Nieuws

16 augustus 2017

Zwembad lamellen vervangen


Er zijn veel verschillende zwembadafdekkingen. Iedere afdekking heeft een andere levensduur afhankelijk van de situatie van het zwembad.
Op den duur merkt u dat uw afdekking gaat verkleuren en dunner/slapper wordt. Dit komt door de invloed van buitenomgeving en chemicaliën in het zwembadwater en natuurlijk de oorspronkelijke kwaliteit van uw afdekking. Dit is uit te stellen door het regelmatig reinigen van uw zeil of lamellendek maar niet onvoorkomelijk.

Solarlamellen vervangen

Er zijn verschillende soorten zwembadlamellen op de markt, waaronder de solarlamel. Deze heeft een zwarte onderkant die de warmte van de zon afgeeft aan het water waardoor een hoop energie, en dus kosten worden bespaard. Een bijkomstigheid van de solarlamel is dat deze door haar intensieve warmte-overdracht een kortere levensduur heeft dan zwembadlamellen in een uni-kleur.

Door weer en wind

Uiteraard heeft het weer ook invloed op de levensduur van de zwembad lamellen. Een flinke hagelbui kan het verouderingsproces versnellen en het is ook niet uit te sluiten dat er soms per ongeluk een hard voorwerp op de zwembadlamellen terecht komt wat de lamellen kan beschadigen. Gelukkig hoeft u in de meeste gevallen niet de gehele zwembadafdekking te vervangen en is het slechts een kwestie van het vervangen van een aantal lamellen.

Duurzame lamellen

Het voordeel van de huidige technieken is dat er materialen geleverd kunnen worden die duurzamer zijn. Een goed voorbeeld daarvan is de polycarbonaat lamel. Deze lamellen zijn UV-bestendiger dan pvc lamellen en zijn daarnaast harder en slagvaster waardoor ze langer mee kunnen. Ook dragen deze polycarbonaat lamellen warmte beter over dan pvc lamellen.

Ontwikkelingen

Op het gebied van zwembaden en wellness blijven wij, onze partners en conculega`s continu stappen vooruit zetten. Alles wordt ooit efficiënter en duurzamer. Zo was de stap van pvc lamellen naar polycarbonaat een belangrijke ontwikkeling waar klanten echt een flinke energiebesparing in kunnen winnen.

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven