Verschil korte en lange golf

Verschil korte en lange golf

De warmte van infrarood is bewezen goed voor spieren en gewrichten.

VSB Wellness heeft een eigen infraroodcabine ontwikkelt in samenwerking met Philips. Dit is de Direct Heat® infraroodcabine die zeer geschikt is voor particulier en professioneel gebruik. Het onderscheidende van deze techniek is de kracht van de lampen. De infraroodcabine werkt op basis van korte golf infraroodstraling. Deze infraroodcabines zijn verkrijgbaar in diverse maten, van een tweepersoons tot zeer grote infraroodcabine. Zelfbouw of maatwerk. Over het verschil tussen kortgolvige en langgolvige infraroodcabines bestaan veel misvattingen:

Waaraan herkent u het verschil?

Zoals gezegd brengt de kortgolvige infraroodcabine de warmte over door straling. U voelt zich beter en meer ontspannen. U kunt zelfs de deur gewoon open laten staan. Het is de straling die voor de effectieve werking zorgt. Vandaar dat wij onze infraroodcabines VSB Direct Heat® cabines hebben genoemd. Deze naam is door VSB gedeponeerd en valt dus onder merkbewaking. Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. Cabines met langgolvige straling daarentegen hebben geruime tijd nodig om de lucht in de cabine voor te warmen. Met de infraroodlampen van Philips ontstaat een gemiddelde cabinetemperatuur van 40°C, dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90°C.

Traditionele sauna

Een traditioneel saunabad begint met het verwarmen van de omgevingslucht. Het voorverwarmen van de cabine duurt geruime tijd. Datzelfde geldt voor het gebruik van een langgolvige cabine. Door de hoge temperatuur in de cabine, daalt de luchtvochtigheid. De deur moet dan natuurlijk wel gesloten zijn, anders verliest de sauna zijn werking. Hoe droger de lucht, hoe beter uw lichaam een hogere omgevingstemperatuur verdraagt. Middels transpireren verdwijnen afvalstoffen en stofwisselingsproducten uit het lichaam. Het natuurlijke evenwicht herstelt zich.

Effectieve dieptewerking

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kortgolvige straling een betere dieptewerking heeft dan langgolvige straling. Langgolvige straling dringt niet verder door dan de bovenste huidlaag. Kortgolvige straling daarentegen dringt door tot de elastische vezels en de aanhechtingspunten van de spieren. En dat merkt u!

Verzorgend en pijnstillend

Voor het opwekken van kortegolf licht zijn infraroodstralers met een zeer hoge oppervlakte temperatuur nodig. In de Direct Heat® cabines van VSB zijn infraroodstralers van het merk Philips verwerkt. Deze stralers hebben een lengte van ongeveer 78 cm en verwarmen het lichaam tot diep in de vezels. De -door deze stralers- uitgestraalde langere golflengtes worden geabsorbeerd door de bovenste huidlaag, waar zich de warmtegevoelige zenuwuiteinden bevinden. Deze gevoels-sensoren worden daardoor geactiveerd en geven een signaal af dat waarschuwt voor eventuele oververhitting van het lichaam. De VSB direct Heat® cabine verzorgt pijnlijke en stijve spieren en verzacht de pijn bij reumatische aandoeningen.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven