Houten sauna

Houten sauna

Finse sauna

Wilt u een sauna kopen met een traditionele uitstraling zoals een Finse sauna?

Dan bent u bij VSB Wellness aan het juiste adres. VSB Wellness onderscheidt zich in sauna's gebouwd op maat. Eigenschappen als schuine kanten door dakconstructies, dakkapellen,  ronde vormen en de ombouw van rookkanalen zijn voor VSB Wellness geen probleem.

Materialen voor traditionele - Finse sauna’s

U kunt onbegrensd combineren met diverse materialen zoals diverse houtsoorten, natuursteen of juist met veel glas. Modern of klassiek, uitdagend of juist heel beheerst. U kunt kiezen tussen massieve of panelen sauna’s. Daarnaast is er natuurlijk de keuze uit verschillende houtsoorten en verschillende sauna onderdelen zoals bijvoorbeeld verlichting en kachels. U levert de ideeën die wij graag uitwerken tot een geheel naar wens gemaakte maatwerk sauna.

Houtsoorten

Hout is een natuurproduct en heeft de eigenschap te ‘ademen. Hout is bovendien in staat om de opgenomen warmte weer gelijkmatig af te geven. Het gebruik van de juiste houtsoorten is dan ook van groot belang voor de bouw van een sauna.

Nordische Fichte:

Een langzaam groeiende stabiele houtsoort uit de Scandinavische landen met een levendige structuur. Ideaal voor de bouw van saunacabines. De saunaschroten worden standaard geleverd in 18 mm dikte. De saunaschroten hebben een softline (afgeronde hoeken) profiel met extra lange veer- en groef en zijn dubbel gedroogd.

Abachi:

Een Afrikaanse houtsoort, zachtgeel van kleur, warmtewerend en splintervrij. Bevat geen hars. Bij hoge temperaturen voelt het hout aangenaam aan op de huid en is daardoor zeer geschikt voor de vervaardiging van banken en rugleuningen.

Espen:

Espen is een mooie lichtkleurige houtsoort afkomstig van de Populier boom. Het is een houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehalte en nagenoeg roestvrij. Erg mooi en stabiel met een gelijkmatige warmteafgifte. Wordt gebruikt voor luxe en commerciële saunacabines. 

Hemlock:

Bijzonder stabiele houtsoort. Afkomstig van de Hemlock dennen ook wel de Canadese reuzen genoemd. Het is een houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehalte en nagenoeg roestvrij. Erg mooi van structuur met een gelijkmatige warmteafgifte. Hemlock wordt gebruikt voor luxe en commerciële saunacabines.

Red Ceder:

Een Canadese houtsoort, nagenoeg roest- en harsvrij met een milde warmtestraling. Heerlijk geurende houtsoort. Het is een houtsoort met een fijne structuur. Wordt gebruikt bij zowel de luxe als de commerciële saunacabines.

Kelo-hout:

Kelo is Fins voor Den. Kelo boomstammen zijn afkomstig van honderden jaren oude- vurenhouten oude dennen. Van dit hout maakt VSB Wellness prachtige sauna’s. De boomstam zijn gemiddeld 170 tot 600 mm dik.

Kenmerkend voor het hout is de zilvergrijs patina tint en een kern met een rode schijn. Door zijn langzame groei onder extreme klimatologische omstandigheden krijgen de bomen zeer dichte lagen. Het hout is dus van zeer dichte textuur, zeer droog en met een hoge hardheid. Kelo hout is dan ook zeldzaam en een waardevol materiaal.

Hemlock fineer:

Hemlock fineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit de stam van een Hemlock boom. Bijzonder stabiele houtsoort, afkomstig van de Canadese reuzen Hemlock dennen. Het is een houtsoort met een fijne structuur, een uiterst gering harsgehale en nagenoeg noest vrij. Erg mooi van structuur, met een gelijkmatige warmteafgifte. Hemlock wordt gebruikt voor luxe en commerciële saunacabines.

Eiken fineer:

Eiken fineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit de stam van een Eiken boom.
Eikenhout is hard maar desondanks makkelijk te bewerken.

Barnwood:

Hout van oude en verlaten houten schuren en gebouwen. Ze staan ‘in the middle of no-where’, als stille getuigen van vergane bedrijvigheid. Ooit werden ze gebouwd met hout van bomen uit de directe omgeving: verschillende houtsoorten, meestal meer dan honderd jaar oud. Nu trotseren ze nog steeds weer en wind, maar hebben geen enkele functie meer. Hier en daar worden deze ‘barns’ ontmanteld en het hout hergebruikt.
Een perfecte mix van kwaliteit, duurzaamheid, ecologie en esthetiek.

Lux Elements:

Draagelement van polystyreen hardschuim met aan weerszijden een mortellaag met glasvezel-weefsel.

1. Polystyreenhardschuim 2. Contactmortellaag 3. Glasvezelweefsel 4. Dekmortellaag.

Waterwerende gipsplaten:

Waterwerende gipsplaten zijn platen van gips welke geïmpregneerd zijn met waterafstotend middel. Hierdoor wordt de wateropname van de platen beperkt, wat de toepassing van de plaat geschikt maakt voor ruimtes en kamers waarin vocht heerst.

Hout- en unidecor laminaat

Decor laminaat is door jarenlange nauwgezette research uitgegroeid tot een hoogwaardig esthetisch en technologisch product. Decor laminaat heeft zich ontwikkeld tot een multifunctioneel laminaat dat voor talloze toepassingen kan worden aangewend. Laminaat is een bekledingsplaat van ca. 1 mm dik welke op een drager wordt verlijmd. Dit laminaat wordt veelvuldig gebruikt als afwerking van interieurs. Uitermate geschikt voor een bijzondere afwerking van onze sauna- en infraroodcabines.

Decor laminaat is verkrijgbaar in zeer veel kleuren en dessins en kan daardoor uitstekend worden afgestemd op de kleuren van uw interieur.

Het hout waarvan uw sauna is gemaakt ondergaat een zeer strenge controle. Dit hout wordt bij onze leveranciers gedroogd en geselecteerd. Omdat hout een natuurproduct is treedt er tijdens het vervoer en verwerking, onder invloed van weers-en luchtvochtigheidsomstandigheden, toch weer een vervochtiging van hout op. Om deze reden dient u uw sauna langzaam op te stoken zoals hier beschreven staat.

Aanbod

Met recht durft VSB Wellness te stellen dat het aanbod en expertise uniek zijn. Van privé binnensauna tot complex wellnesscentrum, van whirlpool, zwembad tot belevingsdouche en stoomcabine. Om het assortiment compleet te maken biedt VSB daarnaast een breed assortiment aan geuren, oliën en onderhoudsmiddelen voor sauna, infrarood, whirlpool, stoombad en zwembad.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven