Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
15 juni 2021

Waarom kiezen voor een sauna in de badkamer?


Een sauna in de badkamer plaatsen brengt vele voordelen met zich mee. We bespreken ze in dit artikel en leggen uit welke mogelijkheden er zijn om in de badkamer een sauna te plaatsen, ook wanneer u over een kleinere badkamer beschikt.

Het concept van een sauna past helemaal bij dat van een badkamer; het is een plek om je even terug te trekken, een wellness momentje te creëren en als herboren de ruimte te verlaten. Bovendien kan een sauna zo worden vormgegeven dat deze mooi aansluit bij de rest van het badkamerinterieur en daardoor een luxe toevoeging is voor de badkamer. Bijkomend voordeel van een sauna in de badkamer plaatsen, in plaats van in een aparte ruimte of achterin de tuin, is dat je na het uitstomen meteen de douche in kunt springen. Kortom, het is zeker de moeite waard om de mogelijkheden voor een sauna in de badkamer eens te bekijken.

Infrarood sauna of inbouw sauna in kleine badkamer

Een bezoek brengen aan de sauna is voor vele mensen een ontspan momentje. Even de zorgen opzij zetten en heerlijk uitstomen. Sommige mensen denken echter dat een sauna thuis er niet in zit, omdat ze geen aparte kamer over hebben om een sauna in te plaatsen. Maar dat is helemaal niet nodig! Een sauna is gemakkelijk in je eigen badkamer te plaatsen en ook een kleine badkamer met sauna behoort tot de mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld een inbouw sauna in je badkamer laten plaatsen. Deze kan perfect op maat worden gemaakt, waardoor zowel de afmetingen als de stijl van de sauna aansluit bij je huidige badruimte. Verder is een infrarood sauna geschikt voor een kleinere ruimte. Dit zijn saunacabines die zowel een sauna als infraroodstralers bevatten, en worden vaker in badkamers geplaatst. Zo is er dus voor elke badkamer wel een sauna die erbij (en erin) past!

sauna in kleine badkamer

De gezondheidsvoordelen van sauna in badkamer

Het is algemeen bekend dat een bezoek aan de sauna goed is voor je lichaam. De warmte zorgt ervoor dat je gaat transpireren. Het transpiratievocht dat verloren gaat, zorgt ervoor dat afvalstoffen mee afgevoerd worden. Bovendien bouwen regelmatige saunagangers weerstand op. Ook aan het gebruik van een infrarood sauna of infraroodcabine kleven allerlei voordelen. De straling van een infrarood sauna zorgt bijvoorbeeld voor vermindering van spierklachten en stimuleert de doorbloeding. Kortom, het is ideaal om een sauna in je eigen badkamer te hebben en daardoor altijd te kunnen profiteren van deze gezondheidsvoordelen!

Ontspannen wanneer je maar wilt

Geen overvolle sauna’s meer die je met andere mensen moet delen, genieten hoe lang je maar wilt; buiten de fysieke gezondheidsvoordelen zijn er nog tal van andere voordelen die een sauna in de badkamer met zich meebrengt. Zo neemt bij regelmatig gebruik van een sauna, het serotoninegehalte in je bloed toe. Dit geeft jou het ontspannende gevoel wanneer jij de inbouw sauna in je badkamer verlaat. En wie zich ontspannen voelt, is meer stressbestendig.

sauna in badkamer

Hopelijk ben je na het lezen van dit artikel overtuigd geraakt dat een sauna in badkamer echt mogelijk is (hoe klein de badkamer ook is), en vele voordelen met zich meebrengt. Kunnen we meedenken over wat voor soort sauna het meest geschikt is voor jouw badkamer? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op!

Op zoek naar meer tips en informatie? Lees ook onze andere blogs over tips over sauna gebruik:

 

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven