Saunum Experience product 36

SaunumUnieke warmteverdeling

Wat is Saunum? 

Saunum is een geavanceerd saunasysteem welke de traditionele saunawerking combineert met moderne technologie om zo de sauna-ervaring te verbeteren. De technologie van Saunum mengt hete en koele lucht in de sauna om een gelijkmatigere temperatuur en een comfortabelere ervaring te creëren.

Belangrijke kenmerken van de Saunum-producten:

 1. Luchtmengtechnologie:
  Saunum's unieke technologie mengt hete en koele lucht in de sauna om een gelijkmatigere temperatuur en een comfortabelere ervaring te creëren. Dit helpt om hete plekken te elimineren en zorgt voor een consistente en aangename warmte.
 2. Meerniveaustoom:
  Saunum-sauna's bieden vaak meerniveaustoomverdeling, waardoor de stoom gelijkmatig alle delen van de sauna bereikt. Dit resulteert in een effectievere en aangenamere saunasessie.
 3. Bevochtigingsfunctionaliteit:
  Veel van de systemen van Saunum bevatten bevochtigers waarmee gebruikers het vochtigheidsniveau in de sauna kunnen aanpassen. Deze flexibiliteit kan de gezondheidsvoordelen van de sauna verbeteren en voldoen aan individuele voorkeuren.
 4. Esthetisch ontwerp:
  Saunum legt een sterke nadruk op het ontwerp en de esthetiek van hun producten. Hun sauna-verwarmers en andere apparatuur zijn ontworpen om visueel aantrekkelijk te zijn en naadloos in verschillende sauna-interieurs te passen.
 5. Gezondheidsvoordelen:
  De innovaties die door Saunum worden geïntroduceerd, zijn bedoeld om de gezondheidsvoordelen van het saunabaden te verbeteren, zoals een betere bloedsomloop, ontgifting, ontspanning en ademhalingsvoordelen.


De producten van Saunum worden gewaardeerd omdat ze de beste aspecten van traditionele sauna-ervaringen combineren met hedendaagse technologische vooruitgang, waardoor gebruikers een superieure sauna-ervaring krijgen.

image-background

Waarom is Saunum uniek?

Saunum staat bekend om een aantal unieke product kenmerken die hun sauna-oplossingen onderscheiden van traditionele sauna-uitrusting. Hier zijn enkele van deze unieke kenmerken:


Air Mixing System (AMS):


Dit systeem mengt warme en koude lucht om een gelijkmatige temperatuur en een comfortabele sauna-omgeving te creëren. Hierdoor worden temperatuurverschillen in de sauna geminimaliseerd en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

Sauna en Stoombad Combinaties:


Saunum biedt oplossingen die zowel droge als natte sauna-ervaringen mogelijk maken in één ruimte. Dit betekent dat gebruikers kunnen kiezen tussen een traditionele droge sauna of een stoombad, afhankelijk van hun voorkeur.

Gelijkmatige Warmteverdeling:


De verwarmingssystemen van Saunum zijn ontworpen om hotspots te voorkomen en zorgen voor een consistente temperatuur door de hele sauna. Dit maakt de sauna-ervaring comfortabeler en aangenamer.

Aanpasbare Instellingen:


Saunum's producten worden vaak geleverd met geavanceerde bedieningspanelen waarmee gebruikers de temperatuur, luchtvochtigheid en andere instellingen nauwkeurig kunnen aanpassen. Dit geeft gebruikers meer controle over hun sauna-ervaring.

Gezonde Luchtkwaliteit:


Door het gebruik van luchtmengtechnologie zorgen Saunum-sauna's voor een betere luchtkwaliteit. Dit helpt bij het verminderen van de hoeveelheid stof en andere deeltjes in de lucht, wat bijdraagt aan een schonere en gezondere sauna-omgeving.

Compact en Efficiënt Ontwerp:


De producten van Saunum zijn ontworpen met een focus op efficiëntie en ruimtebesparing. Dit maakt ze geschikt voor zowel grote commerciële sauna's als kleinere privé-sauna's.

Milieuvriendelijkheid:

Saunum streeft ernaar om energie-efficiënte producten te ontwerpen die minder energie verbruiken en daardoor milieuvriendelijker zijn.

Door deze unieke kenmerken biedt Saunum een verbeterde sauna-ervaring die traditioneel comfort combineert met moderne innovaties en technologie.

Saunum Experience product 62
Saunum Spa Session 12
Saunum Experience product 60
Saunum Spa Session 15
Saunum Experience product 41
Saunum Experience product 11
Saunum Spa Session 5
Saunum pro experience 13
Saunum Experience product 61
Saunum Experience product 43
Saunum Experience product 55
Saunum Experience product 36
/ 12

Sauna thuis op maat

Kenmerkend aan een sauna op maat is natuurlijk dat deze wat betreft ontwerp en model helemaal is aangepast aan de ruimte en de wensen van de eigenaar. Voordat we met het ontwerpen van uw droomsauna aan de slag kunnen, moeten we eerst weten welk soort sauna u aanspreekt. In al onze sauna's is installatie van Saunum mogelijk. We onderscheiden de volgende categorieën:

Binnensauna

Buitensauna

Finse sauna

Infrarood sauna

Design sauna

Vele modellen verkrijgbaar

Voorbeelden Saunum ovens

Saunum pro experience 19
Saunum Experience product 2

Altijd een sauna die bij u past

MAATWERK SAUNA MET SAUNUM OVEN

De sterkste kracht van VSB Wellness is het luisteren naar de individuele wensen van onze klanten. Met uw wensen als uitgangspunt, gaan we aan de slag met het ontwerpen van uw droomsauna. Dit doen we met oog voor detail en verder handhaven we de hoogste eisen op het gebied van comfort. Uiteraard worden het door u gestelde budget en uw voorkeur wat betreft tijdsplanning, niet vergeten. , Functionaliteit blijft gedurende het gehele ontwerpproces de hoofdrol spelen; er moet een droomsauna gerealiseerd worden die vlekkeloos functioneert en waar u vanaf het eerste gebruiksmoment perfect in kunt ontspannen.

Wilt u informatie over een sauna op maat laten maken met een Saunum oven? Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan in onze showroom en laat u inspireren! 

image-background

Veelgestelde vragen

Wat kost een sauna op maat?

Door de talloze mogelijkheden en het feit dat alles op maat gemaakt wordt, kunnen de prijzen van onze sauna’s op maat onderling variëren. De prijzen hangen onder andere samen met het doel, het type en de locatie van de sauna. Hierdoor is de vraag ‘Wat kost een sauna?’ moeilijk te beantwoorden. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om uw wensen en voorwaarden te vertellen. Zo kunnen we samen de mogelijkheden bekijken en u een reële indicatie geven van de verwachte kosten.

Welke ontwerpmogelijkheden zijn er?

Het maakt niet uit waar uw voorkeur naar uitgaat; VSB Wellness doet er alles aan om uw droomsauna te realiseren. Zo onderscheiden we ons met maatwerkgerichte interieuroplossingen voor onder andere schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de mogelijkheid tot inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw.

Doordat we frequent schakelen met onze specialisten en andere betrokkenen, nauwkeurige metingen en berekeningen uitvoeren en alles zorgvuldig uittekenen, weet u zeker dat uw sauna volledig op maat wordt gemaakt en er geen onverwachte problemen optreden. Een sauna op maat van VSB Wellness past dus altijd, en met alle personalisatiemogelijkheden die we bieden kunt u de sauna naadloos laten aansluiten bij uw huidige interieurstijl.

Wat is de ideale saunatemperatuur?

Rond de 90 graden Celsius is de ideale saunatemperatuur. Het is natuurlijk variërend per persoon: de een zit liever in een sauna van 60 graden terwijl een ander een sauna van 100 graden gemakkelijk kan verdragen.

Let op, deze 90 graden is voor sauna’s met een lage luchtvochtigheid. Anders wordt het al snel te benauwd.

image-background