Turks stoombad

Turks stoombad

Turks Stoombad

Het Stoombad behoort tot een van de eeuwenoude tradities van natuurlijke baden. De Turkse badcultuur vindt zijn oorsprong in de badhuizen zo’n 800 jaar geleden. Hammam, in het Nederlands met een dubbele m– is Arabisch voor verwarmen. De Turkse badhuizen deden nog veel meer. Een badhuis was en is vooral een ontmoetingsplaats waar lichaam en geest één worden. De hammam is een oord om in stilte te genieten en alle zintuigen te laten werken.

Het stoombad heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.

Werking

Zodra u plaats neemt in een stoombad, dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen. Uw vermoeide spieren ontspannen en alle zorgen vloeien van u af. U voelt zich versterkt en relaxt. Bekend is dat bij verkoudheid een stoombad, al dan niet voorzien van geurstoffen als eucalyptus of mint, letterlijk een verademing voor de luchtwegen is. De temperatuur in het stoombad loopt op tot circa 47 ºC of kan ingesteld worden naar individuele voorkeur. Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Hierdoor worden giftige stoffen door het hele lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Een koude douche vooraf en na afloop is eigenlijk een vereiste.

In openbare wellness centra zijn ze al langer bekend met de werking van een Turks stoombad. Je ziet nu ook steeds meer particulieren die kiezen voor deze luxe thuis. Ieder stoombad is bij ons in goede handen, zowel particulier als professioneel. Er zijn hierin vele mogelijkheden. Deze verschillen van automatische geurstofdoseering en watervoorziening door kranendouches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten met glasvezel en sterrenhemels tot LED kleurentherapie.

Vakwerk

VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden.

Totaalaanbod

Naast de verkoop van stoombaden produceert VSB Wellness traditionele sauna'sinfraroodcabines, zwembaden en levert het whirlpools/spa baden voor buiten in de tuin. Om het assortiment compleet te maken biedt VSB daarnaast een breed assortiment aan toebehorengeurenoliën en onderhoudsmiddelen voor zwembad, sauna, infrarood, whirlpool en stoombad. VSB Wellness produceert stoombaden voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan er voor u mee aan de slag.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven