Installatie van uw sauna

Installatie van uw sauna

Welke voorzieningen heeft u nodig voor installatie van de sauna of infrarood en hoe onderhoudt u de sauna en/of infrarood?

VSB Direct Heat® infrarood

De cabine is uitgerust met een besturingsunit en heeft een stroomsnoer van 3 meter. Het geabsorbeerde vermogen is maximaal 3,6 kW. De voedingskabel met stekker wordt aangesloten op een (geaarde) wandcontactdoos geschikt voor een spanning van tenminste 230 Volt en een stroom van 16 A (C karakteristiek, traag, aparte groep) welke door u verzorgd dient te worden. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen. 

RGB(W) LED verlichting: 

De cabine is uitgerust met  RGB(W) LEDverlichting. Deze RGB(W) LEDverlichting heeft een besturingsunit welke voorzien is van een voedingskabel van 3 meter. Het geabsorbeerde vermogen is maximaal 150 W. De voedingskabel met stekker wordt aangesloten op een (geaarde) wandcontactdoos geschikt voor een spanning van tenminste 230 Volt en een stroom van 16 A welke door u verzorgd dient te worden. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen

Saunakachel met opgebouwde besturing (t/m 3.6 kW):

De besturing op de kachel dient te worden aangesloten op een (geaarde) wandcontactdoos geschikt voor een spanning van tenminste 230 Volt en een stroom van 16 A (aparte groep) welke door u verzorgd wordt. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen. De voedingskabel met stekker t.b.v. de besturing op de kachel, verzorgen wij.

LET OP! Bij een saunakachel met opgebouwde besturing dient u zelf een geschakeld stopcontact boven de cabine te plaatsen voor het inschakelen van de cabineverlichting. Deze kan gelijk met de ruimteverlichting worden geschakeld.

Saunakachel met opgebouwde besturing (4.5 kW t/m 9 kW):

De besturing op de kachel dient te worden aangesloten op een 5-polig CEE-form wandcontact-doos (400 Volt / 16 Ampère) welke door u verzorgd dient te worden. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen. De voedingskabel met stekker t.b.v. de besturing op de kachel, verzorgen wij.

LET OP! Bij een saunakachel met opgebouwde besturing dient u zelf een geschakeld stopcontact boven de cabine te voorzien voor het inschakelen van de cabineverlichting. Deze kan gelijk met de ruimteverlichting worden geschakeld.

Saunakachel met separate elektronische besturing (4.5 kW t/m 9 kW):

De separate besturing van de kachel dient te worden aangesloten op een 5-polig CEE-form wandcontactdoos (400 Volt / 16 Ampère) welke door u verzorgd dient te worden. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen. De voedingskabel met stekker t.b.v. de saunabesturing en de voedingskabel voor de kachel verzorgen wij. De standaard verlichting (geen LED) in de saunacabine wordt geschakeld op de saunabesturing. Hiervoor zijn geen extra voorzieningen nodig.

Vrijstaande saunakachel:

Indien u heeft gekozen voor een vrijstaande kachel adviseren wij u, voor de voedingskabel een loze 1” (25mm) leiding op de plaats van de kachel uit de vloer te laten komen. De andere kant van de leiding moet op 10 cm boven het dak van de sauna uitkomen. De voedingskabel vanaf de saunabesturing naar de kachel verzorgen wij. Wanneer er geen leiding aanwezig is, zijn we genoodzaakt de kabel over de vloer te laten lopen.

Ontluchting:

Voor de afvoer van warme lucht boven de cabine dient er boven de cabine voldoende circulatie van lucht te zijn. Dit kan worden gecreëerd door een afvoer naar buiten te plaatsen met een diameter van 110mm. In gevallen waar dit niet mogelijk is, zal er door middel van roosters een natuurlijke trek moeten worden gecreëerd.

Ondergrond:

U dient zelf te zorgen voor een vlakke, waterpas ondergrond voordat we kunnen beginnen met het plaatsen van de cabine. Deze ruimte dient bezemschoon aangeboden te worden op de dag van plaatsing. 

Let op! Wanneer de bovengenoemde voorzieningen niet zijn getroffen op de dag van installatie, kan de sauna niet worden geïnstalleerd. Wij zullen een andere dag terug moeten komen voor de installatie van de sauna. Hiervoor zullen extra kosten in rekening worden gebracht.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven