Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
13 januari 2021

7 Tips om uw buiten zwembad winterklaar te maken


Er zijn maar weinig mensen die het hele jaar door in een buitenzwembad zwemmen, en de meesten kiezen ervoor om het zwembad te sluiten wanneer de winter voor de deur staat. Als u besluit uw zwembroek op te bergen, neem dan de juiste maatregelen, zodat uw zwembad tijdens zijn winterslaap niet beschadigd raakt.

Uw zwembad buiten gebruik stellen voor de winter kost altijd meer tijd dan het weer openen wanneer het warmer wordt, maar als u het zwembad de nodige zorg en aandacht geeft dat een buiten zwembad verdient, heeft u er minder onderhoud aan wanneer het zwembad weer gaat gebruiken.

VSBwellness heeft dit blog opgesteld om u zeven tips te geven om uw buiten zwembad te helpen de winter door te komen.

1. ZORG ERVOOR DAT HET ZWEMBAD CHLOOR-, PH- EN ALKALITEITSNIVEAUS IN ORDE IS

Behandel het zwembad voordat u het afsluit voor de winter om kalkaanslag en corrosie te voorkomen. Doe dit een week voordat het zwembad voor het sluiten van het zwembad. Zorg ervoor dat u de juiste chloor-, pH- en alkaliteitsniveaus heeft. Neem een ​​monster zwembadwater voor analyse, een pH-waarde tussen 7,2 en 7,6 is aan te raden en de alkaliteit moet 80 tot 120 ppm zijn.

2. GEEF HET ZWEMBAD EEN SCHOK

Gebruik een extra sterke chloor om alle bacteriën te doden. Nadat u het chloor heeft toegevoegd, laat u de pomp en de filter enkele uren draaien, zodat het goed wordt verdeeld.

3. DOOD ALLE ALGEN

Zet een algenbehandeling in het water zodat het eventuele algengroei voorkomt. Algen zorgen ervoor dat uw zwembadwater er troebel uitziet en kan uw filter verstoppen, het is dus belangrijk om het zwembad te behandelen met een algicide.

4. MAAK HET ZWEMBAD SCHOON

Zorg ervoor dat het een goede eindejaarsreiniging heeft. Om dit te doen, moet je misschien wat ouderwets elleboogvet gebruiken. Verwijder bladeren of vuil door een net of paal te gebruiken. Het is belangrijk dat u de muren borstelt en overal stofzuigt. Vergeet niet de skimmermandjes en de pluizenmand van de pomp schoon te maken. Maak in geen geval het zwembad leeg, aangezien dit de structuur van het zwembad zelf belast.

5. MAAK HET FILTER SCHOON

Uw filter is een belangrijk apparaat, dus zorg er goed voor. Vet-, olie- of kalkaanslag kan in de winter verharden. Als je de filter goed schoonmaakt, raakt hij niet verstopt en is hij klaar voor gebruik in de lentemaanden.

6. SPOEL UW ZWEMBADACCESSOIRES AF EN BERG ZE OP

Als je speelgoed of voorwerpen zoals ladders of een thermometer hebt, spoel ze dan goed af en berg ze op. Misschien wilt u een weerbestendige hoes over uw duikplank doen, zodat deze beschermd blijft bij de koudere temperaturen.

7. DEK HET ZWEMBAD AF

Dit is de laatste stap, maar voordat u een afdekking over het zwembad plaatst, moet u het waterniveau een beetje verlagen om eventuele vlekken te verminderen. Zorg ervoor dat uw hoes goed past, zodat deze niet wegvliegt bij slecht weer en controleer of er geen gaten of scheuren zijn voor vuil of bladeren die het zwembad kunnen binnendringen. Wilt u meer tips over hoe u uw zwembad goed kunt onderhouden? Bekijk onze speciale pagina over zwembad onderhoud

VSBwellness is de expert in binnenzwembad en zwembaden in de tuin en kunnen een zwembad aanleggen geheel op maat en naar wens. Wij bieden een uitgebreide service. Bezoek eens onze showroom of neem contact op voor meer informatie.

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven