier- en gewrichtspijn verhelpen

Heeft u flink gesport en spierpijn gekregen? Of heeft u last van gewrichtspijn? Een infrarood sauna kan u hier mee helpen. Door de sauna wordt heel uw lichaam verwarmt tot diep vanbinnen. Door de warmte wordt de doorbloeding in uw lichaam verbetert en zorgt het voor ontspanning van uw huid. Dit verlicht uw spier- en/of gewrichtspijn.

Verkoudheden en griep

Ziet u ook zo op tegen de herfst en de winter, omdat het de tijd is dat de verkoudheid en griep weer opkomen? Door regelmatig in een Finse sauna te gaan kunt u uw jaarlijkse verkoudheid of griep voorkomen. Dit komt omdat u uw lichaam en afweermechanisme traint door de sauna in te gaan. 

Weerstand verhogen

Door regelmatig in een infrarood sauna of Finse sauna te gaan, kunt u uw weerstand verhogen. Uw lichaam gaat uw bloedsomloop stimuleren en stabiliseren door de grote temperatuurschommelingen. Daardoor worden er meer afweerstoffen aangemaakt door uw lichaam die zorgen voor een verhoogde weerstand. 

Astma en bronchitis

Als uw een astma- of bronchitis patiënt bent, is de traditionele sauna uitermate geschikt voor u. Uit medisch onderzoek is namelijk bewezen dat astmapatiënten die regelmatig de sauna bezocht en ademhalingsmoeilijkheden afnamen. Dit komt doordat het zenuwstelsel op een goede manier wordt beïnvloed. 

Bloeddruk 

Een saunabezoek is erg gezond voor uw bloeddruk. In de sauna verruimen je bloedvaten en wordt je bloed dunner door de warmte, hierdoor zal je bloeddruk dalen. Wanneer je weer uit de sauna gaat, koelt je lichaam af en zullen je bloedvaten vernauwen waardoor je bloeddruk weer toeneemt. Wanneer je een hoge bloeddruk hebt kun je ook gewoon gebruik maken van de sauna, je moet dan vooral zorgen dat u genoeg tijd neemt voor de saunagang. 

Huid verstevigen

Doordat u gaat zweten in de sauna, raakt u overtollig vuil en afval kwijt via uw huid. Hierdoor wordt de huid gereinigd en kan het de PH-waarde van uw huid positief beïnvloeden, omdat uw huid iedere keer na een saunabezoek weer wat steviger wordt.

Verbeter uw nachtrust

Een bezoek aan de sauna kan zorgen voor goede slaap. Doordat u uzelf helemaal overgeeft aan de rust in een de sauna, kan uw lichaam melatonine aanmaken. Melatonine zorgt ervoor dat een ontregelde biologische klok weer goed gaat lopen waardoor u dus goed slaapt. 

Sauna bouwen

Ben u naar aanleiding van dit artikel helemaal overtuigd om thuis een sauna te bouwen? Dat snappen wij helemaal! Neem contact op met onze medewerkers en laat uzelf adviseren over welke sauna het best bij uw behoeftes past. Veel succes met het kiezen van een heerlijke sauna voor bij u thuis en geniet ervan!

Op zoek naar meer tips en informatie? Lees ook onze andere blogs over tips over sauna gebruik:

 

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven