Kraaivanger 12

Zwembadtuin ideeën

Ideeën voor een zwembad in de tuin 

Zit u eraan te denken om een zwembad aan te laten leggen, maar heeft u geen idee wat u precies wilt of wilt u gewoonweg wat inspiratie op doen voor een zwembad in de tuin? Lees dan snel verder, want hier geven wij u tips, zwembad tuin ideeën en inspiratie voor een buitenzwembad. Na het lezen hiervan zit u boordevol zwembad tuin ideeen. 

Tijdens een prachtige zomerdag sla je de tuindeuren open om een heerlijke duik te nemen in jouw eigen privé zwembad, wie droomt er niet van? Een zwembad in de tuin is de perfecte manier om in de zomer wat verkoeling op te zoeken of een workout te voltooien in het water, zonder je eigen terrein hiervoor te hoeven verlaten.

Waarom een zwembad in de tuin?

Nu we in Nederland steeds meer warme zomerdagen tellen, is investeren in een zwembad voor in de tuin een slim idee. Een zwembad zorgt immers voor de verkoeling en dat vakantiegevoel wat we in de zomer zoeken. In een tuin met zwembad worden de natuurlijke elementen in een tuin, gecombineerd met de moderne vormen en de luxe van een op maat gemaakt zwembad. Om die reden geeft tuinontwerp met zwembad een extra dimensie aan jouw tuin. Lees hieronder verder over onze zwembad tuinen en laat u inspireren! 

Een zwembad in een loungetuin

De meeste tuinen richten we zo in dat we er echt in kunnen relaxen en bij kunnen komen van het drukke dagelijks leven. De lounge tuin is daarom vaak een verlengde van het huis. Elementen die een loungetuin kenmerken zijn:
- Een mooi terras waar geleefd kan worden
- Een relax gedeelte met echte lounge set
- Veel natuur, denk aan gras en een groene basis aan beplanting

Bij dit idee voor een zwembad in de tuin, gaat het erom dat je lekker in en om het zwembad kunt loungen. Hieronder enkele voorbeelden van zulke ‘lounge zwembaden’ in een tuin. Zoals je ziet zijn er veel bomen, planten en gras in de tuin geplaatst. Dit zorgt voor een extra rustgevend effect om optimaal te kunnen relaxen. Daarnaast is ook goed te zien dat bij de tuinen met zwembad hieronder genoeg plekken zijn gecreëerd om te loungen. Dit idee voor een zwembad in de tuin is geschikt om van een tuin een verlengde van een huis te maken. Uiteraard zijn er volop mogelijkheden voor een moderne kleine tuin met zwembad. 

Idee voor tuin met zwembad: wellness tuin

Sommige mensen hebben juist een voorkeur voor een echte wellness tuin. In plaats van naar een wellness centrum te gaan, halen zij het wellness centrum naar hen. Een wellness tuin heeft net als een loungetuin, de functie om jou te laten ontspannen, relaxen en genieten. Het grote verschil is dat een wellness tuin nog een stapje verder gaat en naast een buitenzwembad, ook andere wellnessfaciliteiten implementeert. In tegenstelling tot een binnenzwembad of hokkerig wellness centrum, geniet je hier van een relaxte, natuurlijke omgeving met veel groen en privacy, waardoor je een verfrissende duik kunt afwisselen met zonnen.

Enkele dingen die een wellnesstuin kenmerken zijn:
- Strakke en rechte lijnen voor een kalm aanzicht.
- Een kleine hoeveelheid aan planten, vaak door middel van een aangelegd patroon.
- Toevoeging van andere wellnessfaciliteiten als een whirlpool, buitendouche, Finse sauna of ander soort buitensauna.

In de inspiratiefoto’s hieronder zie je de strakke lijnen goed terugkomen. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van hout en andere natuurlijke materialen om de tuin toch zo puur mogelijk te houden. Zoals je ziet beschikken deze tuinen over allerlei faciliteiten die ook te vinden zijn in een echt wellnesscentrum. En wat denkt u van een tuin met zwembad en poolhouse? 


148 A9278 LR FB
Reppel dordrecht 2
Knops Tuindesign Vermeer Architecten Villatuin 20 1
VSB WELLNESS MOERGESTEL 20210813 193
VSB Blaricum outdoor pool LR
148 A5070
VSB Wellness Rockanje 20220922 172 1920px breed zonder logo
Reppel dordrecht 14
148 A5392 Edit
Knops Tuindesign Vermeer Architecten Villatuin 12
/ 10

Zwembad kleine tuin ideeën

De bovenstaande tuinen zijn redelijk groot. Heb jij een kleinere tuin en wil je toch graag een buitenzwembad in jouw tuin? Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn, hiervoor hebben we ook zwembad kleine tuin ideeen! Bij VSB Wellness kunnen we namelijk een zwembad op maat maken, waardoor er voor iedere tuin een geschikt zwembad te vinden is. Hoe klein deze tuin ook is, er zijn altijd mogelijkheden voor een tuinontwerp kleine tuin met zwembad. Hieronder geven wij je een aantal zwembad ideeën voor kleine tuinen.

Een zwembad in de tuin idee: overkapping en zwembad


Vaak zie je dat men ervoor kiest om een zwembad te combineren met een mooie overkapping. Door de hoogte van de overkapping en de diepte van het zwembad, ontstaat er een verbinding van de hele tuin. Met dit idee voor een zwembad in de tuin, creëer je echt balans. Om dit te illustreren, vind je hieronder nog een aantal mooie sfeerfoto’s van tuinen met zwembad en overkapping, die helemaal in evenwicht zijn.

Uw ideeën voor een zwembad in de tuin realiseren?


Wilt u ook een zwembad laten bouwen? Bij VSB Wellness zijn er een tal van mogelijkheden. Samen met u kunnen onze designers uw ideeën voor een zwembad in de tuin, realiseren. Bent u nieuwsgierig geworden naar onze mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

7
148 A1440

Mogelijkheden tuin met zwembad

Een zwembad geeft een nieuwe dimensie aan uw tuin. Ontdek zelf wat de mogelijkheden zijn door hieronder meer te lezen, of laat ons meedenken over uw mogelijkheden voor een zwembad in de tuin door vrijblijvend contact op te nemen.

Genieten van ontspannen lichaamsbeweging in een opmaatgemaakt zwembad in de tuin is een heerlijke aanvulling op de wellnessfaciliteiten bij u thuis. VSB Wellness is specialist in maatwerk zwembaden bouwen. Daarnaast behoren ook sauna’s en overige wellness oplossingen tot onze specialiteiten. Bij de realisatie van een zwembad in de tuin werken wij samen met een vaste kring van adviseurs en specialisten. Wilt u een rond of rechthoekig zwembad in de tuin of een combinatie daarvan? Met betegeling, een mozaïeken vloer of whirlpool ingebouwd? Laat ons uw wensen weten! Een zwembad in de tuin aanleggen vergt een goede voorbereiding. Onze adviseur ontwerpt graag uw ideale zwembad, voor binnen of buiten.

Wat zijn de mogelijkheden, waar moet u vooraf aan denken en heeft u een vergunning nodig? Kijk hieronder om te zien of het antwoord op uw vraag er tussen staat.
Voor alle overige vragen of een vrijblijvende offerte staan onze adviseurs voor uw klaar.

Bouwkundig zwembad

Het voordeel van een bouwkundig zwembad in de tuin is dat het zwembad precies in de door u opgegeven maten gemaakt kan worden. Dus de lengte, breedte, diepte en het wel of niet mee metselen van bijvoorbeeld een trap of geronde hoeken bepaalt u helemaal zelf. U zit niet meer gebonden aan de vaste maten: elke denkbare vorm is mogelijk. 

De realisatie van een bouwkundig zwembad bestaat uit 2 delen:
het bouwkundige gedeelte en het technische gedeelte.

Het bouwkundige gedeelte


Onder het bouwkundige gedeelte dat komt kijken bij de aanleg van een zwembad in de tuin, vallen o.a. het afgraven en afvoeren van zand, bekisting plaatsen, betonvloer storten, muren opmetselen en de inbouwdelen monteren, betegelen, foliën en de verdere afwerking. VSB Wellness kan dat indien u dat wenst, geheel voor u regelen. U laat ons het regelwerk doen, zodat u zonder zorgen kunt genieten van een zwembad in de tuin.

Het technische gedeelte


Naast het bouwkundige gedeelte komt er een technisch gedeelte kijken bij de aanleg van een zwembad in de tuin (de technische ruimte met de pompen, filtratie, verwarming, chloordosering, eventuele overkapping, lamellenafdekking, etc.). Wij kunnen u nog voor de bouw ook continu begeleiden qua plaatsing van de betreffende onderdelen en u daarbij van de nodige adviezen voorzien. Onze specialisten staan voor u klaar om uw zwembad in de tuin geheel naar uw wensen te ontwerpen. Om een indruk te krijgen wat voor mogelijkheden er zijn, kunt u een kijkje nemen naar enkele door VSB Wellness eerder gerealiseerde projecten.

Als u een zwembad in de tuin aan wil laten leggen, dan wil VSB Wellness u daar graag in begeleiden.