• Zwembad aanleggen

 • Zwembad aanleggen op maat

 • Wat kost een zwembad aanleggen?

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Zwembad aanleggen

 

 

Droomt u van uw eigen zwembad? VSB Wellness is de specialist in maatwerk wellness- en interieuroplossingen waaronder zwembaden aanleggen. Wij hebben al bij honderden tevreden particuliere en zakelijke klanten prachtige binnenzwembaden of buitenzwembaden gerealiseerd? Het grote voordeel van het aanleggen van een zwembad samen met VSB Wellness is dat wij uw zwembad geheel op maat kunnen maken. Heeft u bijvoorbeeld liever een rond zwembad of met een ingebouwde romaanse trap? Een zwembad bouwen is een lastig proces en wij nemen u dit graag uit handen. Al onze projecten zijn op maat ontworpen om zo geheel naar uw wensen te voldoen. U krijgt dus de kans om samen met onze designers uw droom waar te maken.

Snelmenu zwembad aanleggen

zwembad aanleggen kosten op maat

Wat kost een zwembad aanleggen?

Een definitief antwoord op deze vraag kunnen wij u pas geven op het moment dat wij weten wat voor zwembad u wilt aanleggen. De mogelijkheden van zelf een zwembad aanleggen zijn daarin eindeloos. Het leuke van dit ontwerp proces is dat u precies kunt aangeven hoe u het zich voorziet en dan kunnen wij voor het uitwerken. Uiteraard staan onze vakmensen u bij in het proces en zij helpen graag met het design. Een groot en luxe zwembad aanleggen kost zoals u misschien al verwacht dan een klein en eenvoudig zwembad. Maar het is niet zo dat een 2 keer zo groot zwembad ook automatisch 2 keer zo duur is. De gewenste uitvoering en aanvullende mogelijkheden hebben een grotere invloed op de totaalprijs. Maak uw wensen kenbaar bij onze adviseurs en zij kunnen u zeer eenvoudig een indicatie van de prijs geven.

Hoe lang duurt een zwembad aanleggen?

Een zwembad aanleggen kan heel snel gaan. Maar dit ligt natuurlijk geheel af van de grootte van het zwembad en wat voor luxe onderdelen in het zwembad gebouwd moet worden. Gemiddeld kun je zeggen dat de meeste zwembaden binnen 30 dagen gebouwd zijn. Voor het aanleggen van een zwembad is sinds het nieuwe bouwbesluit geen bouwvergunning meer nodig.

Wat zijn de voor en nadelen van een zwembad buiten aanleggen

Hieronder leest u de voor en nadelen van een zwembad aanleggen in de tuin

 • + Het water warmt makkelijk op door zonnewarmte (minder energieverbruik);
 • + Een buitenzwembad aanleggen is gemakkelijker dan een binnenzwembad aanleggen;
 • + Ruime keuze modellen en types (opbouw / inbouw);
 • + Terug afbreekbaar na gebruik;
 • - Meer onderhoud dan een binnenzwembad (groene aanslag / algen / bladeren);
 • - Permanent bouwwerk (inbouw);
 • - Vaste kosten verwarming door energieverbruik;
 • - Plaatsing afdekking nodig (winter & zomer).

Zwembad laten aanleggen op maat door VSB wellness

Het voordeel van een zwembad aanleggen op maat is dat het zwembad precies in de door u opgegeven maten gemaakt kan worden. Dus de lengte, breedte, diepte en het wel of niet mee metselen van bv. een trap of geronde hoeken bepaalt u helemaal zelf. U zit niet meer gebonden aan de vaste maten: Elke denkbare vorm is mogelijk. Als u een zwembad wilt aanleggen, dan wil VSB Wellness u daar graag in begeleiden. De realisatie van een zwembad aanleggen op maat bestaat uit 2 delen, met beide delen kunnen wij u van A tot Z helpen:
Het bouwkundige gedeelte van een zwembad aanleggen is:
Het afgraven en afvoeren van zand, bekisting plaatsen, betonvloer storten, muren opmetselen en de inbouwdelen monteren, betegelen, foliën en de verdere afwerking. 
Het technische gedeelte van zwembad aanleggen is:
De technische ruimte met de pompen, filtratie, verwarming, chloordosering, eventuele overkapping, lamellenafdekking, etc.

Hoe VSB Wellness een zwembad aanlegt

Een zwembad aanleggen vergt een goed geplande voorbereiding, want er komen veel zaken bij kijken waar vaak niet aan gedacht word. Om u in dit gehele proces te ondersteunen hebben wij ervaren architecten in dienst die het volledige ontwerp en proces graag voor u uitwerken. Daarna gaan de werkvoorbereiders voor u aan de slag om voor u het gehele proces in kaart te brengen. VSB Wellness stelt de hoogste kwaliteitsnormen aan het werk en de toegepaste producten wij zodat wij u gegarandeerd het gewenste maatwerk afleveren. 

Onder de video kunt u stapsgewijs lezen hoe het aanleggen van een zwembad te werk gaat.

Stappen hoe een zwembad aangelegd wordt

 1. 1. Afvoeren van zand: Het afvoeren van het zand na uitgraven wordt verzorgd door het grondverzet-bedrijf. Op deze manier ontzorgen we u in alles.
 2. 2. Bekisting plaatsen: Ons gespecialiseerd personeel is verantwoordelijk voor het betimmeren van de bekisting van waaruit respectievelijk het bad wordt gemetseld of gestort met beton. Dit alles gebeurt aan de hand van gedetailleerde technische tekeningen. In dit proces wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de inbouwdelen en de leidingen.
 3. 3. Betonvloer storten: Wanneer de bekisting getimmerd is wordt het bouwkundig bad gemetseld of wordt er een betonvloer gestort. Hierna kan het bad worden voorzien van folie of mozaïek. Alle wensen zijn hierin mogelijk. De folie die wij gebruiken is van ALKOR PLAN, welke bekend staat als de beste folie verkrijgbaar. Om de hoge kwaliteit te kunnen handhaven mag deze folie alleen door gediplomeerde folielassers verwerkt worden.
 4. 4. Muren metselen bij aanleggen zwembad: Wanneer de bekisting getimmerd is wordt het bouwkundig bad gemetseld of wordt er een betonvloer gestort. Hierna kan het bad worden voorzien van folie of mozaïek. Alle wensen zijn hierin mogelijk. 
 5. 5. Randstenen: Granieten randstenen hebben een zeer natuurlijke uitstraling en zijn perfect te onderhouden. Deze randsteen is verkrijgbaar in grijs of antraciet (antraciet vertoont zeer kleine roestvlekjes). Het leggen en voegen is inbegrepen. Zoals eerder aangegeven is deze randsteen voorzien van een ‘overhangende neus’ waardoor u een perfecte overgang krijgt tussen folie en randsteen.

Zwembad met overkapping

Zwembad overkappingen laten uw zwembad er niet alleen nog beter uitzien. Het zorgt ook voor een langer zwemseizoen met minder onderhoud. Zo kun je vrij zwemmen als het regent of als de buitentemperatuur te koud is voor u. 'S Avonds koelt het zwembad nauwelijks af waardoor u minder geld uitgeeft aan het verwarmen van het zwembad. En bij mooi weer schuift u de kap gewoon weer open.

Bij VSBwellness hebben we een grote selectie aan zwembad overkappingen, eventueel kunnen we de overkappingen ook voor u op maat maken. Er zijn verschillende modellen en je kunt kiezen uit verschillende materialen, kleuren en afwerkingen.

 

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
 • Laat uzelf inspireren

  Zwembad bouwen

  Samen met onze designers kunnen wij uw droom waar maken. 

 • Onze designers staan voor u klaar

  Binnenzwembad bouwen

  Zowel buiten als binnen kunnen onze vakmensen u adviseren over de mogelijkheden. 

 • Altijd thuis kunnen zwemmen

  Buitenzwembad bouwen

  Het aanleggen van een zwembad vergt een goede voorbereiding. Onze vakmensen hebben al jarenlang en hebben al meerdere projecten succesvol afgerond. 

 • Onze medewerkers staan voor u klaar

  Binnenzwembad aanleggen

  Wilt u graag een binnenzwembad aanleggen? Neem contact op met onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden. 

 • Maak uw droom waar

  Het ontwerp van uw binnenzwembad

  Samen met onze medewerkers gaat u uitdenken hoe u graag uw zwembad wilt aanleggen. Daarin is alles mogelijk. 

 • Maak van uw huis uw droomhuis

  Gun uzelf de rest

  Een goed huis kan ervoor zorgen dat u jarenlang gelukkig bent. Met een design van VSB Wellness maakt u van uw huis een unieke plek. 

 • Alles is mogelijk

  Buitenzwembad aanleggen

  Onze designers hebben al tal van dromen waar weten te maken. Wij gaan graag met u in gesprek over hoe u graag uw zwembad wilt aanleggen. 

 • Verwarm u zwembad

  Zwembad in de tuin

  Op het moment dat u uw zwembad laat verwarmen kunt u grote delen in het jaar zwemmen. Hierdoor profiteert u meer van uw zwembad. 

 • Zwemmen wanneer mogelijk

  Zwembad aanleggen

  Tijdens de zomer kunt u vrienden en familie uitnodigen om bij u thuis te gaan zwemmen. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven