Stoomcabine 1

Veelgestelde vragenstoombad

Veelgestelde vragen stoomcabine

Hoe werkt een stoombad?

Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 ºC. In deze ruimte wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. De huid wordt zacht en soepel. Stoombaden waren vroeger vooral te vinden in het Turks Ottomaanse Rijk als onderdeel van een hammam. Hierdoor komt het dat een stoombad weleens aangeduid wordt als Turks stoombad of Hammam.

Hoe gebruik ik een stoombad optimaal?

Voor een optimale werking is het wel van belang dat u begrijpt hoe u een stoombad moet gebruiken. In een stoombad is het belangrijkste dat u uzelf goed ontspant en ervan geniet. Met onderstaande tips kunt u optimaal genieten van uw stoombad.

Temperatuur:
Belangrijk bij het gebruik van een stoomcabine is natuurlijk het instellen van de temperatuur. Het stoombad moet goed opgewarmd zijn. Hoe lang het stoombad moet worden opgewarmd, hangt af van de capaciteit en de grootte van de stoomcabine.
Drink genoeg water:

Het is belangrijk om genoeg water te drinken voordat u het stoombad betreedt. Tijdens uw tijd in het stoombad verliest u namelijk veel vocht. U gaat zweten waardoor er afvalstoffen worden afgevoerd.
Neem vooraf een douche:
Voordat u gebruik maakt van een stoombad is het handig om eerst een douche te nemen. Door het nemen van een douche kunt u het transpireren bevorderen.
Sessieduur: De lengte van een sessie is per persoon verschillend. Het ideale gebruik is 15 minuten, maar dit kan oplopen tot max. een uur.

Wat voor effect heeft een stoomcabine?

In een stoombad wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed- en lymfecirculatie.

De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Hierdoor worden giftige stoffen door het hele lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Een koude douche vooraf en na afloop is eigenlijk een vereiste.

Wat voor soorten stoombaden zijn er?

Er zijn verschillende soorten stoombaden: 
Traditioneel stoombad

Caldarium

Hammam/Turks Stoombad
 
Rasul

Verschil luchtvochtigheid en temperatuur in stoomcabine of sauna?

Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 °C.

In een Finse sauna is de luchtvochtigheid tussen de 20 en 30 procent. De gemiddelde temperatuur van een Finse sauna ligt rond de 90 °C. 

Bij een hogere temperatuur is het van belang dat er een lage luchtvochtigheid is. Anders wordt het al snel te benauwd en te warm! 

Kun je een douche met een stoomcabine combineren?

Jazeker! Als u bij de basis begint en er is voldoende ruimte, waarom bouwt u dan niet een badkamer met douche welke ook kan dienen als stoombad? Voeg muziek, kleur- of lichttherapie toe om de ervaring compleet te maken. Met het modulair stoom-concept bepaalt u zelf hoe uw ideale wellness ruimte eruit komt te zien. Door middel van losse componenten ontwerpt u uw eigen stoomdouche afgestemd op uw eigen specifieke wensen.

Staat uw vraag er niet tussen?

Of wenst u meer (prijs)informatie over onze stoombaden?

Vul hier uw gegevens in en u hoort z.s.m. van ons.

Stoomcabine 3 LR
DR Stoomcabine nieuw