Houtgestookte sauna

Houtgestookte sauna

Er zijn twee saunatypes:  De droge sauna en de vochtige sauna (ook wel Bio-sauna genoemd).

De droge sauna komt het meest voor. Met zijn lagere vochtigheidsgraad is zijn warmte wat agressiever en heeft de droge sauna een groter effect op ons lichaam. In een vochtige sauna is het prettig vertoeven, maar zijn weldadige effect op uw lichaam is minder uitgesproken.

We maken onderscheid in de volgende sauna ovens:

  • Elektrisch:

De meest gekozen warmtebron voor de sauna, zowel bij privé cabines als bij professioneel gebruik. Geeft een aangename stralingswarmte. De oven is zowel verkrijgbaar met een opgebouwde als een externe besturing. VSB levert saunakachels in combinatie met een sauna of los. Diverse modellen zijn te verkrijgen via onze webshop

  • Houtgestookt:

Voor de ware saunaliefhebbers levert VSB de traditionele, houtgestookte sauna oven. Een rustieke warmtebron met een hoge stralingswarmte en een optimaal comfort. Met deze sauna oven haalt u het traditionele saunagevoel in huis.

  • Gasgestookt:

Wordt vooral gebruikt in professionele saunacabines. U creëert hiermee een uitstekend saunaklimaat. Bovendien kunt u aanzienlijke besparingen realiseren bij intensief gebruik. Gasgestookte ovens zijn echter een stuk duurder in aanschaf en installatie. Prijzen voor gasgestookte ovens zijn op aanvraag.

Verhitten

Het verwarmingssysteem van de traditionele saunacabine berust op het verhitten van een zeer grote massa natuurstenen, die de opgenomen warmte op hun beurt weer aan de omgevingslucht afgeven. De grote soortelijke warmte van de stenen vormt een warmtereserve die er voor zorgt dat de cabine lange tijd en zeer regelmatig op temperatuur blijft. Zelfs wanneer het “vuur” allang gedoofd is...Wanneer u de sauna voor de eerste keer gaat gebruiken dienen de stenen vooraf goed te worden afgespoeld.

Gezonde investering

Investeren in Wellness is een persoonlijke aangelegenheid waar vooraf goed over nagedacht is. Uiteindelijk gaat het om een belangrijke aanschaf die alles te maken heeft met de kwaliteit van leven, met well-being en investeren in een gezonde toekomst. Eenmaal de weldaad tot je komend, vergeet je dat de realisatie van de wellnessvoorzieing mensenwerk is waarbij maatwerk en vakmanschap een grote rol speelt.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven