Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000
18 januari 2022

Ideeën voor een zwembad in de tuin


Zit je eraan te denken om een zwembad aan te laten leggen, maar heb je geen idee wat je precies wilt of wil je gewoonweg wat inspiratie op doen? Lees dan snel verder, want in dit artikel geven wij je tips, ideeën en inspiratie voor een buitenzwembad . Na het lezen van dit blog zit jij boordevol zwembad ideeën voor in de tuin.

zwembad tuin ideeën

Tijdens een prachtige zomerdag sla je de tuindeuren open om een heerlijke duik te nemen in jouw eigen privé zwembad, wie droomt er niet van? Een zwembad in de tuin is de perfecte manier om in de zomer wat verkoeling op te zoeken of een workout te voltooien in het water, zonder je eigen terrein hiervoor te hoeven verlaten.

Waarom een zwembad in de tuin?

Nu we in Nederland steeds meer warme zomerdagen tellen, is investeren in een zwembad voor in de tuin een slim idee. Een zwembad zorgt immers voor de verkoeling en dat vakantiegevoel wat we in de zomer zoeken. In een tuin met zwembad worden de natuurlijke elementen in een tuin, gecombineerd met de moderne vormen en de luxe van een op maat gemaakt zwembad. Om die reden geeft een zwembad een extra dimensie aan jouw tuin.

Een zwembad in een loungetuin

De meeste tuinen richten we zo in dat we er echt in kunnen relaxen en bij kunnen komen van het drukke dagelijks leven. De lounge tuin is daarom vaak een verlengde van het huis. Elementen die een loungetuin kenmerken zijn:

-          Een mooi terras waar geleefd kan worden.

-          Een relax gedeelte met echte loungeset.

-          Veel natuur, denk aan gras en een groene basis aan beplanting.

Bij dit idee voor een zwembad in de tuin, gaat het erom dat je lekker in en om het zwembad kunt loungen. Hieronder enkele voorbeelden van zulke ‘lounge zwembaden’ in een tuin. Zoals je ziet zijn er veel bomen, planten en gras in de tuin geplaatst. Dit zorgt voor een extra rustgevend effect om optimaal te kunnen relaxen. Daarnaast is ook goed te zien dat bij de tuinen met zwembad hieronder genoeg plekken zijn gecreëerd om te loungen. Bij de eerste afbeelding zie je zelfs dat binnen naar buiten is gehaald. Er is een keuken gebouwd met daarbij een zitgedeelte en lounge plek. Dit idee voor een zwembad in de tuin is geschikt om van een tuin een verlengde van een huis te maken.

zwembad kleine tuin ideeen

zwembad tuin idee

Idee voor tuin met zwembad: wellness tuin

Sommige mensen hebben juist een voorkeur voor een echte wellness tuin. In plaats van naar een wellness centrum te gaan, halen zij het wellness centrum naar hen. Een wellness tuin heeft net als een loungetuin, de functie om jou te laten ontspannen, relaxen en genieten. Het grote verschil is dat een wellness tuin nog een stapje verder gaat en naast een buitenzwembad, ook andere wellnessfaciliteiten implementeert. In tegenstelling tot een binnenzwembad of hokkerig wellness centrum, geniet je hier van een relaxte, natuurlijke omgeving met veel groen en privacy, waardoor je een verfrissende duik kunt afwisselen met zonnen. Enkele dingen die een wellnesstuin kenmerken zijn:

-          Strakke en rechte lijnen voor een kalm aanzicht.

-          Een kleine hoeveelheid aan planten, vaak door middel van een aangelegd patroon.

-          Toevoeging van andere wellnessfaciliteiten als een whirlpool, buitendouche, finse sauna of ander soort buitensauna.

In de inspiratiefoto’s hieronder zie je de strakke lijnen goed terugkomen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen om de tuin toch zo puur mogelijk te houden. Zoals je ziet beschikken deze tuinen over allerlei faciliteiten die ook te vinden zijn in een echt wellnesscentrum.   

wellness tuin idee met zwembadtuin ideeen zwembad

Zwembad kleine tuin ideeën

De bovenstaande tuinen zijn redelijk groot. Heb jij een kleinere tuin en wil je toch graag een buitenzwembad in jouw tuin? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn! Bij VSB Wellness kunnen we namelijk een zwembad op maat maken, waardoor er voor iedere tuin een geschikt zwembad te vinden is. Hoe klein deze tuin ook is, er zijn altijd mogelijkheden. Hieronder geven wij je een aantal zwembad ideeën voor kleine tuinen.

Klein zwembad in tuin

ideeen tuin en zwembad

Een zwembad in de tuin idee 3: overkapping en zwembad

Vaak zie je dat men ervoor kiest om een zwembad te combineren met een mooie overkapping. Door de hoogte van de overkapping en de diepte van het zwembad, ontstaat er een verbinding van de hele tuin. Met dit idee voor een zwembad in de tuin, creëer je echt balans. Om dit te illustreren, vind je hieronder nog een aantal mooie sfeerfoto’s van tuinen met zwembad en overkapping, die helemaal in evenwicht zijn.

zwembad in tuin idee moderne uitvoeringzwembad in tuin idee met overkapping

Jouw ideeën voor een zwembad in je tuin realiseren?

Wil jij ook een zwembad laten bouwen? Bij VSB Wellness zijn er een tal van mogelijkheden. Samen met jou kunnen onze designers jouw ideeën voor een zwembad in de tuin, realiseren. Ben je benieuwd geworden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

Terug

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven