Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
15 augustus 2019

De voordelen van kleurentherapie in de sauna


Wellicht heeft u weleens gehoord van kleurentherapie. Het is dan ook zeker niet nieuw, zo wordt deze therapievorm al eeuwenlang gebruikt. Wetenschappers en geleerden zoals Plato, Goethe en Isaac Newton zijn jarenlang bezig geweest met de kracht van kleuren. En nu is het ook mogelijk kleurentherapie in uw sauna te ervaren. Wat kleurentherapie precies is en wat de voordelen ervan zijn bespreken wij in dit artikel.

Wat is kleurentherapie?

Kleurentherapie wordt gebruikt om lichaam, ziel en geest met elkaar in harmonie te brengen. Kleurentherapie kan worden ingezet wanneer u lichamelijk niet lekker in uw vel zit en dit wellicht met geestelijke problemen te maken heeft. Deze therapievorm is gebaseerd op verschillende chakra’s en aura’s. Er zijn verschillende vormen van kleurentherapie, en dankzij LED verlichting is het nu ook mogelijk om kleurentherapie in uw eigen gebouwde sauna te ervaren. Bij VSB kunt u terecht voor speciale hittebestendige LED verlichting die bijzonder geschikt is voor in uw sauna.

De voordelen van kleurentherapie

Kleurentherapie werkt in op ons energiesysteem. Deze therapievorm kan mensen helpen die kampen met lichamelijke en/of psychosomatische aandoeningen. Kleuren beïnvloeden onze lichamelijke conditie en hebben invloed op onze geestelijke evenwicht. Kleurentherapie draagt bij aan uw algemeen belang. Elke kleur heeft een ander effect. Hieronder kunt u de effecten van de zes belangrijkste en meest gebruikte kleuren lezen.

  • Rood: De kleur rood versterkt de lichaamsgeest en motivatie. Het werkt opwekkend en verbetert uw bloedsomloop en bloeddruk
  • Oranje: Deze kleur hoort bij warmte en levenskracht. Het is daarnaast ook de kleur van de genezing en de vitaliteit.
  • Geel: Geel licht helpt voornamelijk tegen depressie en stimuleert de vertering.
  • Groen: Deze kleur werkt rustgevend op het hart en zenuwen. Daarnaast heeft geel een heilzame werking op de bronchiën en verjongt het de huid.
  • Blauw: Blauw bevordert rust, ontspanning en evenwicht. Deze kleur brengt uw zenuwsysteem tot rust en heeft een verzachtend effect op ontstekingen.
  • Violet: Violet is een vereniging van rood en blauw. Het is een mystieke kleur die voornamelijk wordt gebruikt om op een hoger geestelijk niveau te komen.

Naast dat een sauna al zeer ontspannend is en er verschillende fysieke en psychologische voordelen aan vast zitten kunnen deze voordelen worden uitgebreidt of versterkt worden door kleurentherapie. Waarbij kleurentherapie in de sauna een positief effect kan hebben op fysieke en psychologische problemen mag het niet in plaats komen van andere behandelingen. Deze therapie is voornamelijk als toevoeging en kan helpen bij een proces.

Op zoek naar meer tips en informatie? Lees ook onze andere blogs over tips over sauna gebruik:

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven