148 A0184 LR

Bouwkundige zwembaden;kies voor ultieme ontwerpvrijheid

VSB Wellness realiseert uw bouwkundige zwembad op maat

Met een bouwkundig zwembad bedoelen we een op maat gemaakt bad, dat volledig is ingebouwd in de grond. Ziet u uzelf al wegdommelen op een luchtbedje in uw eigen zwembad in de tuin? 

Of ziet u als eigenaar van een hotel- fitness-, of wellness organisatie een bouwkundig zwembad als dé manier om de ervaring van uw gasten te verrijken? Bij VSB Wellness zijn we in staat om een bouwkundig zwembad voor u volledig op maat te maken.

Zowel de vorm, afmetingen, het gebruikte materiaal en de afwerking van het bad kunnen we volledig afstemmen op uw wensen. Op die manier realiseren we een zwembad dat een echte verrijking zal zijn voor uw woning of organisatie.

Waarom kiezen voor een bouwkundig zwembad?

Een bouwkundig zwembad zal niet alleen een zeer positieve bijdrage leveren aan uw woongenot of het comfort van uw gasten. Lees hier alle voordelen van een bouwkundig zwembad:

Grote keuzevrijheid

Bepaal samen met onze ontwerpers de afmetingen, de vorm en het basismateriaal (beton in combinatie met wapeningsstaal, staal of polystyreen blokken) van het bad. Daarnaast kunt u ook de afwerking van de binnenkant van het bad zelf kiezen op basis van uw voorkeur. Tot de mogelijkheden behoren onder andere tegeltjes, folie, coating of RVS. Ook de randafwerking kunt u laten afhangen van uw persoonlijke smaak. Bent u gecharmeerd van natuursteen, hout of gaan we voor u met beton aan de slag?

Esthetische meerwaarde

Doordat u een bouwkundig bad helemaal naar uw wens kunt laten vormgeven, kunt u de stijl perfect laten aansluiten bij het tuinontwerp en de stijl van uw woning. Kiest u een strakke vormgeving of gaat u voor een origineel design met mozaïektegeltjes? De mogelijkheden zijn eindeloos.

Lange levensduur

Bouwkundige zwembaden kennen een lange levensduur. Het zijn op maat gemaakte, robuuste baden die op vakkundige wijze worden aangelegd. Ze kunnen jarenlang mee, mits ze goed worden onderhouden.

Comfort, plezier en ontspanning

Een zwembad kan zomaar eens dé plek worden waar u en uw familie of vrienden ontspanning vinden. Een kleine poolparty met fijn gezelschap, heerlijk in u eentje dobberen, of uw kinderen de mogelijkheid bieden om aan huis zwemles te krijgen; het is allemaal mogelijk op het moment dat u over uw eigen zwembad beschikt.

Privacy

Doordat het bad zich op privé terrein bevindt, is het 24/7 beschikbaar voor alleen u of uw gasten, en kunt u in volledige privacy gebruikmaken van het bad. Heeft u zin in een nachtelijke zwemsessie of wilt u graag zwemmen bij zonsopkomst? Uw bouwkundige zwembad ligt voor u klaar en u bent bij het gebruik hiervan nooit gebonden aan openingstijden.

Kraaivanger 16
148 A5141

Waar aan te denken bij de realisatie van een bouwkundig bad?

Locatie

Heeft u al in uw hoofd waar het bouwkundig zwembad geplaatst moet gaan worden? Bij het bepalen van de locatie kunt u onder andere rekening houden met de zon: bevindt de plek die u in gedachte heeft, zich gedurende de dag geruime tijd in het zonlicht? En biedt de plek de nodige privacy? Of is er in ieder geval ruimte om nog omheiningen of struiken te plaatsen zodat u of uw gasten zich op hun gemak en niet bekeken voelen? Als u kinderen heeft, kan het fijn zijn als u vanaf het huis zicht heeft op het bad. Verder is het goed om na te gaan of de bodem zich leent voor het plaatsen van het bad. Is de bodem stevig en niet te drassig? Tot slot is het comfortabel als het bad niet ver verwijderd is van het huis of een andere plek zoals een tuinhuisje, waar zich sanitair bevindt, die de mogelijkheid tot omkleden biedt, waar u eten en drinken kunt bewaren en waar u eventueel kunt loungen. Uiteraard behoort een bouwkundig zwembad binnenhuis ook tot de mogelijkheden. Lees hier meer over de voordelen van een binnenzwembad.

Ontwerp & type bad

De ruime ontwerpmogelijkheden die een bouwkundig bad biedt, zijn u misschien al duidelijk. Maar wist u ook dat u keuze heeft uit baden met verschillende systemen? Zo behoort een skimmerbad tot de opties. Bij dit type bad wordt water gefilterd via skimmers die zich in de zwembad wand bevinden. Een alternatief is een overloopbad, waarbij het water over de rand van het bad stroomt en vervolgens wordt opgevangen in een goot. Hierna wordt het water gefilterd en opnieuw toegevoegd aan het bad.

Bouwvergunning

Een bouwvergunning voor de aanleg van een zwembad is niet altijd nodig, maar check voor de zekerheid de regelgeving bij uw gemeente. Het team van VSB Wellness helpt u graag om dit uit te zoeken.

Periodiek onderhoud

Als u al aan het fantaseren bent over hoe u binnenkort aan uw eigen bouwkundige zwembad zal gaan liggen, wilt u misschien nog even niet denken aan het onderhoud. Toch is onderhoud een belangrijk punt als het gaat om het in gebruik (blijven) nemen van een zwembad. Zo dient het zwembad schoon te worden gehouden door deze te stofzuigen, en moet de waterkwaliteit worden getest. Verder zal de filterinstallatie regelmatig moeten worden gereinigd en moet het bad op tijd winter- en zomerklaar worden gemaakt. Indien gewenst, kan ons team het zwembadonderhoud voor u uit handen nemen, via de onderhoudscontracten die we bieden.

Uitbreiding bouwkundig zwembad

Of u nu al heeft besloten of een bouwkundig zwembad iets voor u is of niet, het is goed om u te realiseren dat het niet alleen bij een zwembad hoeft te blijven. U kunt de ruimte om het bad heen verder verrijken met bijvoorbeeld een sauna, buitendouche, whirlpool, of een op maat gemaakt tuinhuisje met buitenkeuken. Ook de mogelijkheden rondom zwembad accessoires zijn enorm en bieden u de mogelijkheid een persoonlijke stempel op uw op maat gemaakte bouwkundig zwembad te drukken. Heeft u bijvoorbeeld al een idee voor welk soort zwembadtrap en type zwembadverlichting u wilt gaan? Ook zwembad accessoires als waterbedden, zwembad meubilair en andere uitbreidingen zoals een watervalletje in het bad, kunnen manieren zijn om uw zwembad compleet te maken.

Benieuwd naar onze mogelijkheden?

Vul uw gegevens in en wij bellen u z.s.m. terug.