VSV sauna8

Direct Heat®Infrarood VSB Wellness

Warmte door straling

De Direct Heat® infraroodcabine van VSB Wellness brengt warmte over door korte golf straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de Direct Heat® cabine. Voor welke cabine u kiest, hangt dus in eerste instantie af van het doel en het effect dat u beoogt.

Waaraan herkent u Direct Heat?

De kortgolvige infraroodcabine brengt de warmte over door straling. Het verschil tussen een korte-golf en lange-golf infraroodcabine zit hem in de indringdiepte van de huid. Lange-golf stralers hebben een langere opwarmtijd en dringen enkel de buitenste huidlaag binnen.

Korte-golf infraroodstralers zijn vrijwel direct opgewarmd en dringen tot diep in de huid door. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat kortgolvige straling een beter dieptewerking heeft dan langgolvige straling. Langgolvige straling dringt niet verder door dan de bovenste huidlaag. Kortgolvige straling daarentegen dringt door tot de elastische vezels en de aanhechtingspunten van de spieren. En dat merkt u!

Gezondheid

De warmte van kortgolvige infrarood is bewezen goed voor spieren en gewrichten. U voelt zich beter en meer ontspannen. U kunt zelfs de deur gewoon open laten staan. Het is deze korte golf straling die voor de effectieve werking zorgt. 

Vandaar dat wij onze infraroodcabines VSB Direct Heat® cabines hebben genoemd. Deze naam is door VSB Wellness gedeponeerd en valt dus onder merkbewaking.

image-background

Werking

De intensiteit van de infraroodlampen is eenvoudig te regelen middels de besturingsdisplay. Onze Direct Heat® cabines blinken uit in kwaliteit, exclusiviteit en functionaliteit. In vele vakantieparken, thermen, saunahuizen, hotels én particuliere woningen komt u onze Direct Heat® infraroodcabines tegen. 

Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. Cabines met langgolvige straling daarentegen hebben geruime tijd nodig om de lucht in de cabine voor te warmen. Met de infraroodlampen van bijv. Philips ontstaat een gemiddelde cabinetemperatuur van 40°C, dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90°C.Wilt u een sauna in combinatie met infrarood zodat u enerzijds kunt genieten van directe verwarming van uw lichaam en anderzijds kunt kiezen voor indirecte verwarming via de lucht? Deze combinatie is ook zeer zeker mogelijk!

DH1 Block
GV Foto 2 1

Traditionele sauna

Een traditioneel saunagang begint met het verwarmen van de omgevingslucht. Het voorverwarmen van de cabine duurt geruime tijd. Datzelfde geldt voor het gebruik van een langgolvige cabine. 

Door de hoge temperatuur in de cabine, daalt de luchtvochtigheid. De deur moet dan natuurlijk wel gesloten zijn, anders verliest de sauna zijn werking. Hoe droger de lucht, hoe beter uw lichaam een hogere omgevingstemperatuur verdraagt. Middels transpireren verdwijnen afvalstoffen en stofwisselingsproducten uit het lichaam. Het natuurlijke evenwicht herstelt zich.

Wilt u een sauna in combinatie met infrarood zodat u enerzijds kunt genieten van directe verwarming van uw lichaam en anderzijds kunt kiezen voor indirecte verwarming via de lucht? Deze combinatie is ook zeer zeker mogelijk.