Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
25 juli 2018

Voordelen van een eigen zwembad

Voordelen van een eigen zwembad

Waarom hebben steeds meer mensen een eigen zwembad? We zetten een aantal voordelen voor u op een rijtje.

Een decennium geleden had alleen de echte elite een zwembad thuis. Tegenwoordig is dat niet meer. Steeds vaker schaffen mensen een eigen zwembad aan. Ook mensen met een modaal inkomen kunnen zich hun eigen zwembad veroorloven. Het type zwembad verschilt hierin natuurlijk, maar het is wel een opmerkelijk feit. Waarom hebben steeds meer mensen een eigen zwembad? We zetten een aantal voordelen voor u op een rijtje.

Altijd toegankelijk

Bij een openbaar zwembad bent u vanzelfsprekend altijd afhankelijk van openingstijden. Dus heeft u een dag hard gewerkt en wilt u nog even een frisse duik nemen, dan is dit met uw eigen zwembad te allen tijde mogelijk. Mits de weersomstandigheden het toelaten. Daarnaast hoeft u het zwembad niet te delen met andere badgasten en heeft u in eigen hand wie er komen zwemmen. Dit is vooral ideaal wanneer u jonge kinderen heeft. U heeft veel meer overzicht over hen.

Persoonlijk design

Een eigen zwembad thuis kunt u volledig naar uw wensen laten bouwen. Heeft u dus altijd al gedroomd van een zwembad met een ingebouwde whirlpool bijvoorbeeld? Dankzij innovaties op het gebied van techniek is het mogelijk om dit in uw eigen zwembad te implementeren. Daarnaast heeft u ook de vrijheid om andere zaken zoals betegeling, verlichting en de vorm van het zwembad zelf te bepalen. VSB wellness is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van uw droomzwembad. Heeft u zeer specifieke wensen? Wij gaan graag voor u aan de slag en zien het juist als een uitdaging om het precies volgens uw ideeën uit te werken en op te leveren.

Zwemmen stimuleert uw gezondheid

Zwemmen is zeer goed voor uw gezondheid. Met zwemmen gebruikt u heel veel spieren in uw gehele lichaam. Zelfs spieren waarvan u zelfs niet eens wist dat u ze heeft. Omdat u uw hele lichaam traint is de kans op overbelasting ook minimaal. Zwemmen is een sport waarmee u uw uithoudingsvermogen traint. Hierdoor zorgt het er dus ook voor dat u er van afvalt. Wist u dat u met een intensief uur zwemmen wel tot 750 calorieën verbrand?! In de zomer is een aantal keer per week baantjes trekken in uw zwembad dus een zeer goede inspanning.

Schitterend aanzicht

Een eigen zwembad geeft uw woning veel meer uitstraling. Wanneer het begint te schemeren en u zet de verlichting aan, geeft dit een prachtig beeld. Daarnaast verhoogt de zwembad ook nog eens de marktwaarde van uw huis.

Binnen/buitenzwembad

De keuze voor een binnen- of buitenzwembad is geheel persoonlijk. Heeft u de ruimte en wilt u het hele jaar door kunnen genieten van een zwembad? Dan is een binnenzwembad de beste optie. Maar vindt u het heerlijk om alleen in de zomermaanden gebruik te maken van een zwembad, of heeft u simpelweg binnen geen ruimte, dan is een buitenzwembad de beste oplossing. Twijfelt u wat voor u de beste oplossing is? Neem contact met ons op en wij adviseren u graag over onze zwembaden.

Op zoek naar meer tips en informatie? Lees ook onze andere blogs met tips over zwembaden aan laten leggen, in gebruik nemen en onderhouden:

- Zwembad winterklaar maken

- Tips voor geschikte aankleding voor een zwembad

- Wat is een goede diepte voor een zwembad?

- Ideeën voor een zwembad in de tuin

- Hoe zwembad schoonhouden?

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven