148 A2902

Sauna thuis

Sauna thuis

Droomt u van een eigen sauna thuis? Of u nu kiest voor een infrarood sauna, een Finse sauna of een op maat gemaakte sauna voor binnen of buiten, wij bieden de perfecte oplossing voor uw wellnessbehoeften. Lees verder en ontdek de vele mogelijkheden om uw eigen sauna thuis te realiseren.


Infrarood sauna thuis

Een infrarood sauna thuis biedt een moderne en effectieve manier om te ontspannen en te herstellen. In tegenstelling tot traditionele sauna's, gebruiken infrarood sauna's straling om de huid en spieren diep te verwarmen. Dit kan helpen bij het verlichten van spierpijn, gewrichtsklachten en het verbeteren van de bloedcirculatie. Onze infrarood sauna's zijn beschikbaar in verschillende maten en ontwerpen, zodat ze perfect passen in uw woning. Ontdek de voordelen van een infrarood sauna thuis en ervaar het comfort en de rust wanneer u maar wilt.

Finse sauna thuis

Een Finse sauna thuis biedt een traditionele saunabelevenis met hoge temperaturen en lage luchtvochtigheid. Dit type sauna staat bekend om zijn ontspannende en reinigende werking. Wij bieden op maat gemaakte Finse sauna's die perfect passen in elke ruimte van uw huis. Met hoogwaardige materialen en een afwerking naar keuze, creëren wij een authentieke Finse saunaruimte die voldoet aan al uw wensen. Geniet van de intense hitte en het gevoel van totale ontspanning in uw eigen Finse sauna thuis.

Jansen 42
VSB Wellness Rockanje 20220922 528 1920px breed zonder logo
Reppel dordrecht sauna 1
Halsteren 2
Coppelmans sauna
Sauna 1 LR
VSB WELLNESS MOERGESTEL 20210813 045
Infrarood Sauna combi
148 A2906
/ 9

Sauna thuis binnen

Wilt u een sauna binnen in uw huis? Wij ontwerpen en bouwen sauna's die perfect passen in elke binnenruimte, of het nu gaat om een badkamer, kelder, of zelfs een zolder. Onze op maat gemaakte sauna's zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen, zodat ze naadloos integreren met de rest van uw interieur. Creëer een eigen wellnessruimte in huis waar u op elk moment van de dag kunt ontspannen. Bezoek onze showroom voor inspiratie en advies over de beste sauna-oplossing voor uw huis.

Sauna thuis buiten

Een sauna thuis buiten biedt een unieke wellness ervaring in uw eigen tuin. Of u nu kiest voor een traditionele houten sauna of een moderne glazen sauna, wij ontwerpen uw buitensauna volledig op maat. Een buitensauna biedt niet alleen de voordelen van een sauna, maar ook de mogelijkheid om te genieten van de natuur en de frisse lucht. Plaats uw sauna in de tuin, op het terras of naast het zwembad voor een ultieme ontspanningsoase. Ontdek de mogelijkheden voor een buitensauna thuis en laat uw wellnessdromen werkelijkheid worden.

Sauna thuis kopen

Overweegt u een sauna thuis te kopen? Wij bieden een breed scala aan op maat gemaakte sauna's die aan al uw wensen voldoen. Van de eerste ontwerptekeningen tot de installatie en afwerking, wij begeleiden u door het hele proces. Onze sauna's zijn gemaakt van de beste materialen en voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek of bezoek onze showroom om de verschillende opties te bekijken. Investeren in een sauna thuis is investeren in uw welzijn en gezondheid.

Bent u klaar om uw eigen sauna thuis te realiseren? Bezoek onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie en een vrijblijvend adviesgesprek. Creëer uw eigen wellness oase en geniet dagelijks van de voordelen van een sauna thuis.

image-background

Veelgestelde vragen

Wat kost een sauna op maat?

Door de talloze mogelijkheden en het feit dat alles op maat gemaakt wordt, kunnen de prijzen van onze sauna’s op maat onderling variëren. De prijzen hangen onder andere samen met het doel, het type en de locatie van de sauna. Hierdoor is de vraag ‘Wat kost een sauna?’ moeilijk te beantwoorden. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om uw wensen en voorwaarden te vertellen. Zo kunnen we samen de mogelijkheden bekijken en u een reële indicatie geven van de verwachte kosten.

Welke ontwerpmogelijkheden zijn er?

Het maakt niet uit waar uw voorkeur naar uitgaat; VSB Wellness doet er alles aan om uw droomsauna te realiseren. Zo onderscheiden we ons met maatwerkgerichte interieuroplossingen voor onder andere schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de mogelijkheid tot inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw.

Doordat we frequent schakelen met onze specialisten en andere betrokkenen, nauwkeurige metingen en berekeningen uitvoeren en alles zorgvuldig uittekenen, weet u zeker dat uw sauna volledig op maat wordt gemaakt en er geen onverwachte problemen optreden. Een sauna op maat van VSB Wellness past dus altijd, en met alle personalisatiemogelijkheden die we bieden kunt u de sauna naadloos laten aansluiten bij uw huidige interieurstijl.

Wat is de ideale saunatemperatuur?

Rond de 90 graden Celsius is de ideale saunatemperatuur. Het is natuurlijk variërend per persoon: de een zit liever in een sauna van 60 graden terwijl een ander een sauna van 100 graden gemakkelijk kan verdragen.

Let op, deze 90 graden is voor sauna’s met een lage luchtvochtigheid. Anders wordt het al snel te benauwd.

Is een sauna gezond voor je lichaam?

Ja, sauna's kunnen gezondheidsvoordelen bieden voor je lichaam, mits ze op een verstandige en veilige manier worden gebruikt. Hier zijn enkele potentiële gezondheidsvoordelen van sauna's:

Ontspanning en stressvermindering:
Sauna's zijn bekend om hun ontspannende effecten. De warmte en rustige omgeving kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Verbeterde bloedcirculatie: De hitte in de sauna kan leiden tot verwijding van de bloedvaten, wat de doorbloeding kan verbeteren. Dit kan helpen bij het leveren van meer zuurstofrijk bloed aan spieren en weefsels, wat kan helpen bij spierherstel en pijnverlichting.

Verlichting van spier- en gewrichtspijn:
Regelmatige saunasessies kunnen helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, zoals die veroorzaakt door artritis, fibromyalgie en andere aandoeningen.

Huidvoordelen:
Het zweten tijdens een saunasessie kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet. Sommige mensen melden ook verbeteringen in huidaandoeningen zoals acne.

Ontgifting:
Hoewel de rol van sauna's bij het ontgiften van het lichaam soms wordt overdreven, kan zweten helpen bij het verwijderen van bepaalde gifstoffen en zware metalen via de huid.

Verbeterde ademhaling
: De warmte en vochtigheid in een sauna kunnen de ademhaling vergemakkelijken en kunnen nuttig zijn bij de verlichting van ademhalingsproblemen, zoals verkoudheid, sinuscongestie en allergieën.

Verbeterde slaapkwaliteit
: Sommige mensen ervaren betere slaap na regelmatige saunasessies, mogelijk als gevolg van de ontspannende effecten en de verhoogde lichaamstemperatuur, die kan helpen bij het inductieproces van slaap.

Het is echter belangrijk om de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

Hydratatie:

Drink voldoende water voor, tijdens en na een saunasessie om uitdroging te voorkomen.
Matigheid:

Blijf niet te lang in de sauna en neem regelmatig pauzes om af te koelen.
Raadpleeg een arts:

Als je gezondheidsproblemen hebt, raadpleeg dan een arts voordat je een sauna gebruikt.
Luister naar je lichaam:

Als je je onwel voelt in de sauna, verlaat deze dan onmiddellijk.

Sauna's kunnen gezondheidsvoordelen bieden, maar het is essentieel om ze op een verstandige en veilige manier te gebruiken en te weten wat voor u het beste werkt. Raadpleeg bij twijfel altijd een medische professional.