Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
9 november 2018

Wat zijn de effecten van een sunshower?


Omdat we het als mensen steeds drukker hebben is het fijn om dingen te combineren. Niet iedereen heeft tijd om naar de zonnebank te gaan en daarvoor is een Sunshower dan een mooie oplossing; warm worden en tegelijk een kleurtje krijgen onder de douche.

Maar hoe zit het dan met uw gezondheid? Is een Sunshower gevaarlijk? Meer hierover leest u in dit artikel. 

Is zonnen met een Sunshower schadelijk?

Als het gaat om zonnen is het in alle gevallen belangrijk om het met mate te doen. Een te grote dosis UV-licht is niet gezond, maar een tekort aan zonlicht is ook zeker niet goed voor uw huid en gezondheid. Door angst voor huidaandoeningen en ziektes zijn we steeds voorzichtiger met onszelf blootstellen aan zonlicht. Hierdoor kan het zijn dat zelfs in de warmere dagen er een tekort aan vitamine D is.

Een timer in de Sunshower van 10 minuten zorgt ervoor dat u een effectieve, maar niet schadelijke dosis, UV-licht binnenkrijgt zonder dat u daar bescherming voor de huid nodig heeft. Omdat het een lage dosis is heeft het geen schadelijke effecten en is het juist goed voor uw huid, gezondheid en humeur. U maakt namelijk vitamine D aan door de straling van de lampen. Wel raden we u aan om het brilletje wat bij de Sunshower komt te dragen als u de UV functie gebruikt ter bescherming van uw ogen.

Sunshower infrarood straling

Naast UV-licht heeft een Sunshower ook een infrarood functie. Ook voor infrarood geldt dat het zeer goed is voor u, maar net als UV hoort infrarood met mate gebruikt te worden. Voor infrarood hoeft u ter veiligheid geen brilletje te dragen.

Sunshowers zijn niet gevaarlijk, mits u het gebruikt met mate en ook goed oplet hoe uw lichaam erop reageert. Ook is een Sunshower speciaal gemaakt om in een douche te functioneren, en voldoet aan verschillende keurmerken en strikte richtlijnen. Zo kunt u zonder zorgen en op een veilige manier gebruik maken van de functies van een Sunshower.

Meer weten? Hier vindt u meer informatie over Sunshowers. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder!

 

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven