Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
30 juli 2019

De voordelen van aromatherapie


Regelmatig gebruik maken van een jacuzzi, stoombad of whirlpool bad is heerlijk ontspannend en ook nog eens goed voor uw gezondheid. Maar wist u dat er diverse therapieën voor in de jacuzzi zijn die het ontspannende gevoel versterken en goed effect hebben voor uw gezondheid? Zo is aromatherapie een steeds populairder wordende therapie voor in een whirlpool bad. Maar wat is aromatherapie precies, wat voor effect heeft het op uw gezondheid en hoe werkt het? Lees er alles over in ons artikel.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is wat ze noemen een holistische therapievorm. Bij deze therapievorm wordt er gebruik gemaakt van etherische oliën die gewonnen zijn uit bloemen, kruiden en andere plantendelen. Aromatherapie betekent dan ook letterlijk “behandeling met geuren”. Waarbij het regelmatig gebruik maken van een jacuzzi al goed is voor uw lichamelijke en mentale gesteldheid helpt deze therapievorm hier alleen maar bij.

Wat zijn de effecten van aromatherapie?

Aromatherapie wordt voornamelijk ingezet bij klachten zoals slapeloosheid, angst en spanning. De rustgevende geuren zouden inwerken op het onderbewuste, maaar volgens experts werkt ook bij spier en gewrichtspijn. Bij aromatherapie kunt u kiezen uit verschillende geuren en elke geur heeft dan ook zijn eigen werking.

- Lavendel: Deze geur heeft een zeer kalmerende werking en werkt voornamelijk bij spanning, stress, slapeloosheid en depressie. Daarnaast kan het ook pijnstillend en ontstekingsremmend werken. 

- Rozen: Deze sauna aroma wordt voornamelijk gebruikt tegen huidontstekingen, astma, slapeloosheid en spataderen.

Eucalyptus: Dit helpt voornamelijk bij blaren, wonden, puistjes of andere huidaandoeningen. Daarnaast kan het ook helpen bij spierpijn en zenuwpijn. 

- Citroen: Deze geur helpt voornamelijk bij griep en verkoudheid. Dit komt door de sterke antibacteriële werking.

Aromatherapie in uw whirlpool bad

Zoals u hiervoor heeft kunnen lezen is aromatherapie goed toe te passen bij het gebruik van uw luxe whirlpool bad. Dit werkt heel simpel door etherische oliën, oftewel sauna aroma’s, toe te voegen aan het water. Het gebruik van deze sauna aroma’s is voor iedereen verschillend. Naast het positief effect op uw lichaam kan het ook zijn dat u een bepaalde geur helemaal niks vindt. Gelukkig kunt u bij VSB Wellness gemakkelijk de sauna aroma’s bestellen en de verschillende geuren uitproberen.

Vul onderstaand formulier in voor de Coast Spas 2020 brochure

Brochure Coast Spa

DOWNLOAD DE COAST SPA 2022 BROCHURE

Vul onderstaand formulier in & lees alles over de luxe whirlpool baden van Coast Spas in de nieuwste brochure!

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven