Sauna Oven

Sauna Oven

Wilt u een sauna bouwen in huis en bent u benieuwd naar het verschil in sauna ovens? lees dan verder.

Er zijn twee saunatypes:  De droge sauna en de vochtige sauna (ook wel Bio-sauna genoemd).

De droge sauna komt het meest voor. Met zijn lagere vochtigheidsgraad is zijn warmte wat agressiever en heeft de droge sauna een groter effect op ons lichaam. In een vochtige sauna is het prettig vertoeven, maar zijn weldadige effect op uw lichaam is minder uitgesproken.

We maken onderscheid in de volgende sauna ovens:

  • Elektrisch:

De meest gekozen warmtebron voor de sauna, zowel bij privé cabines als bij professioneel gebruik. Geeft een aangename stralingswarmte. De oven is zowel verkrijgbaar met een opgebouwde als een externe besturing. VSB levert saunakachels in combinatie met een sauna of los. Diverse modellen zijn te verkrijgen via onze webshop. 

  • Houtgestookt:

Voor de ware saunaliefhebbers levert VSB de traditionele, houtgestookte sauna oven. Een rustieke warmtebron met een hoge stralingswarmte en een optimaal comfort. Met deze sauna oven haalt u het traditionele saunagevoel in huis.

  • Gasgestookt:

Wordt vooral gebruikt in professionele saunacabines. U creëert hiermee een uitstekend saunaklimaat. Bovendien kunt u aanzienlijke besparingen realiseren bij intensief gebruik. Gasgestookte ovens zijn echter een stuk duurder in aanschaf en installatie. Prijzen voor gasgestookte ovens zijn op aanvraag.

Verhitten

Het verwarmingssysteem van de traditionele saunacabine berust op het verhitten van een zeer grote massa natuurstenen, die de opgenomen warmte op hun beurt weer aan de omgevingslucht afgeven. De grote soortelijke warmte van de stenen vormt een warmtereserve die er voor zorgt dat de cabine lange tijd en zeer regelmatig op temperatuur blijft. Zelfs wanneer het “vuur” allang gedoofd is...Wanneer u de sauna voor de eerste keer gaat gebruiken dienen de stenen vooraf goed te worden afgespoeld.

Vermogenstabel

Via onderstaande tabel kunt u bepalen welk vermogen u nodig heeft bij een bepaalde cabine. Eerst bepaalt u de totale inhoud van de cabine (L x B x H). Daarna kijkt u op de bovenste balk welke inhoud past bij uw cabine. De vlakindeling geeft aan welk vermogen uw oven dient te zijn. De laatste drie kolommen geven aan op welke manier uw oven aangesloten dient te worden.

Vermogenstabel

Een wellnessvoorziening is bedoeld om van te genieten om tot rust te komen, balans te vinden.

Het hout waarvan uw sauna is gemaakt ondergaat een zeer streneg controle. Dit hout wordt bij onze leveranciers gedroogd en geselecteerd. Omdat hout een natuurproduct is treedt er tijdens het vervoer en verwerking, onder invloed van weers-en luchtvochtigheidsomstandigheden, toch weer een vervochtiging van hout op. 

Gezonde investering

Investeren in Wellness is een persoonlijke aangelegenheid waar vooraf goed over nagedacht is. Uiteindelijk gaat het om een belangrijke aanschaf die alles te maken heeft met de kwaliteit van leven, met well-being en investeren in een gezonde toekomst. Eenmaal de weldaad tot je komend, vergeet je dat de realisatie van de wellnessvoorzieing mensenwerk is waarbij maatwerk en vakmanschap een grote rol speelt.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven