Vergunning zwembad

Vergunning zwembad

Wilt u een zwembad bouwen of verbouwen vraag dan een omgevingsvergunning aan als dat voor uw situatie nodig is.

De omgevingsvergunning valt onder de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Deze vergunning vervangt de voormalige bouwvergunning, sloopvergunning en kapvergunning. U moet een omgevingsvergunning aanvragen voor onder andere:

  • Bouwen (zoals het plaatsen van een dakopbouw/dakkapel of het maken van een dakterras)
  • Ontheffing van het bestemmingsplan (als uw bouwplan afwijkt van het bestemmingsplan van de gemeente).

Hiervoor heeft u de omgevingsvergunning nodig voor de activiteit ‘handelen in strijd met regels ruimtelijke ordening'.

Wel of geen vergunning nodig?

U kunt op het Omgevingsloket Online (OLO) een vergunningcheck doen. Aan de hand van een paar vragen weet u meteen voor welke activiteiten u een vergunning nodig heeft.

Maatwerk

Wilt u een rond of rechthoekig zwembad of een combinatie daarvan? Met betegeling, een mozaïeken vloer of whirlpool ingebouwd? Laat ons uw wensen weten! Een zwembad aanleggen vergt een goede voorbereiding. Onze architect ontwerpt graag uw ideale zwembad, voor binnen of buiten.

Naar uw wensen

Het voordeel van een bouwkundig zwembad is dat het zwembad precies in de door u opgegeven maten gemaakt kan worden. Dus de lengte, breedte, diepte en het wel of niet meemetselen van bv. een trap of geronde hoeken bepaalt u helemaal zelf. U zit niet meer gebonden aan de vaste maten: Elke denkbare vorm is mogelijk. Als u een zwembad aan wil laten leggen, dan wil VSB Wellness u daar graag in begeleiden.

De realisatie van een bouwkundig zwembad bestaat uit 2 delen:

  • Het bouwkundige gedeelte.
  • Het technische gedeelte.

Het bouwkundige gedeelte

Onder het bouwkundige gedeelte vallen o.a. het afgraven en afvoeren van zand, bekisting plaatsen, betonvloer storten, muren opmetselen en de inbouwdelen monteren, betegelen, folieën en de verdere afwerking. VSB Wellness kan dat indien u dat wenst, geheel voor u regelen.

Het technische gedeelte

Naast het bouwkundige gedeelte is er het technische gedeelte (de technische ruimte met de pompen, filtratie, verwarming, chloordosering, eventuele overkapping, lamellenafdekking, etc.)

Wij kunnen u nog voor de bouw ook continu begeleiden qua plaatsing van de betreffende onderdelen en u daarbij van de nodige adviezen voorzien. Onze specialisten staan voor u klaar om uw zwembad geheel naar uw wensen te ontwerpen. Om een indruk te krijgen wat voor mogelijkheden er zijn, kunt u een kijkje nemen naar door VSB Wellness eerder gerealiseerde projecten.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven