VSB WELLNESS MOERGESTEL 20210813 045

Sauna bouwenThuis ontspannen

Sauna bouwen

Wilt u thuis genieten van een maatwerk sauna? Een sauna bouwen binnen is een eenmalige investering waar u, uw gezin of uw gasten vervolgens jarenlang plezier aan beleven. Dankzij onze vakkundige specialisten en jarenlange ervaring, leveren we wellness op maat en verhogen we uw wooncomfort. We vertellen u meer over de soorten sauna’s op maat die VSB Wellness voor u kan bouwen, over het bouwproces dat we doorlopen, en welke ontwerpmogelijkheden we aanbieden. 

Bespreekt u graag meteen de mogelijkheden voor een sauna thuis met een van onze experts? Bezoek dan onze showroom in Diessen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

NL23 6 VAN AARLE 2059 LR
Coppelmans sauna
NL23 6 VAN AARLE 2065 LR
VSB Wellness Rockanje 20220922 528 1920px breed zonder logo
Reppel dordrecht sauna 1
Sauna 1 LR
Halsteren 2
VSB WELLNESS MOERGESTEL 20210813 045
Infrarood Sauna combi
/ 9

Waarom een sauna op maat laten maken door VSB Wellness?

 • Marktleider in wellness maatwerk projecten
 • Specialist in sauna’s op maat ontwerpen, bouwen en onderhouden
 • Finse, infrarood, design- of buitensauna: alles is mogelijk bij ons
 • Dé partner voor het realiseren van uw droomsauna of wellness totaalproject, bij u thuis of voor uw organisatie
 • Familiebedrijf, tweede generatie, met ruim 30 jaar ervaring als sauna bouwer

Sauna thuis op maat

Kenmerkend aan een sauna op maat is natuurlijk dat deze wat betreft ontwerp en model helemaal is aangepast aan de ruimte en de wensen van de eigenaar. Voordat we met het ontwerpen van uw droomsauna aan de slag kunnen, moeten we eerst weten welk soort sauna u aanspreekt. We onderscheiden de volgende categorieën:

Binnensauna

Buitensauna

Finse sauna

Infrarood sauna

Design sauna

Binnensauna

 • Genieten van een heerlijke saunasessie zonder het huis te verlaten
 • Dankzij onze maatwerkoplossingen gemakkelijk te integreren in bestaande (bad)ruimtes
 • U kunt de sauna laten bouwen zoals u deze in gedachten heeft, qua materialen en afmetingen

Buitensauna

Een buitensauna geeft u de mogelijkheid om toevlucht te zoeken in uw eigen tuin, voor een ontspannende sauna sessie. Misschien heeft u naast een buitensauna  op maat ook nog ruimte voor een buitendouche of wilt u een zwembad bouwen in uw tuin, zodat u ultiem kunt genieten Wat uw wensen qua wellness faciliteiten aan huis ook zijn, wij helpen u graag om uw droom te verwezenlijken.

 • Klassieke Finse sauna van massief hout of moderne design sauna met infraroodstralers; het kan allemaal
 • Investeer in een buitensauna op maat als uitbreiding bij een zwembad in de tuin of creëer met de sauna een opzichzelfstaande plek buitenshuis om u heerlijk terug te trekken
image-background

Finse sauna

 • Traditionele sauna waarbij gebruik wordt gemaakt van een kachel (elektrisch of hout gestookt)
 • U kunt de Finse sauna laten bouwen zoals u deze in gedachten heeft, qua materialen en afmetingen

Infrarood sauna

 • Traditionele sauna met kachel gecombineerd met infrarood stralers
 • Gebruik bij tijdgebrek of gewrichts- of spierpijn de infraroodstralers
 • Wanneer u de tijd heeft, profiteert u van een luxe, uitgebreide saunasessie waarvoor ook de saunakachel mag worden opgewarmd

Design sauna

Op het gebied van sauna’s bouwen is het steeds gebruikelijker om af te wijken van het gebruik van standaard houten materialen. In plaats daarvan wordt er vaker gevraagd om sauna’s te ontwerpen met een design in de nieuwste trends met moderne, verfijnde materialen. VSB Wellness is in dit segment trendsetter; design sauna’s ontwerpen en bouwen is een van onze specialiteiten. Zo kunt u een sauna in huis laten bouwen zoals in uw dromen.

 • Sauna’s afgewerkt met strak design en mooie materialen 
 • Ongeëvenaarde mogelijkheden met onze maatwerkoplossingen
 • Standaard houten saunahuisjes zijn verleden tijd met onze design sauna’s van glas, natuursteen of een ander materiaal van uw voorkeur

Wat kost een sauna op maat?

Door de talloze mogelijkheden en het feit dat alles op maat gemaakt wordt, kunnen de prijzen van onze sauna’s op maat onderling variëren. De prijzen van een sauna inbouwen hangen onder andere samen met het doel, het type en de locatie van de sauna. Hierdoor is de vraag ‘Wat kost een sauna?’ moeilijk te beantwoorden. Denk aan een Finse sauna op maat, een buitensauna op maat of een infrarood sauna op maat, de mogelijkheden zijn zeer uitlopend en zo dus ook de antwoorden op de vraag wat een sauna kost. 

Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om uw wensen en voorwaarden te vertellen. Zo kunnen we samen de mogelijkheden bekijken en u een reële indicatie geven van de verwachte sauna laten bouwen kosten.

Welke ontwerpmogelijkheden zijn er?

Het maakt niet uit waar uw voorkeur naar uitgaat; VSB Wellness doet er alles aan om uw droomsauna te realiseren. U heeft een droom en wij kunnen deze realiseren, wij kunnen iedere sauna op maat laten maken. U wilt maar een keer een sauna inbouwen in huis en daar dan jarenlang plezier van hebben.

Zo onderscheiden we ons met maatwerkgerichte interieuroplossingen voor onder andere schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de mogelijkheid tot inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw. Doordat we frequent schakelen met onze specialisten en andere betrokkenen, nauwkeurige metingen en berekeningen uitvoeren en alles zorgvuldig uittekenen, weet u zeker dat uw sauna maatwerk wordt gemaakt en er geen onverwachte problemen optreden. Een inbouw sauna op maat van VSB Wellness past dus altijd, en met alle personalisatiemogelijkheden die we bieden kunt u de sauna inbouwen en naadloos laten aansluiten bij uw wensen en uw huidige interieurstijl. Onze adviseurs informeren u graag over alle mogelijkheden over een sauna maken in huis. 

Altijd een sauna die bij u past

SAUNA BOUWEN OP MAAT

De sterkste kracht van VSB Wellness is het luisteren naar de individuele wensen van onze klanten. Met uw wensen als uitgangspunt, gaan we aan de slag met het ontwerpen van uw droomsauna. Dit doen we met oog voor detail en verder handhaven we de hoogste eisen op het gebied van comfort. Uiteraard worden het door u gestelde budget en uw voorkeur wat betreft tijdsplanning, niet vergeten. , Functionaliteit blijft gedurende het gehele ontwerpproces de hoofdrol spelen; er moet een droomsauna gerealiseerd worden die vlekkeloos functioneert en waar u vanaf het eerste gebruiksmoment perfect in kunt ontspannen.

Wilt u informatie over een sauna op maat laten maken? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan in onze showroom en laat u inspireren! 

Sauna goed voor lichaam en geest

GEZONDHEID

Een ontspannen sessie in de sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Een saunagang levert niet alleen rust en ontspanning op, maar u bouwt hiermee ook weerstand op doordat u uw lichaam als het ware traint om om te gaan met wisselende temperaturen. Bovendien worden meer witte bloedcellen aangemaakt en antistoffen geproduceerd, wat zorgt voor een natuurlijke boost van uw immuunsysteem. Ook zorgt een saunagang ervoor dat uw huid wordt gezuiverd, omdat de poriën en bloedvaten verwijden en er zo vuil en talg kan worden afgevoerd. Infraroodsauna’s bieden dankzij de diepe inwerking van de straling een uitkomst voor mensen die regelmatig kampen met spier- en gewrichtspijn. Kortom, een sauna op maat laten bouwen is niet alleen een investering in uw woning en voor uw wooncomfort, maar ook bevorderlijk voor de gezondheid. 

Afvallen in de sauna?

Feit of fabel? Helaas, dit is een fabel! U verliest wel vocht, maar dat is tijdelijk. Dus gaat u zichzelf net na de saunagang wegen kan het wel wat schelen, maar laat u zich niets wijsmaken. Wel voert u veel afvalstoffen af dankzij de sauna.

Wat is de ideale saunatemperatuur?

Rond de 90 graden Celsius is de ideale saunatemperatuur. Het is natuurlijk variërend per persoon: de een zit liever in een sauna van 60 graden terwijl een ander een sauna van 100 graden gemakkelijk kan verdragen. Let op, deze 90 graden is voor sauna’s met een lage luchtvochtigheid. Anders wordt het al snel te benauwd.

Thuis sauna

THUIS IN WELLNESS

Als u VSB Wellness inschakelt voor het bouwen van een sauna op maat, zijn de mogelijkheden onbegrensd. Zo kunnen we uw thuis sauna perfect voor u inbouwen in uw huidige woning, en heeft u keuze uit verschillende type sauna’s, zoals de Finse sauna, design sauna, infrarood sauna en een buitensauna los van het huis.

image-background

Ontwerp in 3D visuals

NIET VAN ECHT TE ONDERSCHEIDEN

De vele mogelijkheden in materialen, stijlen en uitvoeringen die we u gedurende het ontwerpproces bieden, maken het er niet altijd makkelijker op om zicht te houden op het totaalplaatje. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor; onze eigen 3D tekenaar kan voor u een levensechte visualisatie van uw toekomstige sauna maken. Zo houdt u zicht op het eindresultaat, nog voor de bouw is gestart, en kunnen we samen het ontwerp perfect naar wens maken.

Sauna accessoires

Als totaalaanbieder levert VSB Wellness sauna onderdelen, sauna accessoires & toebehoren die uw wellness ruimte compleet maken. Of het nu gaat om sauna-emmers, houtonderdelen, een losse hoofdsteun voor in uw sauna of een complete buitendouche, VSB Wellness kan u van dienst zijn.

Veelgestelde vragen

Wat kost een sauna op maat?

Door de talloze mogelijkheden en het feit dat alles op maat gemaakt wordt, kunnen de prijzen van onze sauna’s op maat onderling variëren. De prijzen hangen onder andere samen met het doel, het type en de locatie van de sauna. Hierdoor is de vraag ‘Wat kost een sauna?’ moeilijk te beantwoorden. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om uw wensen en voorwaarden te vertellen. Zo kunnen we samen de mogelijkheden bekijken en u een reële indicatie geven van de verwachte kosten.

Welke ontwerpmogelijkheden zijn er?

Het maakt niet uit waar uw voorkeur naar uitgaat; VSB Wellness doet er alles aan om uw droomsauna te realiseren. Zo onderscheiden we ons met maatwerkgerichte interieuroplossingen voor onder andere schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de mogelijkheid tot inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw.

Doordat we frequent schakelen met onze specialisten en andere betrokkenen, nauwkeurige metingen en berekeningen uitvoeren en alles zorgvuldig uittekenen, weet u zeker dat uw sauna volledig op maat wordt gemaakt en er geen onverwachte problemen optreden. Een sauna op maat van VSB Wellness past dus altijd, en met alle personalisatiemogelijkheden die we bieden kunt u de sauna naadloos laten aansluiten bij uw huidige interieurstijl.

Wat is de ideale saunatemperatuur?

Rond de 90 graden Celsius is de ideale saunatemperatuur. Het is natuurlijk variërend per persoon: de een zit liever in een sauna van 60 graden terwijl een ander een sauna van 100 graden gemakkelijk kan verdragen.

Let op, deze 90 graden is voor sauna’s met een lage luchtvochtigheid. Anders wordt het al snel te benauwd.

Is een sauna gezond voor je lichaam?

Ja, sauna's kunnen gezondheidsvoordelen bieden voor je lichaam, mits ze op een verstandige en veilige manier worden gebruikt. Hier zijn enkele potentiële gezondheidsvoordelen van sauna's:

Ontspanning en stressvermindering:
Sauna's zijn bekend om hun ontspannende effecten. De warmte en rustige omgeving kunnen helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van een gevoel van welzijn.

Verbeterde bloedcirculatie:
De hitte in de sauna kan leiden tot verwijding van de bloedvaten, wat de doorbloeding kan verbeteren. Dit kan helpen bij het leveren van meer zuurstofrijk bloed aan spieren en weefsels, wat kan helpen bij spierherstel en pijnverlichting.

Verlichting van spier- en gewrichtspijn:
Regelmatige saunasessies kunnen helpen bij het verlichten van spier- en gewrichtspijn, zoals die veroorzaakt door artritis, fibromyalgie en andere aandoeningen.

Huidvoordelen:
Het zweten tijdens een saunasessie kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen, waardoor de huid er gezonder en stralender uitziet. Sommige mensen melden ook verbeteringen in huidaandoeningen zoals acne.

Ontgifting:
Hoewel de rol van sauna's bij het ontgiften van het lichaam soms wordt overdreven, kan zweten helpen bij het verwijderen van bepaalde gifstoffen en zware metalen via de huid.

Verbeterde ademhaling:
De warmte en vochtigheid in een sauna kunnen de ademhaling vergemakkelijken en kunnen nuttig zijn bij de verlichting van ademhalingsproblemen, zoals verkoudheid, sinuscongestie en allergieën.

Verbeterde slaapkwaliteit:
Sommige mensen ervaren betere slaap na regelmatige saunasessies, mogelijk als gevolg van de ontspannende effecten en de verhoogde lichaamstemperatuur, die kan helpen bij het inductieproces van slaap.

Het is echter belangrijk om de volgende voorzorgsmaatregelen in acht te nemen:

Hydratatie: Drink voldoende water voor, tijdens en na een saunasessie om uitdroging te voorkomen.
Matigheid: Blijf niet te lang in de sauna en neem regelmatig pauzes om af te koelen. 
Luister naar je lichaam: Als je je onwel voelt in de sauna, verlaat deze dan onmiddellijk.

Sauna's kunnen gezondheidsvoordelen bieden, maar het is essentieel om ze op een verstandige en veilige manier te gebruiken en te weten wat voor u het beste werkt. Raadpleeg bij twijfel altijd een medische professional.

image-background