148 A0184 LR

Zwembadbouwer

Zwembadbouwer

VSB Wellness heeft jarenlange ervaring als zwembadbouwer. Als zwembadbouwer spelen wij een cruciale rol in het ontwerpen en realiseren van uw droomzwembad. Of u nu een elegant binnenzwembad wilt of een uitgestrekt buitenzwembad, de juiste zwembadbouwer kan uw visie tot leven brengen met vakmanschap en precisie. In dit artikel bespreken we wat een zwembadbouwer kan betekenen voor projecten in Nederland en specifiek in Brabant, en hoe u de beste specialist voor uw zwembadproject kunt selecteren.

Zwembadbouwer Nederland

In heel Nederland zijn er tal van mogelijkheden als het gaat om het bouwen van een zwembad. Een deskundige zwembadbouwer, zoals VSB Wellness, begrijpt de lokale klimaatomstandigheden en regelgeving en kan adviseren over de beste ontwerpen en materialen voor duurzaamheid en onderhoud. 

Nederlandse zwembadbouwers zijn gespecialiseerd in zowel traditionele als moderne zwembadontwerpen en kunnen een breed scala aan diensten aanbieden, van initiële ontwerpconcepten tot de uiteindelijke aanleg en onderhoud van het zwembad. Duurzaamheid staat ook hoog in het vaandel. Veel zwembadbouwers in Nederland maken gebruik van energiezuinige systemen zoals warmtepompen en zonnecollectoren om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Bovendien wordt bij de bouw vaak gebruikgemaakt van milieuvriendelijke materialen die bijdragen aan de duurzaamheid van het project.

Zwembadbouwer Brabant

In de provincie Brabant vindt u enkele van de beste zwembadbouwers van Nederland, die bekend staan om hun innovatieve en op maat gemaakte zwembadoplossingen. Of u nu een privézwembad in uw achtertuin wenst of een commercieel project uitvoert, de zwembadbouwers in Brabant bieden de expertise om elk project naar een hoger niveau te tillen.

Brabantse zwembadbouwers zijn ervaren in het werken met diverse landschappen, van stedelijke gebieden tot het platteland, en kunnen zwembaden ontwerpen die perfect in elke omgeving passen. Of u nu op zoek bent naar een infinity pool met een prachtig uitzicht of een compact zwembad dat past in een kleine tuin, de expertise van een lokale zwembadbouwer is onmisbaar.

Bij het kiezen van een zwembadbouwer in Brabant is het belangrijk om te kijken naar hun portfolio en recensies van eerdere klanten om een goed beeld te krijgen van hun ervaring en vakmanschap. Ook is het raadzaam om een bezoek te brengen aan lopende of voltooide projecten om de kwaliteit van hun werk te zien.

Veelgestelde vragen over zwembadbouwers

 • Wat moet ik overwegen bij het kiezen van een zwembadbouwer?

  Kies een zwembadbouwer met een bewezen staat van dienst, positieve klantbeoordelingen en een sterk portfolio van eerdere projecten. Zorg er ook voor dat ze ervaring hebben met het type zwembad dat u wenst.
 • Hoe lang duurt het om een zwembad te bouwen?

  De bouwtijd kan variëren afhankelijk van de complexiteit van het ontwerp en de grootte van het zwembad. Gemiddeld kan het bouwen van een zwembad enkele weken tot enkele maanden duren.

 • Wat zijn de onderhoudsvereisten voor een zwembad?

  Regelmatig onderhoud is essentieel om uw zwembad in topconditie te houden. Dit omvat het schoonmaken van het zwembad, het controleren van de pH-waarde van het water, en het regelmatig inspecteren van de filtratie- en verwarmingssystemen.

  Wij zijn uw partner in het realiseren van het perfecte zwembad voor uw woning of commercieel project. Met de juiste keuze voor een ervaren en betrouwbare zwembadbouwer in Nederland of specifiek in Brabant, kunt u genieten van een prachtig, duurzaam en perfect geïntegreerd zwembad dat jarenlang plezier biedt.

Lange levensduur

Bouwkundige zwembaden kennen een lange levensduur. Het zijn op maat gemaakte, robuuste baden die op vakkundige wijze worden aangelegd. Ze kunnen jarenlang mee, mits ze goed worden onderhouden.

Comfort, plezier en ontspanning

Een zwembad kan zomaar eens dé plek worden waar u en uw familie of vrienden ontspanning vinden. Een kleine poolparty met fijn gezelschap, heerlijk in u eentje dobberen, of uw kinderen de mogelijkheid bieden om aan huis zwemles te krijgen; het is allemaal mogelijk op het moment dat u over uw eigen zwembad beschikt.

Privacy

Doordat het bad zich op privé terrein bevindt, is het 24/7 beschikbaar voor alleen u of uw gasten, en kunt u in volledige privacy gebruikmaken van het bad. Heeft u zin in een nachtelijke zwemsessie of wilt u graag zwemmen bij zonsopkomst? Uw bouwkundige zwembad ligt voor u klaar en u bent bij het gebruik hiervan nooit gebonden aan openingstijden.

Kraaivanger 16
148 A5141

Waar aan te denken bij de realisatie van een bouwkundig bad?

Locatie

Heeft u al in uw hoofd waar het bouwkundig zwembad geplaatst moet gaan worden? Bij het bepalen van de locatie kunt u onder andere rekening houden met de zon: bevindt de plek die u in gedachte heeft, zich gedurende de dag geruime tijd in het zonlicht? En biedt de plek de nodige privacy? Of is er in ieder geval ruimte om nog omheiningen of struiken te plaatsen zodat u of uw gasten zich op hun gemak en niet bekeken voelen? Als u kinderen heeft, kan het fijn zijn als u vanaf het huis zicht heeft op het bad. Verder is het goed om na te gaan of de bodem zich leent voor het plaatsen van het bad. Is de bodem stevig en niet te drassig? Tot slot is het comfortabel als het bad niet ver verwijderd is van het huis of een andere plek zoals een tuinhuisje, waar zich sanitair bevindt, die de mogelijkheid tot omkleden biedt, waar u eten en drinken kunt bewaren en waar u eventueel kunt loungen. Uiteraard behoort een bouwkundig zwembad binnenhuis ook tot de mogelijkheden. Lees hier meer over de voordelen van een binnenzwembad.

Ontwerp & type bad

De ruime ontwerpmogelijkheden die een bouwkundig bad biedt, zijn u misschien al duidelijk. Maar wist u ook dat u keuze heeft uit baden met verschillende systemen? Zo behoort een skimmerbad tot de opties. Bij dit type bad wordt water gefilterd via skimmers die zich in de zwembad wand bevinden. Een alternatief is een overloopbad, waarbij het water over de rand van het bad stroomt en vervolgens wordt opgevangen in een goot. Hierna wordt het water gefilterd en opnieuw toegevoegd aan het bad.

Bouwvergunning

Een bouwvergunning voor de aanleg van een zwembad is niet altijd nodig, maar check voor de zekerheid de regelgeving bij uw gemeente. Het team van VSB Wellness helpt u graag om dit uit te zoeken.

Periodiek onderhoud

Als u al aan het fantaseren bent over hoe u binnenkort aan uw eigen bouwkundige zwembad zal gaan liggen, wilt u misschien nog even niet denken aan het onderhoud. Toch is onderhoud een belangrijk punt als het gaat om het in gebruik (blijven) nemen van een zwembad. Zo dient het zwembad schoon te worden gehouden door deze te stofzuigen, en moet de waterkwaliteit worden getest. Verder zal de filterinstallatie regelmatig moeten worden gereinigd en moet het bad op tijd winter- en zomerklaar worden gemaakt. Indien gewenst, kan ons team het zwembadonderhoud voor u uit handen nemen, via de onderhoudscontracten die we bieden.

Uitbreiding bouwkundig zwembad

Of u nu al heeft besloten of een bouwkundig zwembad iets voor u is of niet, het is goed om u te realiseren dat het niet alleen bij een zwembad hoeft te blijven. U kunt de ruimte om het bad heen verder verrijken met bijvoorbeeld een sauna, buitendouche, whirlpool, of een op maat gemaakt tuinhuisje met buitenkeuken. Ook de mogelijkheden rondom zwembad accessoires zijn enorm en bieden u de mogelijkheid een persoonlijke stempel op uw op maat gemaakte bouwkundig zwembad te drukken. Heeft u bijvoorbeeld al een idee voor welk soort zwembadtrap en type zwembadverlichting u wilt gaan? Ook zwembad accessoires als waterbedden, zwembad meubilair en andere uitbreidingen zoals een watervalletje in het bad, kunnen manieren zijn om uw zwembad compleet te maken.

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug. 

 • Service / onderhoud
 • Adviesgesprek showroom
 • Offerte aanvraag
 • Product informatie
 • Overig