Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
8 februari 2022

Hoe pak je de aankleding rondom een zwembad aan?


Heeft u een zwembad in de tuin en mist u nog wat bijpassende aankleding? Of weet u niet welke opties er voor aankleding rondom het zwembad zijn? In dit blog vertellen we u over een aantal opties waar u gebruik van kunt maken, waardoor u optimaal kunt genieten van uw tuin met zwembad. Daarbij kunt u denken aan luxe meubelen zoals een loungeset, maar ook aan kleine aanpassingen zoals planten en lampen. Lees verder zodat u te weten komt waar u het best gebruik van kunt maken voor de aankleding van uw zwembad.

Een loungeset is een must

Een loungeset is een van de meest populaire meubelen in Nederland. Dit is te danken aan de vele voordelen die een loungeset heeft. Elke loungeset is:
-geschikt voor elke tuin;
-te vinden in verschillende maten, vormen, materialen en stijlen;
-comfortabel om op te liggen en zitten.

Een aluminium, kunststof of teakhout loungeset is erg geschikt voor bij uw zwembad. Deze materialen zijn makkelijk schoon te houden en kunnen goed tegen water. Zo voorkomt u groene aanslag, roest of rottend hout. Door de vele voordelen is de kans groot dat u een loungeset vindt die perfect in uw tuin past.

aankleding zwembad

Trendy daybed als aankleding voor het zwembad

Een opkomende trend in de tuin is een daybed; een echte must-have als u in stijl wilt relaxen. Als u bijvoorbeeld een boek wilt lezen in de tuin, dan kan dit op een aangename manier. Een daybed kan op ieder moment van de dag worden gebruikt. In tegenstelling tot een loungeset, is een daybed voor één persoon en kunt u liggen in plaats van zitten. Dit maakt een daybed een geschikt meubilair voor als u een klein gezin of minder ruimte in de tuin heeft, en lekker wilt genieten in de buitenlucht.

Vakantiegevoel met een bar

Laat u momenteel een zwembad bouwen, of bent u al trotse eigenaar van een zwembad in uw tuin? Dan is een bar een goede aanvulling om de luxe en gezelligheid nog verder te vergroten. 

zwembad decoratie

Een bar bestaat uit verschillende vormen en maten, waardoor u alle keus heeft, en is aan te vullen met ander meubilair zoals bijpassende barkrukken. De bar kan niet alleen gebruikt worden om drinken te pakken, u kunt er ook aan zitten. Denk bijvoorbeeld aan een avond met vrienden bij de buitenbar met een zicht op uw zwembad. Daarnaast is een buitenbar ideaal wanneer u na een zwemsessie wat wilt drinken. Hierdoor hoeft u niet met natte voeten naar binnen om drinken te halen of een wijntje in te schenken. Een goede manier om uw zwembad verder aan te kleden dus, zeker als u van echte luxe houdt.

Een woonkamer in de tuin

Om uw tuin tot een ware oase om te toveren, is een Sundaze overkapping een ideale oplossing. De overkapping biedt comfort, aankleding en gezelligheid. Doordat u de overkapping zelf kunt samenstellen, bepaalt u de stijl. Hierdoor kunt u onder andere kiezen uit een open dak, dicht dak en lamellen. Zo kunt u het hele jaar door buiten zitten. Wanneer u even geen zin meer heeft in de zon, geeft de overkapping de ideale beschutting. De overkapping filtert het zonlicht zodat u kunt genieten van een vleugje wind in de shaduw.

Daarnaast kan de overkapping worden gebruikt als een tuinhuis. Door er bijvoorbeeld een sauna te bouwen naast uw overkapping , heeft u een echte spa in uw tuin.

aankleding rondom zwembad

Planten ter decoratie van het zwembad

Om uw tuin aan te kleden, zijn planten een must. Denk bijvoorbeeld aan een palmboom waardoor uw tuin zal aanvoelen als een tropisch paradijs in  het buitenland. Een grote bloempot met een buitenplant is de ideale aankleding voor bij uw zwembad, als u niet van te veel planten houdt. Daarnaast kan een klimop plant gebruikt worden als beschutting, en geeft het een groene tint aan de tuin. Planten bieden een levendige sfeer aan uw tuin waardoor u met kleine aanpassingen uw tuin kunt aankleden.

zwembad aankleding voor rondom

Sfeerverlichting

Als laatst zijn lampen een goede toevoeging voor het aankleden van de tuin waarin uw zwembad zich bevindt. Er zijn verschillende soorten lampen die u kunt gebruiken voor de aankleding. Zo kan tuinverlichting bestaan uit decoratieve lampen, of lampen die niet in het zicht staan. Een leuk idee om uw tuin te verlichten is een lichtbol. De bol is voorzien van warme LED verlichting. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van gekleurde LED lampen. Voor een feest of evenement is dit daardoor een mooie aanvulling. Door de sfeer van de verlichting kunt u zowel overdag als in de avond genieten van uw complete tuin.

Door het aankleden van uw zwembad komt deze nog beter tot zijn recht. Voor de aankleding kunt u onder andere gebruik maken van een loungeset, daybed, bar, overkapping, planten en lampen. Hierdoor geeft u meer sfeer aan uw tuin zodat u het hele jaar door kunt genieten.

Op zoek naar meer tips en informatie? Lees ook onze andere blogs met tips over zwembaden aan laten leggen, in gebruik nemen en onderhouden:

- Zwembad winterklaar maken

- Wat is een goede diepte voor een zwembad?

- Ideeën voor een zwembad in de tuin

- Hoe zwembad schoonhouden?

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven