Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
8 december 2021

Zwembad winterklaar maken aan de hand van deze tips


Er zijn maar weinig mensen die het hele jaar door in een buitenzwembad zwemmen. De meesten kiezen ervoor om het zwembad af te sluiten wanneer de winter voor de deur staat. Als u besluit uw zwembroek op te bergen, neem dan de juiste maatregelen om uw zwembad winterklaar te maken. Op die manier raakt uw mooie buitenbad niet beschadigd tijdens de winter. VSB Wellness heeft dit blog met 7 tips voor het opgesteld zodat u weet hoe u uw zwembad winterklaar moet maken en wanneer u dit het beste kunt doen.

Van tevoren is het goed om u te realiseren dat het winterklaar maken van uw buiten zwembad altijd meer tijd kost dan het zomerklaar maken van het bad wanneer het warmer wordt. Als u het zwembad de nodige zorg en aandacht geeft, heeft u er minder onderhoud aan wanneer het zwembad weer gaat gebruiken.

1. Zwembad gereedmaken door goede chloor-, ph-, en alkaliteitsniveaus te realiseren

Wanneer u begint met het winterklaar maken van uw buiten zwembad is het van belang het zwembad te behandelen om kalkaanslag en corrosie te voorkomen. Doe dit een week voordat u het zwembad voor de winter sluit. Zorg ervoor dat u de juiste chloor-, pH- en alkaliteitsniveaus heeft. Neem een ​​monster zwembadwater voor analyse, een pH-waarde tussen 7,2 en 7,6 is aan te raden en de alkaliteit moet 80 tot 120 ppm zijn.

2. Geef het zwembad een schok om winter door te komen

Gebruik een extra sterke chloor om alle bacteriën te doden. Nadat u het chloor heeft toegevoegd, laat u de pomp en de filter enkele uren draaien, zodat het goed wordt verdeeld.

winterklaar maken zwembad

3. Dood alle algen

Zet een algenbehandeling in het water zodat het eventuele algengroei voorkomt. Algen zorgen ervoor dat uw zwembadwater er troebel uitziet en kan uw filter verstoppen, het is dus belangrijk om het zwembad tijdens het winterklaar maken te behandelen met een algicide.

4. Schoonmaken: essentieel voor een winterklaar zwembad

Uw zwembad een goede schoonmaakbeurt geven om het zwembad winterklaar te maken is het beste advies wat we u kunnen geven. Zorg ervoor dat het bad een goede eindejaarsreiniging heeft gehad voordat u uw zwembad afsluit. Om dit te doen, moet u misschien wat ouderwets elleboogvet gebruiken. Verwijder bladeren of vuil door een net of paal te gebruiken. Het is belangrijk dat u de muren borstelt en overal stofzuigt. Vergeet niet de skimmermandjes en de pluizenmand van de pomp schoon te maken. Verlaag het waterpeil tot onder de laagste skimmer, om te voorkomen dat de skimmers beschadigen bij vorst.

5. Maak het filter schoon voordat het winter wordt

Uw filter is een belangrijk apparaat, dus zorg er goed voor. Vet-, olie- of kalkaanslag kan in de winter verharden. Als u de filter goed schoonmaakt, raakt hij niet verstopt in de winter en is hij klaar voor gebruik als het warmer wordt.

6. Spoel uw zwembadaccessoires af en berg ze op

Als u speelgoed of voorwerpen zoals ladders of een thermometer in uw zwembad heeft liggen, haal deze er dan uit. Spoel ze goed af en berg ze op. Misschien wilt u een weerbestendige hoes over uw duikplank doen, zodat deze beschermd blijft bij de koudere temperaturen.

hoe zwembad winterklaar maken

7. Dek het zwembad af om het winterklaar te maken

Dit is de laatste stap voor het winterklaar maken van uw zwembad. Voordat u een afdekking over het zwembad plaatst, moet u het waterniveau een beetje verlagen. Zorg ervoor dat uw hoes goed past, zodat deze niet wegvliegt bij slecht weer en controleer of er geen gaten of scheuren zijn waardoor vuil of bladeren het zwembad kunnen binnendringen.

Wilt u meer tips over hoe u uw zwembad goed kunt onderhouden en winterklaar kunt maken? Bekijk onze speciale pagina over zwembad onderhoud

Verder is het goed om te weten dat VSB Wellness dé expert is in het realiseren van binnenzwembaden en zwembaden in de tuin. Wij kunnen uw nieuwe zwembad bovendien integreren in een wellness totaalproject. Dus wilt u naast een op maat gemaakt zwembad uw tuin ook voorzien van een buitensauna, of wilt u een Finse sauna binnen laten plaatsen zodat u gedurende de koude winters hiervoor niet het huis uit hoeft? Geen probleem! Bezoek eens onze showroom of neem contact op voor meer informatie.

Op zoek naar meer tips en informatie? Lees ook onze andere blogs met tips over zwembaden aan laten leggen, in gebruik nemen en onderhouden:

- Tips voor geschikte aankleding voor een zwembad

- Wat is een goede diepte voor een zwembad?

- Ideeën voor een zwembad in de tuin

- Hoe zwembad schoonhouden?

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven