Buitensauna

Buitensauna

Wat is er fijner dan om door uw eigen tuin naar uw buitensauna te lopen? En af te koelen op uw eigen privé terras? En wat dacht u van uw eigen buitendouche? Een buitensauna is goed voor uw gezondheid, reinigt uw huid, bouwt uw weerstand op en werkt preventief tegen verkoudheid. Daarnaast geeft een bezoek aan een sauna een relaxed gevoel.

Soorten buitensauna’s

Om de meeste warmte te behouden werden jaren geleden buitensauna’s alleen uitgevoerd in grote balken. Hoe dikker de balken, hoe beter het saunaklimaat. Het voordeel van de massieve sauna’s is dat ze een oorspronkelijk karakter hebben en de volle geur van massief hout bieden. Dit zorgt voor een traditioneel ‘blokhut’ uiterlijk. U kunt ook kiezen voor hedendaagse buitensauna's die steeds meer richting designsauna's neigen. Door het gebruik van 8mm dik gehard glas en de juiste materialen, wordt alsnog de maximale warmte behouden. Hierdoor hebben we met een moderne buitensauna een stuk meer vrijheid qua ontwerp. Vaak worden dit soort saun's uitgevoerd met een kleedruimte bij de cabine. 

Afmetingen van een buitensauna 

De eerste stap bij het aanleggen van een buitensauna is de fundering. Dan gaan we kijken naar leverbare maatvoeringen. Er zijn diverse opties binnen de buitensauna, bijvoorbeeld een combinatie met infrarood. De meest voorkomende maten zijn 200 x 200 / 250 x 200 / 200 x 300 cm. Waar de kleine buitensauna’s vaak een plat dak hebben, bevattende grotere buitensauna’s vaak een zadeldak. Echter kunt u ook kiezer voor een voorportaal. Heeft u nog andere specifieke wensen voor uw buitensauna? Laat het ons weten via ons contactformulier en we gaan voor u aan de slag.

Panelen sauna’s en Kelo's

Het is mogelijk om te kiezen voor panelen bij uw buitensauna. Dat is een andere manier van bouwen waarbij uw sauna een andere uitstraling krijgt. Wilt u graag een hele uniek buitensauna? Bekijk dan onze Kelo sauna’s. Hier worden balken gebruikt van bomen die meer dan 100 jaar oud zijn. Door het gebruik van deze houtsoort krijgt uw Kelo sauna een robuuste uitstraling.

Buitensauna plaatsen met kraan

Het proces

De door u bestelde buitensauna wordt na de 3D visual technisch uitgetekend door de werkvoorbereider van uw project. Dan gaan onze ervaren timmermannen aan de slag, zij bouwen namelijk uw sauna helemaal op in onze eigen fabriek. Als alles perfect op maat is wordt de cabine klaargemaakt voor transport. Liggend aan de bereikbaarheid van de eindlocatie wordt bepaald of de sauna deels gedemonteerd en op locatie weer opgebouwd wordt, of dat de sauna met een hijskraan in een keer geplaatst wordt. U kunt op onze pagina nog meer informatie vinden over de installatie van een sauna of infraroodcabine.

Buitensauna kopen

Wilt u graag een buitensauna kopen? Bij VSB Wellness bent u bij het juiste adres. Wij passen iedere sauna die wij maken aan op de wensen van onze klant. Dus ook uw wensen kunnen wij reëel maken. Het gewenste beeld maken wij realistisch aan de hand van onze 3D visuele stylist. Dan kunt u zien hoe de sauna eruit komt te zien als die geplaatst is.

Naast dat het regelmatig bezoeken van de sauna goed voor u is, verhoogt het ook de kwaliteit van uw levensstijl. U kunt nu vaker met uw partner of met familie en vrienden genieten van het sauna gebruik. Kortom, de voordelen van een sauna kopen zijn:

 • Mentale rust
 • Lichamelijke ontspanning
 • Uw levensstijl luxer maken
 • Gezelligheid met uw partner

Een gezonde investering

De investering van een buitensauna is een belangrijke keuze en daarom willen wij u adviseren hier goed over na te denken. Met de aanschaf van een sauna krijgt u een extra stuk luxe in uw leven en wordt het de plek om helemaal tot rust te komen en uw lichaam goed te reinigen. Om er zeker van te zijn dat al uw wensen uitkomen werkt VSB Wellness alleen met vakmensen die kwaliteit leveren. Aangezien ieder persoon zijn of haar eigen wensen heeft leveren wij persoonlijk vakmanschap af.  Onze gecertificeerde vakmensen hebben veel ervaring met het plaatsen van buitensauna’s. Uw wens is bij ons in goede handen. Wilt u meer informatie over buitensauna’s en het plaatsen ervan? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
 • Maak uw droom waar

  Geniet van uw eigen buitensauna

  Wilt u graag genieten van een sauna wanneer u dit zelf wilt? Een buitensauna biedt de oplossing. U kunt dan geheel zelf of samen met uw partner genieten. 

 • Onze designers staan voor u klaar

  Uw eigen buitensauna

  Weet u nog niet zo goed hoe het design van uw buitensauna eruit komt te zien? Geen zorgen. Onze designers hebben al jaren ervaring en geven u graag meerdere opties. 

 • Er zijn tal van mogelijkheden

  De kosten van een buitensauna

  U kunt een buitensauna zo betaalbaar mogelijk maken als u zelf wilt. Wij ontwerpen alles persoonlijk voor u en kunnen u dus nu nog geen prijsopgave geven. Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 • Wij hebben ze

  Sauna accessoires

  Hoe gaat u uw buitensauna schoonmaken en onderhouden? Wij hebben alle benodigde sauna accessoires voor u in onze webshop. Neem snel een kijkje. 

 • Internationale leveringen

  Sauna bouwen op maat

  VSB Wellness levert alleen unieke maatwerk buitensauna's. Door onze hoge kwaliteit krijgen wij verzoeken voor internationale leveringen. U kunt dus zomaar in het buitenland een sauna tegenkomen van ons. 

 • Van ontwerp naar voorwerp

  3D visuals

  Het is soms lastig voor te stellen hoe uw definitieve buitensauna eruit komt te zien. Daarom werken wij met 3D software waarin we het eindresultaat aan u kunnen laten zien.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven