24 B9 B0 F8 506 F 4 B78 80 C3 91 CF0 E894612

Gezond voorlichaam & geest

De voordelen voor uw gezondheid 

Hoewel de ene warmte de andere warmte niet is, doet warmte een mens goed. Dat heeft te maken met de manier waarop de warmte wordt overgebracht. Dat kan via direct contact, via straling of via een tussenmedium zoals water of lucht. De ‘gewone’, traditionele Finse sauna en de langgolvige infraroodcabine werken volgens het principe van een tussenmedium, namelijk lucht. Lichamelijk en geestelijk gaat u merken dat u tot ontspanning komt!

Waarom is een infraroodcabine gezond? 

Door de lucht te verwarmen gaat u transpireren en worden kwalijke stoffen uit uw lichaam afgevoerd.

De korte golf infrarood verwarmt uw spieren direct van binnenuit en dat geeft u een ontspannend gevoel.

Sport u regelmatig en heeft u dan last van kleine pijntjes? Door het regelmatig gebruik te maken van een infraroodcabine herstellen uw (sport) blessures sneller. 

Het is dan ook logisch dat veel artsen het gebruik van infrarood therapie bij sportblessures en chronische pijnen aanbevelen. Maar het ontspannen van spieren is niet alleen relevant voor sporten, maar ook voor mensen die reumatische klachten hebben. Onder andere bij mensen die last hebben Artritis, Reuma, Bechterew of Fibromyalgie kunnen veel baat hebben bij regelmatig gebruik van de helende werking van Direct Heat infraroodstraling.

Het laatste benoemde voordeel van de infrarood straling is dat het uw stofwisseling bevordert.

Bent u op zoek naar een infraroodcabine op maat? VSB Wellness onderscheidt zich door alle sauna’s, zwembaden en infraroodcabines die we afleveren op maat te maken. U kunt dus helemaal naar uw eigen wensen en behoeftes uw eigen infraroodcabine samen stellen. Deelt u de cabine met familie en vrienden? Hoe groot moet die zijn? En waar die komt te staan zijn bijvoorbeeld vragen die u zichzelf moet stellen. Samen met onze ontwerpers gaan we dan aan de slag om voor u de perfecte cabine op maat te maken waar u nog jaren plezier van heeft.