Verouden Eindhoven LR

Wat zijn de voordelenvan een sauna?

Voordelen en gebruik sauna

Gezonde voordelen

De sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Maar waarom eigenlijk? Voor welke klachten is de sauna bij uitstek een gezond middel? En bij welke juist niet? 

Een saunagang levert rust en ontspanning op. Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, zoals de Finse sauna, de infraroodcabine met korte golf en de infrarood sauna met lange golf. 

Vijf redenen waarom een sauna goed is voor uw gezondheid:

  • Verlicht spier- en gewrichtspijn: 
    De infraroodcabine met korte golf is zeer geschikt omdat uw spieren en gewrichten direct verwarmd worden wat een erg fijn en weldadig gevoel geeft.
  • Voorkom verkoudheden en griep: De ‘gewone’ Finse sauna werkt hier erg goed voor. U traint als het ware uw lichaam en afweermechanisme door regelmatig uw sauna te gebruiken. Bent u al verkouden, dan helpt het naar de sauna gaan u helaas niet om daar vanaf te komen.
  • Weerstand verhogend: U bouwt meer weerstand op in zowel de Finse als de Infraroodsauna, doordat u uw lichaam traint.
  • Helpt tegen astma of bronchitis: Er is al veel medisch onderzoek gedaan naar het effect van de sauna op astma. Daaruit is gebleken dat bij regelmatige saunabezoekers met astma het aantal aanvallen minder werd en de ademhalingsmoeilijkheden afnamen. Dat komt ook doordat het zenuwgestel gunstig wordt beïnvloed. Vooral de Finse sauna is geschikt voor mensen met astma of bronchitis.
  • Bij hoge bloeddruk: Sauna is gezond voor uw bloeddruk. In de sauna zal uw bloeddruk dalen, doordat de bloedvaten verruimen en het bloed wordt dunner. Tijdens het afkoelen, vernauwen de vaten zich juist, waardoor de bloeddruk weer toeneemt. Heeft u last van een hoge bloeddruk, zorg dan vooral dat u genoeg tijd voor uw saunagang neemt. Neem rust en koel goed af na uw saunagang.
Straver Drunen 3b LR
148 A2977

Wanneer niet naar de sauna? 

Bij welke klachten mag u geen gebruik maken van de sauna?

Er zijn ook gezondheidsklachten waar de sauna u niet bij helpt. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om van uw sauna gebruik te maken als u veel last heeft van spataderen. Het steeds verwijden en vernauwen van uw bloedvaten in de sauna heeft geen positief effect op spataderen. De sauna zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Daardoor kan een vastzittende bloedpropje in een spatader zelfs losschieten, wat levensgevaarlijk kan zijn. In het beginstadium van spataderen kunt u gerust nog de sauna in gaan. Bent u wat verder, dan is het verstandig om geen sauna meer te bezoeken.

Heeft u last van hartklachten, wees dan in elk geval voorzichtig met de sauna. Uw bloedsomloop wordt versterkt, wat ervoor zorgt dat uw hart meer werk moet doen. Dat kan gevaarlijk zijn. Voor sommige hartpatiënten is een saunagang juist wel gezond. Overleg het altijd met uw arts! Bij koorts is het niet verstandig om uw sauna te gebruiken. Uw lichaam vecht al waardoor u zelf al een hogere lichaamstemperatuur heeft. Wacht tot uw koorts weer over is.

Helpt de sauna u afvallen?

Tot slot helpen we een fabel de wereld uit: de sauna helpt niet om af te vallen. Helaas! U verliest wel vocht, maar dat is tijdelijk. Wel voert u veel afvalstoffen af dankzij de sauna.

Naar sauna tijdens zwangerschap?

Het algemene advies is om pas vanaf 16 weken een sauna te bezoeken. Dit omdat de temperaturen in een sauna flink oplopen en daardoor stijgt je lichaamstemperatuur. Voor de aanleg van de organen van de baby in het eerste trimester is dit niet goed. In het tweede trimester zijn alle organen aangelegd en kunt u wel heerlijke gaan genieten van een sauna.

Bent u gewend om regelmatig de sauna te bezoeken? Dan kunt u dit blijven doen nu u zwanger bent. Het ontspannen van het lichaam is namelijk goed voor u en uw baby. Maar er zijn meer voordelen zoals de stimulatie van de bloedsomloop. Ook kan het voorkomen dat je tijdens je zwangerschap meer vocht vasthoudt dan normaal. Door de hitte in de sauna transpireer je veel. Hierdoor ga je uiteindelijk minder vocht vasthouden.

Waarom een sauna van VSB Wellness?

VSB Wellness levert hoogwaardige kwalitatieve producten, specifiek maatwerk. Het kan echter zijn dat er soms interessante aanbiedingen van saunacabines zijn door vernieuwing van onze showroom of inruil. Neem contact op met onze VSB-adviseur om de mogelijkheden te bespreken.

VSB Wellness produceert infrarood voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan er voor u mee aan de slag.

Naast sauna's produceert VSB Wellness stoombaden, zwembaden en levert het whirlpools/spa baden voor buiten in de tuin. Van één cabine tot complete wellnessprojecten.  Om het assortiment compleet te maken biedt VSB daarnaast een breed assortiment aan geuren en onderhoudsmiddelen  voor sauna, infrarood, whirlpool, stoombad en zwembad.

Eigen productiehal

Onze design sauna’s worden in eigen huis vervaardigd. Hiermee biedt VSB Wellness u alle mogelijke oplossingen om een design sauna helemaal af te werken op uw specificaties. Van losstaande units tot complete projecten. Met origineel vakwerk en verstand van zaken maakt VSB Wellness uw wensen voor uw trendy sauna-interieur waar. Van ontwerp tot realisatie.

Een gezonde investering

De sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Maar om de juiste effecten te behalen en optimaal te kunnen genieten van de sauna is het belangrijk de stappen in de saunagang precies te volgen. De temperatuur in de sauna wordt gecreëerd door de sauna-kachel. Er bestaan twee types sauna-kachel; electrisch en houtgestookt. Er bestaan veel verschillen tussen kachels en een juist advies hierin is zeer belangrijk. Wat veel mensen niet weten is dat een combinatie tussen infrarood en sauna tevens mogelijk is. Zo heeft u de voordelen van infrarood en een sauna in één.


Totaalaanbod aan wellness

Naast design sauna's produceert VSB Wellness traditionele sauna's, infraroodcabines, stoombaden, zwembaden, en levert het whirlpools/spa baden voor buiten in de tuin. Ook bieden we materialen voor zelfbouw en complete zelfbouwpakketten aan. Om het assortiment compleet te maken biedt VSB daarnaast een breed assortiment aan geuren, oliën en onderhoudsmiddelen voor sauna, infrarood, whirlpool, stoombad en zwembad. VSB Wellness produceert sauna's voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan er voor u mee aan de slag.