Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

5 februari 2019

Sauna bezoek voorkomt verkoudheid


Veel mensen hebben vaak last van verkoudheid. Meestal is de enige remedie om dan gewoon uit te zieken, maar er is een manier om een verkoudheid te voorkomen. Lees dan dit blog en ontdek hoe een saunabezoek kan bijdragen aan uw verkoudheid.

Verkoudheid en sauna

Afvoer van afvalstoffen

Regelmatig een sauna bezoeken kan veel positieve effecten op uw lichaam hebben. Tijdens een sauna sessie stijgt uw lichaamstempratuur ongeveer 2 graden en uw lichaam reageert daar op. Ten eerste gaan uw spieren hierdoor meer ontspannen en u kunt hierdoor helemaal tot rust komen. Een ander gevolg is dat de bloedvaten in het lichaam gaan verwijden en de zweetklieren gaan extra zweet aanmaken. Dit komt doordat het lichaam warmer wordt dan normaal en om te voorkomen dat het lichaam oververhit raakt gaat uw lichaam vocht uitstoten in de vorm van zweet. Naast dat het zweet uw lichaam afkoelt, neemt zweet ook afvalstoffen mee vanuit uw lichaam. Het lichaam wordt op deze manier gereinigd, wat een verkoudheid kan voorkomen. Een sauna bezoek hydrateert op deze manier ook de hoornlaag, oftewel de buitenste laag van de huid, en hersteld een verstoorde pH-waarde van uw huid. Een goede pH-waarde van de huid draagt bij aan het tegenhouden van ziekteverwekkers en zo ook uw verkoudheid. Hoe vaker u naar de sauna gaat hoe sterker uw huid hiervan gaat worden en dus ook hoe beter uw huid zich kan beschermen tegen ziekteverwekkers.

Verbeteren van de weerstand

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd die onderzoeken wat het effect is van een sauna bezoeken op het immuunsysteem. Over één onderdeel zijn die onderzoeken het eens; het regelmatig bezoeken van een sauna kan helpen bij het verbeteren van de algemene gezondheid en het voorkomen van verkoudheid. Uit een onderzoek van de Universiteit van Rurku in Finland is gebleken dat regelmatige bezoekers van een sauna na een maand 30% minder last van verkoudheid hadden dan mensen die nooit naar een sauna gaan. Dit komt doordat uw lichaam door de hevige temperatuurschommelingen uw bloedsomloop gaat stimuleren en stabiliseren. Hierdoor gaat uw lichaam meer afweerstoffen aanmaken en uw lichaam kan zich beter beschermen tegen ziekteverwekkers.

Het is dus verstandig om regelmatig gebruik te maken van de sauna zodat ziekteverwekkers minder snel vat op u gaan hebben waardoor u minder snel verkouden wordt.

Op onze site vindt u verschillende sauna’s en mogelijkheden om een sauna te vinden die bij u past. Om uw verkoudheid te voorkomen en uw weerstand te verhogen worden vooral de Finse sauna en de infraroodsauna aanbevolen. Kijk voor alle mogelijkheden verder op onze site. Wilt u graag meer weten of de sauna goed voor u is? Lees dan ons blog over waar de sauna goed voor is.

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven