GB foto 1 LR

Turks stoombadHammam

Turks stoombad

Een Turks stoombad is vanwege zijn heilzame werking één van de beste methoden voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid. Bij VSB Wellness geven we u de mogelijkheid om thuis of binnen uw (wellness)organisatie een oase van rust te creëren waar uzelf, uw familie of gasten volledig kunnen ontspannen. Zowel particulieren als organisaties, kunnen hun wensen aan ons toevertrouwen. Onze specialisten zijn namelijk in staat om uiteenlopende wensen te bundelen en te vertalen naar het Turkse stoombad van uw dromen!

Waarom een Turks stoombad laten maken door VSB Wellness?

✔️ Marktleider in wellness maatwerk projecten
✔️ Specialist in Turkse stoombaden op maat ontwerpen, bouwen en onderhouden
✔️ Van Turkse stoombaden en sauna’s, tot aan whirlpools en zwembaden; bij VSB Wellness kunnen we elke wellness faciliteit voor u realiseren
✔️ Dé partner voor het realiseren van de Turkse stoomcabine van uw dromen, of voor complete wellness projecten, bij u thuis of voor uw organisatie.

Wat is een Turks stoombad?

Het stoombad behoort tot één van de eeuwenoude tradities van natuurlijke baden. De Turkse badcultuur vindt zijn oorsprong in badhuizen van zo’n 800 jaar geleden. Hammam, in het Nederlands met een dubbele m, is Arabisch voor verwarmen. Maar de Turkse badhuizen deden nog veel meer. Een Turks badhuis was, en is, vooral een ontmoetingsplaats waar lichaam en geest één worden. Daar waar de Scandinaviërs de Finse sauna hebben, hebben de Arabieren een hammam, een Turkse sauna. De hammam is een oord om in stilte te genieten en alle zintuigen te laten werken. Ook thuis kan door het laten plaatsen van een Turks stoombad, een toevluchtsoord worden gecreëerd waar u dankzij de warmte en stoom en rust, heerlijk kunt ontspannen. 

Wilt u een Turkse stoombad kopen? Onze adviseurs vertellen u graag alle mogelijkheden.

Hoe werkt een Turks stoombad?

Wanneer u plaats neemt in een Turks stoombad, dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen. Hierdoor ontspannen uw vermoeide spieren en vallen alle zorgen van u af. U kunt zich versterkt en relaxed voelen. Het is vrij bekend dat bij verkoudheid een stoombad, al dan niet voorzien van geurstoffen als eucalyptus of mint, letterlijk en figuurlijk een verademing voor de luchtwegen is. De temperatuur in een Turkse sauna loopt op tot 47 *C, maar kan ook ingesteld worden naar individuele voorkeur. U zult flink gaan zweten, doordat de luchtvochtigheid zo hoog is.

Is een Turks stoombad gezond?

Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtconcentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed- en lymfecirculatie. De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Dit heeft als voordeel dat giftige stoffen door het hele lichaam naar de huid wordt gestuwd en via transpiratie wordt verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Let wel op, bij het gebruiken van een Turks stoombad is het nemen van een koude douche vooraf en na afloop aan te raden.

Bij VSB Wellness kunnen we niet alleen een op maat gemaakt Turks stoombad realiseren, maar ook meteen een douche installeren. Op die manier heeft u alles voor een complete wellness ervaring in de buurt. Ook de rest van het (badkamer)interieur kunnen we volledig updaten of aanpassen. Zo zal de ruimte waarin het stoombad komt, voortaan wellness ‘ademen’.

Turks stoombad voor thuis

De laatste jaren zien we dat steeds meer particulieren een Turks stoombad thuis laten plaatsen. Dat is bepaald niet gek, zeker gezien alle voordelen die dit type bad met zich mee kan brengen. Of u zich nu aan het oriënteren bent op een Turks stoombad voor thuis, of om de wellness faciliteiten bij uw organisatie mee uit te breiden; het is verstandig om te kiezen voor kwaliteit. 

Bij VSB Wellness bent u aan het goede adres om een kwalitatief Turks stoombad te laten realiseren, aangezien we u daarbij oneindige mogelijkheden bieden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor automatische geurstofdosering en watervoorziening door kranen, douches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten, sterrenhemels en LED kleurentherapie.

Verschil Turks stoombad en sauna

Een Turks stoombad verschilt van een sauna. Zo ligt de sauna temperatuur van een Finse sauna, meestal tussen de 70 en 90 graden Celsius, terwijl die in een stoombad rond de 45 graden ligt. Bovendien is het gebruikelijker om langere tijd door te brengen in een Turks stoombad. Daar waar men het in een Finse sauna na een minuut of 15 voor gezien houdt, kan een sessie in de Turks sauna tot wel veertig minuten duren. De luchtvochtigheid ligt in een stoombad weer veel hoger dan bij een sauna, deze is namelijk wel 100%.

Turks stoombad prijs

Vraagt u zich af welk prijskaartje er aan een Turks stoombad hangt? De prijs van een Turks stoombad is sterk afhankelijk van de materialen en de onderdelen. Welke stoomgenerator wordt er bijvoorbeeld gebruikt, wilt u extra kraankoppen en watervallen laten installeren en wilt u het stoombad voorzien van aroma- en kleurentherapie? Zijn er nog extra maatregelen nodig om de ruimte waarin het stoombad wordt geplaatst, 100% waterdicht te maken? Graag bespreken we met u wat uw wensen zijn, en denken we mee over de manier waarop we die het beste kunnen vervullen. Op basis daarvan kunnen we een prijsindicatie geven. Zodra we gaan ontwerpen en met een voorstel komen, kunnen we de verwachtte kosten concretiseren.

Turks stoombad is vakwerk

VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden. Neem gerust contact met ons op voor uw stoombad thuis, zodat we vrijblijvend de opties kunnen bespreken. Twijfelt u nog of een Turkse stoomcabine de juiste keuze is om de wellness faciliteiten bij u thuis of bij uw organisatie uit te breiden? Bekijk dan ook de mogelijkheden om bijvoorbeeld een sauna op maat, een infraroodcabine, whirlpoolbad of zwembad te laten bouwen door de experts van VSB Wellness.Een Turks stoombad is vanwege zijn heilzame werking één van de beste methoden voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid.Het stoombad behoort tot één van de eeuwenoude tradities van natuurlijke baden. De Turkse badcultuur vindt zijn oorsprong in badhuizen van zo’n 800 jaar geleden. Hammam is Arabisch voor verwarmen, maar de Turkse badhuizen deden nog veel meer. Een Turks badhuis was, en is, vooral een ontmoetingsplaats waar lichaam en geest één worden. Daar waar de Scandinaviërs de Finse sauna hebben, hebben de Arabieren een hammam. De hammam is een oord om in stilte te genieten en alle zintuigen te laten werken. Ook thuis kan door het laten plaatsen van een Turks stoombad, een toevluchtsoord worden gecreëerd waar u dankzij de warmte en stoom en rust, heerlijk kunt ontspannen.

Wilt u een Turkse stoombad kopen? Onze adviseurs vertellen u graag alle mogelijkheden tijdens een bezoek in onze showroom.

Stoombad thuis of professioneel?

Bij VSB Wellness geven we u de mogelijkheid om thuis of binnen uw (wellness)organisatie een oase van rust te creëren waar uzelf, uw familie of gasten volledig kunnen ontspannen. Zowel particulieren als organisaties, kunnen hun wensen aan ons toevertrouwen. Onze specialisten zijn namelijk in staat om uiteenlopende wensen te bundelen en te vertalen naar het Turkse stoombad van uw dromen!

Waarom een Turks stoombad kopen bij VSB Wellness?

✔️ Marktleider in wellness maatwerk projecten
✔️ Specialist in Turkse stoombaden op maat ontwerpen, bouwen en onderhouden
✔️ Van Turkse stoombaden en sauna’s, tot aan whirlpools en zwembaden; bij VSB Wellness kunnen we elke wellness faciliteit voor u realiseren
✔️ Dé partner voor het realiseren van het Turkse stoombad van uw dromen, of voor complete wellness projecten; bij u thuis of voor uw (wellness)organisatie