VSB WELLNESS HUIZEN 20210811 042

BinnenzwembadPrivé of zakelijk

Maatwerk binnenbad

Zit u er aan te denken om een binnen zwembad te bouwen? Wij geven graag meer informatie hierover. Een binnenzwembad is een heerlijke manier van ontspanning waar u het gehele jaar plezier van heeft. Tevens is zwemmen ook goed voor uw gezondheid. 

VSB Wellness is gespecialiseerd in de realisatie van maatwerk binnenbaden. Wij leveren vakkundig maatwerk geheel naar wens van de opdrachtgever.

Zowel bij u thuis als voor de bezoekers aan uw organisatie (zoals sport- en wellnesscentra, hotels of vakantieparken).

Een zwembad bouwen; wat zijn de verschillen tussen binnen en buiten?

Heeft u momenteel al een zwembad in de tuin of heeft u hier recentelijk informatie over ingewonnen? Houd er dan rekening mee dat er significante verschillen zijn tussen de bouw van een binnen- en buitenzwembad. De belangrijkste verschillen zijn:

  • Een binnenzwembad draait het gehele jaar door. Voordeel is dat u er het gehele jaar gebruikt van kunt maken. Logisch is dan ook dat er hogere energiekosten aan verbonden zijn. Waar een buitenzwembad wordt gemetseld wordt een binnenzwembad vaak gestort (beton). Bij een binnenzwembad dient de luchtvochtigheid en de warmte gereguleerd te worden. De samenstelling en kwaliteit van de lucht kunnen op het gewenste niveau gebracht worden zodat er een gezond klimaat heerst met de rest van de woning. 
  • Luchtbehandeling: Het belangrijkste en direct ook het moeilijkste aspect van een binnenzwembad is de luchtbehandeling. Door het temperatuurverschil tussen het zwembadwater en de omgevingslucht kan de relatieve vochtigheid oplopen tot 95% en meer. Om te zorgen voor een aangename omgeving voor de mens en een duurzame omgeving voor de ruimte is ontvochtiging heel belangrijk. Onze systemen zijn hier perfect op afgestemd.

Hoe binnenzwembad aanleggen?

Een binnenzwembad bouwen vergt een goede voorbereiding. Ons team van medewerkers bestaat uit vakmensen met jarenlange ervaring op het gebied van bouwkundige zwembaden en zij voelen zich verantwoordelijk voor het eindresultaat. Het team bestaat uit adviseurs, wellness-architecten, werkvoorbereiders, installateurs en elektriciens. Met een zwembad van VSB Wellness heeft u gegarandeerd een mooi eindresultaat. Uiteraard bieden wij service en onderhoud op uw zwembad.

Lakeside villa 1
Copyright Peter Baas PBF1780 LR

Wat kost een binnenzwembad?

Wilt u een binnenzwembad aanleggen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten binnenzwembad. Als het op zwembadbouw aankomt, zijn de mogelijkheden grenzeloos. Een groot en luxe zwembad kost uiteraard meer dan een klein, eenvoudig bad. De maat heeft maar een beperkte invloed op de aanlegkosten en energiekosten. Als het op zwembadbouw aankomt, zijn de mogelijkheden grenzeloos. Een groot en luxe zwembad kost uiteraard meer dan een klein, eenvoudig bad. 

De maat heeft maar een beperkte invloed op de aanlegkosten en energiekosten. Maar een antwoord op de vraag: 'Hoeveel kost een binnenzwembad?' is niet standaard. Een exacte prijsopgave kunnen wij dus niet geven, dat is afhankelijk van een aantal factoren zoals het type binnenzwembad, de benodigde techniek en de omgeving waar het geplaatst wordt. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Na een adviesgesprek kunnen wij u inzicht geven in kosten binnenzwembad.

Een binnenzwembad thuis bouwen vergt een goede voorbereiding. Ons team van medewerkers bestaat uit vakmensen met jarenlange ervaring op het gebied van zwembaden en zij voelen zich verantwoordelijk voor het eindresultaat. Het team bestaat uit adviseurs, wellness-architecten, werkvoorbereiders, installateurs en elektriciens. Met een binnenzwembad thuis van VSB Wellness heeft u gegarandeerd een mooi eindresultaat. Uiteraard bieden wij service en onderhoud op uw zwembad.

Voor de berekening van de energiekosten bestaat helaas geen eenvoudige formule. De waterkosten zelf zijn daarentegen wel eenvoudig te berekenen: Aantal m3 x prijs per m3 (deze staat op uw energierekening). Onze adviseurs kunnen u helpen u graag een schatting te maken van de uiteindelijke kosten in uw situatie. 

Kostprijs binnenzwembad vs. buitenzwembad?

Wanneer je het kostenplaatje gaat bekijken wanneer je een binnenzwembad gaat bouwen zult u zien dat u een stuk duurder uit bent dan bij een buitenzwembad. Dit komt vanwege de extra bouwconstructie die bij een zwembad in huis nodig zijn. 

Gaat u naar het kostplaatje op lange termijn kijken zult u zien dat een overdekt zwembad thuis een stuk voordeliger is. Dit komt omdat een binnenzwembad een stuk minder onderhoud nodig heeft omdat een binnenzwembad geen last heeft van het weer, hierdoor kost het ook minder om het water warm te houden. Ook als u de kostprijs gaat verdelen onder de dagen dat u effectief kan zwemmen zal een zwembad binnen beter scoren vanwege de mogelijkheid om het hele jaar door te zwemmen. Dus dit is zeker iets om met uw afweging 'binnen of buiten zwembad zelf bouwen prijs' mee te nemen. 

image-background

Zwembad totaalaanbod

Om het assortiment compleet te maken biedt VSB een breed assortiment aan toebehoren (chemicaliën, bodemreinigers, etc.), geuren, oliën en onderhoudsmiddelen voor uw wellness. Wij produceren zwembaden voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw voorwaarden en wij gaan voor u aan de slag. VSB Wellness kan uw binnenzwembad aanleggen en begeleidt het gehele proces, van bouwtekening tot realisatie.

Binnenzwembad laten bouwen

Het fijne aan een huis met binnenzwembad is dat de temperatuur van het water het gehele jaar door goed is. Hierdoor kunt u het gehele jaar door zwemmen in uw eigen binnenzwembad, op het door u gewenste moment van de dag! Bij een binnenzwembad laten bouwen is het mogelijk om het gehele jaar te trainen in het water. In uw eigen zwembad bij huis!

Mogelijkheden eigen binnenzwembad

Samen zwemmen 

Een binnenzwembad is een goede reden om gasten uit te nodigen bij u thuis. Hierdoor kunt u vaker gasten over de vloer krijgen als u dat wilt. Daarnaast is het ook leuk voor kinderen om vriendjes en vriendinnetjes bij hun thuis uit te nodigen. 

Of gun uzelf een heerlijk rustmoment

Na een stresvolle week is het ook juist zeer aangenaam om even alleen een duik te nemen in uw eigen binnenzwembad. U kunt dan volledig ontspannen en met een rustgevoel het weekend in gaan.

Ontzorgen

Het bouwen van een binnenzwembad is een groot project dat zorgvuldige planning, ontwerp, budgettering en bouwvaardigheden vereist. Onze adviseurs ontzorgen u graag zodat het gehele project van het bouwkundige zwembad soepel verloopt en voldoet aan uw verwachtingen. 

Samen met onze designers en vakmensen kunt u om de tafel gaan zitten om uw droom design werkelijk te maken. U kunt dan geheel zelf de keuze maken hoe groot het zwembad mag zijn en wat de vorm is. Een overdekt zwembad bouwen doet u wellicht maar eenmaal, dus alles kan naar uw eigen wens worden ontworpen.

VSB Wellness heeft al vele jaren ervaring in een binnenzwembad aanleggen en zijn experts in het realiseren van de prachtigste bouwkundige zwembaden. Wij realiseren en begeleiden het gehele proces voor u.

PS zwembad 1uitsnede
VSB Wellness 20201215 0355 HDR 2

Gezonde ontspanning

Een binnenzwembad is een heerlijke manier van ontspanning waar u het gehele jaar plezier van heeft. Tevens is zwemmen ook nog een heel goed voor uw gezondheid. Een binnenzwembad maken is dus ook zeker een gezonde investering!

VSB Wellness is gespecialiseerd in wellness oplossingen en levert een vakkundig maatwerk betonnen zwembad, geheel naar wens. 

De meest gestelde vragen bij een binnenzwembad kopen hebben wij voor u verzameld. Staat het antwoord op uw vraag hier tussen?

Adviesgesprek in onze showroom?

Wilt u vragen stellen aan onze adviseurs? Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Of stel uw vragen via ons contactformulier