Infinity collection

Whirlpoolbadonderhoud

Onderhoud aan uw spa?

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk onbezorgd kunnen genieten van uw eigen spa. Daarom is het belangrijk uw whirlpoolbad goed schoon te houden en van het juiste onderhoud te voorzien. Wij adviseren u graag op alle gebieden van spa onderhoud.

Waterkwaliteit

Goed onderhoud begint bij de kwaliteit van water. Wanneer dit niet op orde is beschadigen veel componenten van uw spa zoals de leidingen, jets en schelp een stuk sneller. Goed wateronderhoud begint altijd met meten. Dit gebeurd met test strips, of een andere testset. De 2 belangrijkste waardes zijn de zuurgraad (pH-waarde) en het chloorgehalte. De pH waarde dient tussen de 7.4 en 7.6 te zijn. De stabiliteit van de pH waarde wordt bepaald door de alkaliniteit. Deze dient tussen de 80 en 220 ppm te zijn. Is deze te laag, voeg dan Alkalinity Increaser toe. Wanneer deze waarde juist is kunt u deze stabieler maken met pH Balancer. De chloorwaarde dient tussen de 1 en 3 ppm te zijn. Chloor kan alleen zijn werk doen wanneer de pH waarde juist is. Bij het gebruik van de spa komen er resten van zeep, olie en andere vuildeeltjes in het filter terecht. Spa Bright neutraliseert deze deeltjes. Om de spa maximaal te beschermen voegt u ook Defender toe aan het water. Dit vermindert kalkvorming en aanslag op de kuip, verwarmingselementen en onderdelen. Om te weten wat de status van het water is dient u het te testen. Dit doen de meeste spa eigenaren met test strips. Deze strips zijn eenvoudig te gebruiken en af te lezen.

Purfikt dual waterfalls
Water rope

Spa filter

Spa filters zijn gemaakt van een microvlies. Dit microvlies bestaat uit miljoenen kleine vezeltjes die de kleinste vuildeeltjes uit het water halen en tegenhouden. Omdat er zich in het water ook vetten en oliën bevinden, klonteren deze kleine vezeltjes samen. U kunt het spa water dan niet meer correct filteren. Eenvoudig spoelen van het filter kan deze oliën en vetten niet verwijderen. In deze vuilafzettingen op het filtervlies kunnen vervolgens bacteriën zich ophopen en vermenigvuldigen. Hierdoor kan het filter een risicofactor worden voor uw spa water. Om deze reden, is een professionele schoonmaak van het filter elke 2 tot 4 weken noodzakelijk. Ook de levensduur van het filter wordt verlengd door het reinigen met Filter Clean. U moet het filter echter na maximaal één jaar vervangen.

Water verversen


Wij adviseren het water in uw spa iedere 3 à 4 maanden te vervangen. Hoe frequent dit dient te gebeuren hangt af van het gebruik. Wanneer men bijvoorbeeld standaard doucht voordat men de spa betreedt, dan blijft het water langer schoon. In de handleiding die u bij de plaatsing van uw spa van onze monteur ontvangt krijgt, staat eenvoudig in stappen uitgelegd hoe u dit doet.

Cover


De cover bovenop uw bad heeft verschillende functies, zoals het opvangen van blad en het bewaren van warmte. Het is dan ook belangrijk uw cover goed te onderhouden. Hiervoor gebruiken we Cover Care & Conditioner. Dit middel wordt aangebracht middels een spuitfles en een droge doek. Het verlengt de levensduur en versterkt de effectiviteit van de cover. Ook zuivert, herstelt en beschermt het uw cover. Mochten er om welke reden dan ook gaten of scheuren ontstaan zijn, dan dienen deze z.s.m. gerepareerd te worden. Hiermee voorkomt u dat er vocht in de cover komt te zitten.

Alles wat u nodig heeft om de levensduur van uw spa te maximaliseren kunt u vinden in onze Wellness Store.

Swimspa1
Infinity collection
Infinity collection
VSB Wellness Rockanje 20220922 245 1920px breed zonder logo
Karthaus Mijdrecht 2
VSB WELLNESS MOERGESTEL 20210813 154
Windhorst Coast 3
Swim tether LR
Lifestyle infinity
Lifestyle infinity
EBE Avond4
Karthaus Mijdrecht 10
/ 10

Veelgestelde vragen

Wat is een whirlpool bad?

Een whirlpool bad is simpel gezegd een verwarmd, vaak meer persoons, bubbelbad. Deze whirlpool baden staan ook wel bekend onder de naam spa, hottub of jacuzzi. VSB Wellness verkoopt luxe whirlpool baden van het merk Coast Spas, aangezien deze aan onze kwaliteitswensen voldoen. Coast spas whirlpool baden hebben namelijk het ISO:9001:2015 certificatie, deze certificatie is de hoogste internationale erkende kwaliteitsstandaard voor fabrikanten. 

In ons assortiment voeren wij ook luxe whirlpool baden van Aquavia. Deze zijn zorgvuldig met de hand vervaardigd met behulp van hoogwaardige componenten. Deze luxe whirlpool baden van Aquavia zijn leverbaar met de nieuwste functies en innovaties.

Bent u op zoek naar een luxe whirlpool bad? Dan adviseren wij u graag vrijblijvend. Wilt u accent leggen op de meest stijlvolle oplossing, op een creatieve variant, of op een superieure techniek? Met ons brede assortiment whirlpool baden hebben wij een oplossing die volledig is afgestemd op úw vraag.

Wat zijn de voordelen van een whirlpool bad?

Onze luxe whirlpool baden zijn van alle gemakken voorzien en uitgebreid met veel opties zodat u deze helemaal naar wens kunt instellen. 

  • Het voordeel van een whirlpool bad ten opzichte van een zwembad is dat een whirlpool bad veel minder onderhoud nodig heeft en het gehele jaar door te gebruiken is. Ook in de winter is het puur genieten. 
  • Het hele jaar door te gebruiken; het water wordt altijd verwarmd tot zo’n 37 graden, dus ook in de winter is het heerlijk genieten, buiten of binnen.
  • Vermindering van stress; ontspannend, maar vooral ook verlagend voor uw stresslevel. De bubbels werken rustgevend en de ingebouwde waterjets masseren de duizenden zenuwuiteinden van uw voeten voor optimale ontspanning.
  • Vermindering van spier- en gewrichtspijn; ook hiervoor doen de waterjets weer hun goede werk door de spieren te ontspannen. Maar ook beweegt u vrijer in het water, wat minder belastend is. Een geweldige combinatie voor uw spieren en gewrichten!
  • Verbetering van bloedcirculatie; uw lichaamstemperatuur stijgt door het warme water. Hierdoor worden uw bloedvaten wijder, wat uw bloedcirculatie stimuleert. Ideaal wanneer u last heeft van reuma, artritis, long- en/of hartproblemen.
  • Bevordering van nachtrust; anderhalf uur voor het slapen gaan even in de whirlpool doet wonderen! Door het warme water valt u sneller en dieper in slaap en dat doet veel goeds voor uw gezondheid. 

De mogelijkheden zijn onbeperkt en wij zorgen dat uw wens realiteit wordt. Zo kunnen we bijvoorbeeld uw nieuwe luxe whirlpool bad verwerken in een maatwerk vlonder. In onze eigen fabriek staan de timmermannen klaar om uw vlonder op maat te produceren. VSB Wellness levert niet alleen luxe whirlpool baden, maar is de totaalleverancier van grote en kleine wellness- en interieurprojecten volledig op maat. Uw whirlpool bad in de tuin combineren met een zwembad in de tuin, een buitensauna of buitendouche behoort dus zeker ook tot de mogelijkheden!

image-background

Whirlpool bad in de tuin

Een luxe spa voor in de tuin is de perfecte manier om heerlijk te ontspannen na een lange werkdag of wanneer u in het weekend even een paar uurtjes wil relaxen. Lekker onderuit liggen en genieten van het warme water. Met een drankje erbij is dit een perfecte manier van quality time voor u alleen of met meerdere personen. 

De mogelijkheden zijn onbeperkt en wij zorgen dat uw wens realiteit wordt. Zo kunnen we bijvoorbeeld uw nieuwe luxe whirlpool bad verwerken in een maatwerk vlonder. In onze eigen fabriek staan de timmermannen klaar uw vlonder op maat te produceren. 

VSB Wellness levert niet alleen luxe whirlpool baden, maar is de totaalleverancier van grote en kleine wellness- en interieurprojecten volledig op maat. Uw whirlpool bad in de tuin combineren met een zwembad in de tuin, een buitensauna of buitendouche, behoort dus zeker ook tot de mogelijkheden!

image-background