Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
7 januari 2019

Is de sauna goed voor u


Wist u al dat een sauna naast zeer ontspannend ook zeer goed voor u is? Het gebruik van een sauna kan ervoor zorgen dat u zowel geestelijk als lichamelijk er beter voor staat. In de blog nemen wij u mee langs een viertal voordelen waarom de sauna goed voor u is.

Is de sauna is goed voor uw huid?

Uw lichaam reageert op de warmte van de sauna door uw bloedvaten open te doen. Dit zorgt ervoor dat het bloed beter stroomt in uw lichaam waardoor er ook meer bloed bij uw huid komt. De geopende bloedvaten zorgen ervoor dat uw bloed sneller stroomt waardoor afvalstoffen sneller weggevoerd worden wat de kans op pukkels of eczeem verkleint.

Mentale en lichamelijke rust

Iedereen heeft zorgen. Druk op het werk, zorgen over de partner of dat de kinderen het goed doen op school. Het gebruik van de sauna zorgt ervoor dat u uw zorgen opzij zet, zodat u aan uzelf kunt denken. Dankzij de neutrale ruimte die een sauna biedt krijgen uw hersenen weinig prikkels waardoor u zich kunt focussen op uw eigen lichaam. Naast dat uw gedachte rustig zijn, zorgt de warmte van sauna er  ook voor dat uw spieren ontspannen. Dit verlaagd de pijn van bijvoorbeeld eventuele nek of rugklachten. De mentale en fysieke zorgen worden weggenomen waardoor uw lichaam tot rust komt.

Val ik af in de sauna?

Zou u ook liever iets willen afvallen? Daar is de sauna ook al goed voor. Om de warmte kwijt te kunnen gaan de poriën in de huid openstaan zodat u veel gaat zweten. Dit is vooral goed voor mensen die veel zittend werk doen en daarbij weinig zweten. Om al het bloed rond te pompen gaat uw hart sneller kloppen waardoor u ook meer vet verbrand. Het bloed gaat dus sneller stromen op het moment dat u in een sauna zit en dat zorgt er ook voor dat u allerlei afvalstoffen uitzweet.

U bent beter bestemd tegen temperatuurwisselingen

De gemiddelde sauna heeft een temperatuur van tussen de 70 en 100 graden Celsius. Normaalgesproken zou dit veel te warm zijn voor het menselijk lichaam, maar doordat de luchtvochtigheid zeer laag is, is die extreme warmte goed te verdragen. Op het moment dat u water doet op de stenen binnen de saunakachel creëert u een stoomstoot die op de huid komt waardoor u meer gaat zweten. Op het moment dat u uit de sauna stapt begint het lichaam met afkoelen. Dit kunt u tevens versnellen door af te koelen met koud water. Deze afkoeling is belangrijk voor u en ook voor uw lichaam. Deze afkoeling zorgt ervoor dat de cellen in uw huid zich gaan vernieuwen wat ervoor zorgt dat uw huid zichzelf gaat reinigen. Tot slot helpt het ook mensen omgaan met de snelle overgang van lage en hoge temperaturen.

Waar is de sauna goed voor?

  • Uw huid te verbeteren
  • Mentaal en lichamelijk te rusten
  • Spieren te ontspannen
  • Snellere stofwisseling
  • Goed voor het uitzweten van vet
  • Beter leren omgaan met temperatuurverschillen

Op zoek naar meer tips en informatie? Lees ook onze andere blogs over tips over sauna gebruik:

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven