Verwarming zwembad

Verwarming zwembad

Heeft u een zwembad laten bouwen dan leest u hier de mogelijkheden hoe u het zwembadwater kunt verwarmen.

Zonnecollectoren

Zonnecollectoren die op uw dak geplaatst worden vangen de warmte van de zon op en geven deze door aan uw zwembadwater. Indien de buiten-temperatuur daalt, moeten deze zonnecollectoren uitgeschakeld worden om afkoeling van het water tegen te gaan. Tevens mogen de collectoren niet meer verwarmen op het moment dat het water zijn maximale temperatuur bereikt heeft. Dit in- of uitschakelen regelt het systeem automatisch d.m.v. een solarregeling. Deze regeling is voorzien van twee temperatuursensoren welke de temperatuur op het dak en van het water meet. Aan de hand van deze gegevens bepaald het systeem of het in- of uitgeschakeld moet zijn.

Lamellen solar-uitvoering

Indien u kiest voor een lamellendek is het mogelijk om deze in een solar-uitvoering te nemen i.p.v. de standaard witte lamellen. Solar betekend dat de afdekking een soortgelijke werking heeft als zonne-collectoren. De opgevangen warmte van de zon wordt aan het water doorgegeven. 

Warmteblok

Een warmteblok bestaat uit een warmtewisselaar compleet met thermostaat en schakelkast. De warmte-wisselaar plaatsen wij bij de filterinstallatie en dient op een aparte CV-groep aangesloten te worden. Dit warmteblok is voorzien van een thermostaat welke ervoor zorgt dat uw water altijd op de gewenste temperatuur blijft. Het aansluiten van het zwembadgedeelte is voor rekening van VSB. Het aansluiten van het Cv-gedeelte op uw huidige Cv-ketel zit niet inbegrepen en moet gebeuren door een erkende installatiemonteur. 


Warmtepomp


De energiezuinige manier om uw zwembad te verwarmen!! De werking van een warmtepomp is gebaseerd op het koelprincipe dat van toepassing is in elke koelinstallatie. Bij een koelinstallatie is het hoofddoel om te koelen, bij een warmtepomp het verwarmen van het zwembad. Wij plaatsen aan de buitenzijde van de ruimte waar de filterinstallatie zich bevindt een warmtepomp. 

Totaalaanbod

Naast de verkoop van zwembadonderdelen zoals pompen, filters, verwarming, producten voor water- en luchtbehandeling en aanleg van zwembaden produceert VSB Wellness traditionele sauna's, infraroodcabines, stoombaden en levert het whirlpools/spa baden voor buiten in de tuin. Om het assortiment compleet te maken biedt VSB daarnaast een breed assortiment aan toebehoren (chemicalien, bodemreinigers, etc), geuren, oliën en onderhoudsmiddelen voor zwembad, sauna, infrarood, whirlpool en stoombad. VSB Wellness produceert zwembaden voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan er voor u mee aan de slag.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven