Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
14 september 2018

Het verschil tussen een jacuzzi en een whirlpool bad


VSB Wellness is dé specialist wanneer het aankomt op wellness, hieronder valt dus ook de jacuzzi en het whirlpool bad. Maar wat is dan het verschil tussen een jacuzzi en een whirlpool bad? Lees het in dit artikel. 

Jacuzzi is van origine een Amerikaans merk dat whirlpool baden maakt, maar gedurende de jaren is jacuzzi een verzamelnaam geworden wanneer er over whirlpool baden wordt gesproken. De jacuzzi is dus een whirlpool bad. 

Waarom een whirlpool bad

Een luxe whirlpool bad heeft naast het feit dat het een mooi pronkstuk is ook meerdere voordelen. Zo is het goed voor uw gezondheid, het verbetert de bloedcirculatie en kan helpen bij gewrichtspijn, stimuleert het uw slaap en werkt ontspannend. Een groot voordeel van een whirlpool is dat u er 365 dagen in het jaar gebruik van kan maken, ongeacht of de whirlpool buiten of binnen staat. Er zitten zelfs nog meer voordelen aan het gebruik van een whirlpool bij lagere temperaturen. 

Onderhoud van een whirlpool

Het onderhoud van een whirlpool is zeer belangrijk, u wilt tenminste wel lang kunnen genieten van een schone whirlpool. Wij adviseren u om één keer in de twee weken te kijken of de filter van de whirlpool is gaan verstoppen of gaan stinken. Het is slim om de filter dan ook gelijk te reinigen, zodat deze goed blijft functioneren. Ondanks het schoonmaken van de filter zal deze uiteindelijk toch vervangen moeten worden. Wanneer dit is ligt grotendeels aan het gebruik van de jacuzzi, maar wij adviseren om ieder half jaar te kijken of de filter vervangen moet worden. Naast de filter wordt ook geadviseerd het water vers te houden en zal dit ook vervangen dienen te worden. Ook hierbij ligt het natuurlijk aan de intensiteit van het gebruik, maar toch is het slim om zo’n vier keer in het jaar het water te verversen. Zorg dan dat het bad leeg is zodat u de randen van het bad ook even schoon kan maken. 

Verbruik van een whirlpool

In een gemiddelde jacuzzi gaat ongeveer 1000 liter water. Met de tip om vier keer in het jaar het water te vervangen en het stroomgebruik liggen de verbruik kosten gemiddeld rond de €1,50 per dag. Wellicht denkt u; dan zet ik de whirlpool uit wanneer ik deze een tijd niet gebruik, maar dat moet u juist niet doen. De stroom die een whirlpool nodig heeft om het water weer op te warmen is meer dan het constant houden van de watertemperatuur. Wij raden u ook af om de whirlpool uit te zetten in de winter. Dit omdat er anders een kans is dat de leidingen in de jacuzzi bevriezen. Daarnaast is het zoals eerder aangegeven ook fijn om in de winter de jacuzzi te gebruiken.

Bij VSB Wellness kunnen wij u helpen met het maken van de juiste keuze. We kunnen de whirlpool op maat ontwerpen en helpen u wanneer u specifieke wensen heeft. Spreekt niet zozeer een jacuzzi, maar een andere op maat gemaakte wellness faciliteit, zoals een Finse saunainfrarood saunabinnenzwembad of een zwembad in de tuin, u aan? Neem een kijkje bij ons op de site of maak een vrijblijvende afspraak.

Ontvangt u graag meer tips en informatie rondom whirlpools, lees dan ook onze andere blogs:

Vul onderstaand formulier in voor de Coast Spas 2020 brochure

Brochure Coast Spa

DOWNLOAD DE COAST SPA 2022 BROCHURE

Vul onderstaand formulier in & lees alles over de luxe whirlpool baden van Coast Spas in de nieuwste brochure!

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven