Zelfbouw sauna

Zelfbouw sauna

Bent u handig en bouwt u de sauna zelf?

VSB Wellness levert alle mogelijke materialen die u nodig heeft bij de bouw van een sauna en adviseert u graag hierbij. Daarnaast biedt VSB Wellness u de keuze uit drie pakketten zelfbouw sauna’s van hoge kwaliteit. Dit zijn sauna’s die u zelf met de bijgeleverde bouwtekening en beschrijving in elkaar kunt zetten, waarbij u wel zelf de planken op uw juiste hoogte afwerkt en zelf het timmerwerk verricht. De houtsoort is Nordische Fichte Softline. VSB Zelfbouw sauna's zijn van hoge kwaliteit, die jaren mee gaan heel anders dan de standaard bouwpakketten bij de bouwmarkt! De standaard zelfbouwpakketten worden geleverd in de volgende maten:

  • 150 x 200 x 195 cm:   met 2 banken en standaard een 3,6 of een 4,5 kW saunakachel. 2 tot 4 personen.
  • 200 x 200 x 195 cm:  met 3 banken en een 6 kW saunaoven. 2 tot 5 personen
  • 250 x 200 x 195 cm:  met 4 banken en een 8 kW saunaoven. 2 tot 6 personen

Sommige situaties staan zelfbouw niet toe. VSB biedt de mogelijkheid om op locatie een cabine compleet in de beschikbare ruimte te installeren. Vertel ons uw wensen en wij gaan voor u aan de slag.

Informatie over een zelfbouw sauna

Voordat u zelf een sauna gaat bouwen, is het eerst verstandig om uzelf af te vragen of alle informatie wel heeft. Het is handig om bij ons informatie te lezen of op te vragen over hoe een sauna werkt, welke onderdelen ervoor nodig zijn, welke materialen u nodig heeft. Door deze informatie eerst in te winnen kunt u met een gerust hart een zelfbouw sauna bestellen. 

Welke tips hebben jullie over de zelfbouw sauna?

Sommige van deze tips liggen misschien voor de hand, maar we willen graag dat u gaat genieten van uw sauna en niet dat het een bron van ergernis wordt.

  • Meet de ondergrond goed op: nog een keer checken of de sauna past en op de juiste ondergrond staat is geen overbodige luxe.
  • Regel het juiste gereedschap: zorg voor een goede standaardgereedschap set die fijn werkt en waarmee u ervaring heeft. Dit voorkomt problemen en ergernissen tijdens het bouwen.
  • Let op bij het bouwen: zorg ervoor dat u de instructies goed volgt. Let daarbij ook op de ventilering van de sauna, er mogen geen grote hoeveelheden warme lucht ontsnappen.

Kan ik meteen gebruik maken van de sauna?

Op het moment dat uw zelfbouw sauna staat en gaat gebruiken, willen we u graag toch nog een aantal tips meegeven.

  • Zorg ervoor dat u voldoende gedronken en gegeten heeft voordat u gebruik gaat maken van de sauna. Als u uit de sauna komt, is het ook verstandig om extra vocht in te nemen.
  • Het is belangrijk om uw lichaam goed af te koelen nadat u uit de sauna komt. Dit kunt u doen door een koude douche te nemen of even uw rust te pakken.
  • Bent u net klaar met sporten? Wacht dan eerst even tot uw lichaam afgekoeld is voordat u de sauna weer ingaat. Uw lichaam kan anders oververhit raken.
  • Heeft u last van koorts? Uw lichaam heeft dan al moeite om alle warmte kwijt te kunnen en het is dan beter om het gebruik van uw zelfbouw sauna een tijdje uit te stellen.

Heeft u vragen over de zelfbouw sauna's? Neem gerust contact met ons op! Wij helpen u graag!

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven