Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
2 juli 2018

De voordelen van een infrarood sauna

De voordelen van een infrarood sauna

De infraroodcabine is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. In een infraroodsauna kunt u heerlijk ontspannen en tot rust komen. Het zorgt voor ontspannen spieren en geeft u een heerlijk relaxend gevoel, net als in een klassieke Finse sauna. Echter zijn er wat belangrijke verschillen tussen de sauna’s. In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van een infrarood sauna.

Wat is een infrarood sauna en hoe werkt het?

Een infrarood sauna is ook wel een warmtestralingscabine. In deze cabine wordt infrarood warmte opgewekt door speciaal hiervoor gemaakte infrarood elementen. Bij een infrarood sauna vindt warmteoverdracht plaats door middel van infrarood stralingen. Hierbij wordt niet de temperatuur in de lucht verwarmd, maar hebben de stralingen een diepe werking op uw huid. Deze stralingen verwarmen voor een groot gedeelte direct uw lichaam.

Verschil tussen kortgolvige en langgolvige infrarood stralers

Er zijn verschillende infraroodcabines. Zo zijn er kortgolvige en langgolvige infrarood stralers. Het verschil zit hem in de indringdiepte in de huid. De langgolvige stralers werken net als de traditionele sauna met warmteoverdracht via de lucht. Door hete lucht in deze cabines gaat u transpireren en worden vervuilde stoffen uit uw lichaam gevoerd. Deze sauna’s worden voornamelijk gekozen voor het ontspannende effect dat het met zich meebrengt. Langgolvige stralingen hebben een langere opwarmtijd en dringen enkel tot de bovenste huidlaag binnen. De kortgolvige infrarood stralers geven een straling af die tot diep doordringt in uw huid wat deze sauna interessanter maakt voor mensen die kampen met spier- en gewrichtspijnen.

Voor welke cabine u kiest hangt af van het doel en het effect waarvoor u de sauna wilt gebruiken. Wilt u hier een gericht advies over? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u hier graag antwoord op. Wilt u graag weten waar de sauna goed voor is? Bekijk dan snel ons nieuwsbericht. 

Voordelen van een infrarood sauna

We zullen de belangrijkste voordelen van een infrarood sauna voor u op een rijtje zetten:

  1. Dragelijke temperaturen

Doordat in een infraroodcabine de warmteoverdracht niet via lucht plaatsvindt, zijn hiervoor ook geen hoge temperaturen nodig. De infraroodsauna is al te gebruiken vanaf 30 graden Celsius wat de temperatuur in de cabine een stuk dragelijker maakt. Van de stralingswarmte wordt maar liefst 80 procent omgezet in lichaamswarmte. De overige 20 procent heeft effect op de cabinetemperatuur.

  1. Snelle opwarmtijd

Bij een infrarood sauna hoeft u niet lang te wachten voordat u hier gebruik van kunt maken. Een infrarood sauna is al binnen 5 tot 10 minuten op temperatuur.

  1. Verlicht spier- en gewrichtspijn

Een groot voordeel van de infrarood sauna is dat het een positief effect heeft op spieren en gewrichten. Medische specialisten erkennen de heilzame werking die een infraroodsauna heeft op uw spier- en gewrichtspijnen. De infraroodstralingen dringen tot diep door in de huid wat een helende werking heeft op uw spieren en gewrichten. Het gebruik van infrarood therapie wordt dan ook aanbevolen bij sportblessures en chronische pijnen.

  1. Toegankelijk voor meerdere gebruikers

Aangezien de temperaturen in de infrarood sauna lager liggen, is deze ook geschikt voor een grotere groep gebruikers. Mensen met ademhalingsproblemen of oudere mensen kunnen meestal zonder problemen gebruik maken van dit saunatype.

  1. Verbetert uw huid

Doordat uw lichaam verwarmd wordt, gaat u transpireren en worden onzuiverheden en dode huidcellen verwijderd. De betere bloedcirculatie helpt u uw eigen, natuurlijke voedingsstoffen van de huid naar boven te trekken en heeft een positieve invloed op huidaandoeningen.

  1. Boost voor het immuunsysteem

Door de warmte die in het lichaam wordt opgewerkt, wordt de aanmaak van witte bloedlichaampjes versterkt en wordt de afweer tegen virussen en bacteriën gestimuleerd.

Verschil tussen de traditionele Finse sauna en de infrarood sauna

-          Verschil in temperatuur

Een voordeel bij de infrarood sauna is dat u niet hoeft te wachten totdat de sauna op temperatuur is, zoals bij de traditionele sauna. Bij een infrarood cabine kan de sauna namelijk al vanaf 30 graden Celsius gebruikt worden. Een traditionele sauna heeft voor het gebruik hiervan een minimale temperatuur van 75 graden Celsius te bereiken. Een infrarood sauna is hierdoor al binnen 5 tot 10 minuten op temperatuur. Bij een Finse sauna ligt de opwarmtijd rond de 40 minuten.

-          Verschil in warmteoverdracht

Bij de Finse sauna vindt warmteoverdracht plaats via hete lucht. Bij een infraroodsauna wordt warmte overgedragen door infrarood stralingen. Vandaar dat bij een Finse sauna ook hogere temperaturen nodig zijn voor het gebruik hiervan.

-          Verschil in sessieduur

Ieder is vrij een saunasessie op eigen wens in te vullen, echter kunnen er wat stappen als leidraad worden gebruikt voor een optimale werking van de sauna. Bij een Finse sauna ondergaat u in dat geval meerdere sauna sessies per keer. Bij een infrarood sauna neemt u één enkele sessie van ongeveer een half uur.

De infrarood sauna heeft een effectieve werking. U voelt zich beter en meer ontspannen. Wilt u meer informatie over de infraroodsauna van VSB? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

Bent u nieuwgierig naar de Finse sauna? Lees in dit artikel dan meer over de voordelen van de traditionele Finse sauna

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven