Buiten sauna

Buiten sauna

Wat is er fijner dan om door uw eigen tuin naar uw buitensauna te lopen? En af te koelen op uw eigen privé terras? Misschien heeft u iets meer ruimte in uw tuin, zodat u ook een buitendouche kunt plaatsen. Een buiten sauna is goed voor uw gezondheid. Het reinigt uw huid, u bouwt weerstand op en het werkt preventief tegen verkoudheid. Daarnaast geeft een bezoek aan een sauna een relaxed gevoel.

Soorten buitensauna’s

Jaren geleden werden buitensauna`s alleen uitgevoerd in grote balken, om de meeste warmte te behouden. Hoe dikker de balken, hoe beter het saunaklimaat. Het voordeel van de massieve sauna’s is dat deze een oorspronkelijk karakter hebben en de volle geur van massief hout bieden. Dit zorgt voor een traditioneel ‘blokhut’ uiterlijk.
De hedendaagse buitensauna`s neigen steeds meer richting designsauna`s. Door het gebruik van 8mm dik gehard glas en de juiste materialen, wordt alsnog de maximale warmte behouden. Hierdoor hebben we met een moderne buitensauna een stuk meer vrijheid qua ontwerp. Vaak worden dit soort sauna`s uitgevoerd met een kleedruimte bij de cabine. 

Afmetingen van een buiten sauna

Voor buitensauna’s is een fundering nodig. De buitensauna’s zijn in alle maatvoeringen leverbaar en er zijn diverse opties (zoals combinatie met infrarood) mogelijk. De meest voorkomende maten zijn 200 x 200 / 250 x 200 / 200 x 300 cm. De kleine buitensauna’s hebben vaak een plat dak, de grotere buitensauna’s een zadeldak. Ook een voorportaal behoort tot de mogelijkheden. Heeft u nog andere specifieke wensen voor uw buiten sauna? Laat het ons weten en we gaan voor u aan de slag.

Panelen sauna’s en kelo's

Het is mogelijk om te kiezen voor een panelen sauna voor buiten. Dat is een andere manier van bouwen waarbij uw sauna een andere uitstraling krijgt. Een hele unieke buitensauna krijgt u met een kelo. Hier worden balken gebruikt van bomen die meer dan 100 jaar oud zijn. Kelo's hebben een robuuste uitstraling.

Buitensauna plaatsen met kraan

Het proces

De door u bestelde buitensauna wordt na de 3D visual technisch uitgetekend door de werkvoorbereider van uw project. Dan gaan onze ervaren timmermannen aan de slag. Zij bouwen uw sauna helemaal op in onze eigen fabriek. Als alles perfect op maat is wordt de cabine klaargemaakt voor transport. Liggend aan de bereikbaarheid van de eindlocatie wordt bepaald of de sauna deels gedemonteerd en op locatie weer opgebouwd wordt, of dat de sauna met een hijskraan in een keer geplaatst wordt.

Een gezonde investering

Investeren in wellness is een persoonlijke aangelegenheid waar vooraf goed over nagedacht is. Uiteindelijk gaat het om een belangrijke aanschaf die alles te maken heeft met de kwaliteit van leven, met well-being en investeren in een gezonde toekomst. Eenmaal de weldaad tot je komend, vergeet je dat de realisatie van de wellness voorziening mensenwerk is waarbij maatwerk en vakmanschap een grote rol speelt. De gecertificeerde vakmensen van VSB Wellness hebben veel ervaring met het plaatsen van buitensauna’s. Uw wens is bij ons in goede handen. Wilt u meer informatie over buitensauna’s en het plaatsen ervan? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven