Hammam

Hammam

Hammam voor thuis

Het hammam behoort tot een van de eeuwenoude tradities van natuurlijke baden. De Turkse badcultuur vindt zijn oorsprong in de badhuizen zo’n 800 jaar geleden. Hammam, in het Nederlands met een dubbele m– is Arabisch voor verwarmen. De Turkse badhuizen deden nog veel meer. Een badhuis was en is vooral een ontmoetingsplaats waar lichaam en geest één worden. De hammam is een oord om in stilte te genieten en alle zintuigen te laten werken.

Het hammam heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.

Sleep over de onderstaande afbeelding om rond te kijken.


Gebruik

Zodra u plaats neemt in een hammam, dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen. Uw vermoeide spieren ontspannen en alle zorgen vloeien van u af. U voelt zich versterkt en relaxt. Bekend is dat bij verkoudheid een hammam, al dan niet voorzien van geurstoffen als eucalyptus of mint, letterlijk een verademing voor de luchtwegen is.

De temperatuur in het hammam loopt op tot circa 47 ºC of kan ingesteld worden naar individuele voorkeur. Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Hierdoor worden giftige stoffen door het hele lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Een koude douche vooraf en na afloop is eigenlijk een vereiste.

In openbare wellness centra zijn ze al langer bekend met de werking van een hammam. Je ziet nu ook steeds meer particulieren die kiezen voor deze luxe thuis. Ieder stoombad is bij ons in goede handen, zowel particulier als professioneel. Er zijn hierin vele mogelijkheden. Deze verschillen van automatische geurverneveling en watervoorziening door kranendouches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten met glasvezel en sterrenhemels tot LED kleurentherapie.

Vakwerk

VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven