PS buitensauna 1

BuitensaunaOntspannen in de achtertuin

Buitensauna

Wilt u de wellness faciliteiten bij u thuis of in uw (wellness)organisatie naar een hoger niveau tillen, dan kan het laten aanleggen van een buitensauna een mooie uitkomst bieden. Wellicht associeert u een sauna met een inpandige cabine, die bijvoorbeeld in een bestaande badkamer of kleedruimte wordt geïntegreerd. Hoewel het inderdaad mogelijk is om een sauna op maat in te laten bouwen, kunnen we bij VSB Wellness ook de mooiste sauna's bouwen voor buiten. Met een buitensauna creëert u namelijk een toevluchtsoord in eigen tuin, waar u volledig tot rust kunt komen gedurende een ontspannende saunagang.

VSB Wellness is expert als het gaat om het aanleggen van buitensauna’s:

 • Marktleider in wellness maatwerk projecten
 • Specialist in sauna voor buiten op maat ontwerpen, bouwen en onderhouden
 • Finse, infrarood of design sauna’s buiten plaatsen; alles is mogelijk
 • Dé partner voor het realiseren van uw droomsauna of wellness totaal project, een sauna voor buiten bij u thuis of voor uw organisatie.
Frameworkz 1
Buitensauna Lely Rotterdam 16
Lely sauna geplaatst
Frameworkz 10 2 0
Monaco 8
EB foto 1
EBE Avond4
EB foto 4
Van Loon foto7
Frameworkz 4
IMG 6690 bewerkt LR
PS buitensauna 1
/ 12

Welke soorten buitensauna’s zijn er?

Met een buitensauna duiden we op een losstaande ruimte waarin de sauna is ondergebracht. Dit kan een traditionele Finse sauna in de tuin zijn waarbij gebruikt wordt gemaakt van een elektrisch kachel of houtkachel. Ook kan er gekozen worden voor een infraroodcabine, of een buitensauna infrarood. In een infrarood buitensauna wordt de techniek van een Finse sauna gecombineerd met infraroodstralers.

Wat betreft materiaal, kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een meer traditionele buitensauna, vervaardigd van dikke houten balken waardoor de warmte in de cabine goed wordt vastgehouden en het perfecte saunaklimaat wordt gecreëerd. Daarnaast kunnen we bij VSB Wellness ook complete design sauna’s realiseren, waarbij de buitensauna wordt afgewerkt met een strak design en de mooiste materialen als glas, natuursteen of een ander materiaal van uw voorkeur. In bijvoorbeeld een buitensauna met glazen voorzijde, heeft u goed zicht op de rest van de tuin. Hierdoor krijgt u niet het gevoel opgesloten te zitten, maar bent u één met de natuurlijke omgeving. Bovendien kan tegenwoordig via het gebruik van 8mm dik gehard glas, ook goed de warmte worden behouden.

Naar welke uitvoering en techniek uw voorkeur voor een sauna in de tuin ook uitgaat, bij VSB Wellness kunnen we uw wensen realiseren zonder dat dit ten koste gaat van het functioneren of gebruiksgemak van de buitensauna. Informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden voor een infrarood buitensauna of een Finse sauna buiten. 

Wat is een buitensauna?

Met een buitensauna duiden we op een losstaande ruimte waarin de sauna is ondergebracht. Dit kan een traditionele Finse sauna zijn waarbij gebruikt wordt gemaakt van een elektrisch kachel of houtkachel. Ook kan er gekozen worden voor een infraroodcabine. In een infraroodsauna wordt de techniek van een Finse sauna gecombineerd met infraroodstralers.

Zoekt u een kleine buitensauna of juist een wat grotere? Omdat wij alles altijd op maat leveren zijn alle opties mogelijkheden. Informeer vrijblijvend naar al onze mogelijkheden bij onze adviseurs. 

Voordelen buitensauna op een rij

Ongeacht het type buitensauna waar u voor kiest, hebben ze standaard de volgende voordelen:

 • Ongestoord relaxen wanneer het u uitkomt; op eigen terrein, maar toch buitenshuis 
 • Te realiseren in verschillende stijlen en soorten 
 • Een sessie in de buitensauna is bevorderlijk voor de gezondheid en zorgt voor ontspanning
 • Dankzij het ontwerp op maat, zijn ze altijd een verrijking voor uw tuin
 • Uit te breiden met een buitendouche en overkapping, voor een complete set wellness faciliteiten aan huis of binnen het wellness aanbod van uw organisatie.

Een sauna kunt u zeker ook beschouwen als een investeringsoord in uw gezondheid. Met de aanschaf van een sauna krijgt u een extra stuk luxe in uw leven en wordt het de plek om mentaal tot rust te komen en lichamelijk te ontspannen, alleen of met anderen.

Ontwerp en aanleg buitensauna

De mogelijkheden rondom het vormgeven van een buitensauna, zijn ongeëvenaard met onze maatwerkoplossingen. Zo kunt bij een sauna kopen buiten onder andere kiezen uit :

 • Een kleinere buitensauna met plat dak
 • Grote sauna variant met een zadeldak
 • Een buitensauna met voorportaal
 • Bestaande buitenruimtes waar u de buitensauna in wil laten plaatsen
 • Daarnaast is ombouw of inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de buitensauna mogelijk.

Hierdoor kunnen we ervoor zorgen dat uw sauna voor in de tuin een ware verrijking wordt van uw terrein buiten, en volledig aansluit bij de stijl van de tuin of rest van de wellness voorzieningen.

Ook wat betreft de houtsoort van uw nieuwe buitensauna, is de keuze groot. Zo kunnen we een unieke sauna realiseren door te werken met Kelo-hout. Bij Kelo sauna’s worden balken gebruikt van bomen die meer dan 100 jaar oud zijn. Dit geeft uw buitensauna een robuuste uitstraling.

Bij het proces en aanleg van een buiten sauna kopen wordt u als opdrachtgever continu betrokken. Om van ontwerp naar realisatie te geraken, schakelen we gedurende het proces frequent met onze specialisten en andere betrokkenen, voeren we nauwkeurige metingen en berekeningen uit en zorgen we ervoor dat we alles precies uittekenen. Zo werken we op basis van uw wensen het ontwerp eerst in 3D uit. Op die manier kunt u zien hoe de sauna eruit komt te zien, en kunnen we het ontwerp eventueel aanpassen indien dit niet naar wens is. Wanneer het ontwerp definitief is, gaan onze ervaren timmermannen aan de slag en bouwen zij uw buitensauna helemaal op in onze eigen fabriek. Als alles perfect op maat is, wordt de cabine klaargemaakt voor transport. Afhankelijk van de bereikbaarheid van de locatie wordt bepaald of de sauna deels gedemonteerd en op locatie weer opgebouwd wordt, of dat de sauna met een hijskraan in een keer geplaatst wordt. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat uw sauna past op de aangewezen locatie en er geen onverwachte problemen optreden.

Buitensauna met overkapping

Het fijne aan het laten bouwen van een buitensauna door VSB Wellness, is dat wij een maatwerk product voor u kunnen afleveren, dat volledig is afgestemd op uw voorkeuren. Hierdoor behoort een buitensauna met overkapping ook tot de mogelijkheden. Het voordeel hiervan is dat u na de saunagang nog even heerlijk kunt afkoelen op de stoelen onder de overkapping, desgewenst inclusief een maatwerk bankje onder de overkapping. Het is een uitbreiding van uw huisje, waar u ongeacht het weer of de wind, nog even kunt uitrusten. Bijvoorbeeld voor of na de saunagang met een drankje en hapje. 

Wat kost een buitensauna?

De buitensauna’s die we bij VSB Wellness leveren, kunnen onderling erg uiteenlopen wat betreft hun prijs, aangezien we iedere sauna volledig op maat maken. De totale kosten van een buitensauna hangen onder meer samen met de materialen die zijn gebruikt, de vereiste tijd voor het ontwerpen en aanleggen van de sauna, en op welke locatie deze geplaatst moet worden. U kunt vrijblijvend contact met onze experts opnemen om te vertellen wat uw wensen rondom een buitensauna zijn, zodat we samen de opties kunnen bekijken en u een globale prijsindicatie kunnen geven.

Buitensauna kopen bij VSB Wellness

Uw wensen met betrekking tot uw nieuwe buitensauna, kunt u met een gerust hart toevertrouwen aan de specialisten van VSB Wellness. Ons team bestaat uitsluitend uit vakmensen die kwaliteit leveren, en ruime ervaring. Een buitensauna kopen bij VSB Wellness is dus een veilige keuze. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of een vrijblijvend adviesgesprek in onze showroom? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Geniet van uw eigen buitensauna

MAAK UW DROOM WAAR

Wilt u graag genieten van een sauna wanneer u dit zelf wilt? Een buitensauna biedt de oplossing. U kunt dan geheel zelf of samen met uw partner genieten in bijv. een 2 persoons sauna buiten. Maar gaat u liever met meerdere vrienden of vriendinnen in uw sauna in de tuin zitten? Grote en kleine sauna buiten zijn bij ons mogelijk! Een buitensauna 2 personen of voor meerdere personen een tuin sauna, bij ons is alles mogelijk.

ONZE DESIGNERS STAAN VOOR U KLAAR

Weet u nog niet zo goed hoe het design van uw buitensauna eruit komt te zien? Geen zorgen. Onze designers hebben al jaren ervaring en geven u graag meerdere opties en maken uw wensen van uw buitensauna compleet.

De kosten van een buitensauna

ER ZIJN TAL VAN MOGELIJKHEDEN

U kunt een buitensauna zo betaalbaar mogelijk maken als u zelf wilt. Wij ontwerpen alles persoonlijk voor u en kunnen u dus nu nog geen prijsopgave geven. Graag vernemen wij eerst uw wensen en ideeën. Neem contact op voor de mogelijkheden.

SAUNA BOUWEN OP MAAT

VSB Wellness levert alleen unieke maatwerk buitensauna's. Door onze hoge kwaliteit krijgen wij ook verzoeken voor internationale leveringen. U kunt dus zomaar in het buitenland een sauna tegenkomen van ons.

image-background

Onderhoud sauna

SAUNA ACCESSOIRES

Hoe gaat u uw buitensauna schoonmaken en onderhouden? Wij hebben alle benodigde sauna accessoires voor u in onze webshop. Neem gerust een kijkje voor ons assortiment.

Inspiratie opdoen?

Wilt u onze showroom bezoeken en inspiratie opdoen? Wij ontvangen u graag om uw vragen te beantwoorden en uw ideeën te bespreken. Vul ons formulier in en een van onze adviseurs neemt spoedig contact met u op.