Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
10 april 2019

Kan ik de sauna gebruiken als ik ongesteld ben?


U heeft een afspraak gemaakt om naar de sauna te gaan en u realiseerd zich dat u dan ongesteld bent? Kunt u dan wel naar de sauna? Geen zorgen! Met de tips die wij geven kunt u met een gerust gevoel gebruik maken van de sauna. 

Stel u bent ongesteld, maar u wilt graag gebruik maken van uw sauna. Kan dat? Het antwoord is hierop volmondig ja. Het is misschien niet de ideale situatie, maar u kunt gewoon uw sauna bezoeken. In dit blog leest u een aantal tips over hoe u tijdens uw ongesteldheid gebruik kunt maken van de sauna.

Gebruik maken van de sauna als u ongesteld bent

Op het moment dat u gebruik maak van de sauna als u ongesteld bent, is een optie om een tampon te gebruiken. Met de tampon kunt u gerust de cabine in. Let daarbij wel op dat u de tampon regelmatig vervangt om te voorkomen dat u te maken krijgt met doorbloedingen. Door de tampon regelmatig te vervangen is het hygiënischer voor zowel u als uw mede saunabezoekers.

Is een wellnesstampon een goede optie?

Een wellnesstampon is een standaard tampon, maar dan zonder touwtje. Dit voorkomt dat mensen een touwtje tussen uw benen zien hangen. Deze soort tampon is gemaakt van een bepaald soort schuim en vormt zich naar uw lichaam. Deze mogelijkheid is dan ook gemakkelijk om te vouwen en beweegt goed met u mee. Tevens bevat de tampon Lacta-gel met melkzuur en dat houdt de natuurlijke balans van uw vagina op peil.

Bent u ongesteld en wilt u liever geen wellnesstampon kopen? Een andere optie is om gebruik te maken van een standaard tampon en het touwtje korter te knippen. Let daarbij op dat u het touwtje niet helemaal afknipt, omdat het dan lastiger wordt om de tampon te verwijderen.

Waarop extra letten bij ongesteldheid? 

Hoewel het bezoeken zeer goed is voor uw lichaam en er zijn slechts een aantal gevallen zijn wanneer u beter niet de sauna kunt bezoeken, geven wij u toch mee dat u extra op moet letten als gebruikt maakt van de sauna als u ongesteld bent. Waar moet u dan op letten? Veel vrouwen kunnen minder lang gebruik maken van de sauna en ervaren sneller duizeligheid. Dus bent u ongesteld en ervaart u misselijkheid, duizeligheid of voelt u zich zwak? Het is dan beter om even de sauna uit te gaan om uw lichaam af te laten koelen.

Hoe menstruatie cup gebruiken?

Een steeds populairder alternatief van tampons zijn menstruatie cups. Het concept is vergelijkbaar aangezien de cup het bloed opvangt. Als u ongesteld bent, kunt u de cup 6 tot 8 uur laten zitten en vervolgens weer uitspoelen en opnieuw inbrengen. De menstruatie cup is een steeds populairder alternatief, omdat de cup niet verwijderd hoeft te worden met een opvallend touwtje, maar via het transparante buisje. Bent u dus ongesteld en wilt gebruik maken van uw sauna? De menstruatie cup is dan zeker een goede oplossing.

Draag badkleding als u ongesteld bent

Bij VSB Wellness is het mogelijk om uw eigen sauna geheel op maat te laten maken. Op het moment dat u gebruik maakt van uw eigen sauna, maakt het niet zoveel uit hoe u erbij zit. Maar wij snappen dat u misschien niet helemaal op uw gemak zit als u ongesteld bent en op bezoek bent bij een openbare sauna. Een mogelijkheid is dan altijd nog om, naast uw sauna bezoek uit te stellen, om te kiezen voor een badkledingdag.

Kortom, het is goed te doen om gebruik te maken van sauna als u ongesteld bent, maar u moet wel extra opletten op uw gezondheid. Met de juiste voorbereidingen, door middel van een menstruatie cup of wellnesstampon kun u dus gewoon gaan genieten. Heeft u al een afspraak staan met bijvoorbeeld vriendinnen? Een andere optie is dan om de pil een aantal dagen langer door te slikken.

Hopelijk hebben we uw vragen over ongesteld zijn en het bezoeken van de sauna kunnen beantwoorden. Het belangrijkste wat u moet onthouden is om te luisteren naar uw eigen lichaam. Veel plezier alvast!

 

Geintereseerd in uw eige sauna bouwen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies

 

 

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven