Zwembad aanleggen

Zwembad aanleggen

Wilt u graag een zwembad bij u thuis? Een zwembad aanleggen is een lastig proces en wij nemen u dit graag uit handen. Al onze projecten zijn op maat ontworpen om zo geheel naar uw wensen te voldoen. U krijgt dus de kans om samen met onze designers uw droom waar te maken.

Snelmenu zwembad aanleggen

Uitgraven voor aanleggen zwembad

Gaat u een zwembad bouwen? De hoeveelheid zand die uit een zwembad komt is gigantisch en daarom is het zeer verstandig om te graven met een bobcat. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te regelen of wij regelen dit voor u. Aangezien wij met grote regelmaat gebruik maken van grondverzet-bedrijven maken wij het aantrekkelijk voor u dit aan ons uit te besteden. 

Afvoeren van zand

Het afvoeren van het zand na uitgraven wordt verzorgd door het grondverzet-bedrijf. Op deze manier ontzorgen we u in alles.

Zwembad aanleggen

Voor en nadelen van een eigen buiten zwembad aanleggen

 • + Het water warmt makkelijk op door zonnewarmte ( minder energieverbruik );
 • + Een buitenzwembad aanleggen is gemakkelijker dan een binnenzwembad aanleggen;
 • + Ruime keuze modellen en types ( opbouw / inbouw );
 • + Terug afbreekbaar na gebruik;
 • - Meer onderhoud dan een binnenzwembad ( groene aanslag / algen / bladeren );
 • - Permanent bouwwerk ( inbouw );
 • - Vaste kosten verwarming door energieverbruik;
 • - Plaatsing afdekking nodig ( winter & zomer ).

Bekisting plaatsen bij aanleggen zwembad

Ons gespecialiseerd personeel is verantwoordelijk voor het betimmeren van de bekisting van waaruit respectievelijk het bad wordt gemetseld of gestort met beton. Dit alles gebeurt aan de hand van gedetailleerde technische tekeningen. In dit proces wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de inbouwdelen en de leidingen.

Betonvloer storten 

Wanneer de bekisting getimmerd is wordt het bouwkundig bad gemetseld of wordt er een betonvloer gestort. Hierna kan het bad worden voorzien van folie of mozaïek. Alle wensen zijn hierin mogelijk. De folie die wij gebruiken is van ALKOR PLAN, welke bekend staat als de beste folie verkrijgbaar. Om de hoge kwaliteit te kunnen handhaven mag deze folie alleen door gediplomeerde folielassers verwerkt worden.

Muren metselen bij aanleggen zwembad

Wanneer de bekisting getimmerd is wordt het bouwkundig bad gemetseld of wordt er een betonvloer gestort. Hierna kan het bad worden voorzien van folie of mozaïek. Alle wensen zijn hierin mogelijk. 

Zwembad aanleggen

Randstenen

Granieten randstenen hebben een zeer natuurlijke uitstraling en zijn perfect te onderhouden. Deze randsteen is verkrijgbaar in grijs of antraciet (antraciet vertoont zeer kleine roestvlekjes). Het leggen en voegen is inbegrepen. Zoals eerder aangegeven is deze randsteen voorzien van een ‘overhangende neus’ waardoor u een perfecte overgang krijgt tussen folie en randsteen.

Zwembad aanleggen op maat

Het voordeel van een bouwkundig zwembad is dat het zwembad precies in de door u opgegeven maten gemaakt kan worden. Dus de lengte, breedte, diepte en het wel of niet mee metselen van bv. een trap of geronde hoeken bepaalt u helemaal zelf. U zit niet meer gebonden aan de vaste maten: Elke denkbare vorm is mogelijk. Als u een zwembad aan wil laten leggen, dan wil VSB Wellness u daar graag in begeleiden.

De realisatie van een bouwkundig zwembad bestaat uit 2 delen:

 • Het bouwkundige gedeelte.
 • Het technische gedeelte.

 • Wat kost een zwembad aanleggen?

  Een definitief antwoord op deze vraag kunnen wij u pas geven op het moment dat wij weten wat voor zwembad u wilt aanleggen. De mogelijkheden van zelf een zwembad aanleggen zijn daarin eindeloos. Het leuke van dit ontwerp proces is dat u precies kunt aangeven hoe u het zich voorziet en dan kunnen wij voor het uitwerken. Uiteraard staan onze vakmensen u bij in het proces en zij helpen graag met het design. Een groot en luxe zwembad aanleggen kost zoals u misschien al verwacht dan een klein en eenvoudig zwembad. Maar het is niet zo dat een 2 keer zo groot zwembad ook automatisch 2 keer zo duur is. De gewenste uitvoering en aanvullende mogelijkheden hebben een grotere invloed op de totaalprijs. Maak uw wensen kenbaar bij onze adviseurs en zij kunnen u zeer eenvoudig een indicatie van de prijs geven.

Het bouwkundige gedeelte

Onder het bouwkundige gedeelte vallen o.a. het afgraven en afvoeren van zand, bekisting plaatsen, betonvloer storten, muren opmetselen en de inbouwdelen monteren, betegelen, foliën en de verdere afwerking. VSB Wellness kan dat indien u dat wenst, geheel voor u regelen.

Het technische gedeelte van zwembad aanleggen

Naast het bouwkundige gedeelte is er het technische gedeelte (de technische ruimte met de pompen, filtratie, verwarming, chloordosering, eventuele overkapping, lamellenafdekking, etc.)

Naast de verkoop van zwembadonderdelen zoals pompen, filters, verwarming, producten voor water- en luchtbehandelingen aanleg van zwembaden produceert VSB Wellness traditionele sauna's, infraroodcabines, stoombaden en levert het whirlpools/spa baden voor buiten in de tuin.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
 • Laat uzelf inspireren

  Zwembad bouwen

  Samen met onze designers kunnen wij uw droom waar maken. 

 • Onze designers staan voor u klaar

  Binnenzwembad bouwen

  Zowel buiten als binnen kunnen onze vakmensen u adviseren over de mogelijkheden. 

 • Altijd thuis kunnen zwemmen

  Buitenzwembad bouwen

  Het aanleggen van een zwembad vergt een goede voorbereiding. Onze vakmensen hebben al jarenlang en hebben al meerdere projecten succesvol afgerond. 

 • Onze medewerkers staan voor u klaar

  Binnenzwembad aanleggen

  Wilt u graag een binnenzwembad aanleggen? Neem contact op met onze medewerkers en vraag naar de mogelijkheden. 

 • Maak uw droom waar

  Het ontwerp van uw binnenzwembad

  Samen met onze medewerkers gaat u uitdenken hoe u graag uw zwembad wilt aanleggen. Daarin is alles mogelijk. 

 • Maak van uw huis uw droomhuis

  Gun uzelf de rest

  Een goed huis kan ervoor zorgen dat u jarenlang gelukkig bent. Met een design van VSB Wellness maakt u van uw huis een unieke plek. 

 • Alles is mogelijk

  Buitenzwembad aanleggen

  Onze designers hebben al tal van dromen waar weten te maken. Wij gaan graag met u in gesprek over hoe u graag uw zwembad wilt aanleggen. 

 • Verwarm u zwembad

  Zwembad in de tuin

  Op het moment dat u uw zwembad laat verwarmen kunt u grote delen in het jaar zwemmen. Hierdoor profiteert u meer van uw zwembad. 

 • Zwemmen wanneer mogelijk

  Zwembad aanleggen

  Tijdens de zomer kunt u vrienden en familie uitnodigen om bij u thuis te gaan zwemmen. 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven