Jansen 17

Voordelenstoombad

De voordelen van een stoombad

Stoombaden bieden verschillende voordelen voor zowel fysieke als mentale gezondheid. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

* Fysieke Voordelen:


Verbeterde Circulatie:

De hitte van een stoombad kan de bloedvaten verwijden, wat leidt tot verbeterde bloedcirculatie. Dit kan helpen bij het verlichten van spierpijn en stijfheid.

Detoxificatie:

Zweten helpt het lichaam bij het verwijderen van gifstoffen en afvalstoffen. Een stoombad kan dit proces versnellen doordat de hitte het zweten stimuleert.

Ademhalingsvoordelen:

De vochtige lucht in een stoombad kan helpen bij het verlichten van congestie en het verbeteren van ademhalingsproblemen zoals astma, bronchitis en sinusitis.

Huidverzorging:

De warmte en stoom openen de poriën, wat kan helpen bij het reinigen van de huid en het verminderen van acne. Het kan ook de huid hydrateren en een gezonde gloed geven.

Pijnverlichting:

Stoombaden kunnen verlichting bieden bij artritis, spierpijn en gewrichtspijn door de ontspannende werking van de hitte.

* Mentale Voordelen


Stressvermindering:

Een stoombad kan helpen bij het verminderen van stress en angst door de ontspannende omgeving en de warmte die de spieren helpt ontspannen.

Verbeterde Slaap:

Regelmatige sessies in een stoombad kunnen bijdragen aan een betere slaapkwaliteit door het kalmerende effect op lichaam en geest.

Algehele Ontspanning:

De rustige omgeving van een stoombad biedt een perfecte gelegenheid voor meditatie en mentale ontspanning, wat bijdraagt aan een verbeterd gevoel van welzijn.

* Overige Voordelen


Gewichtsverlies:

Hoewel het niet direct vet verbrandt, kan de verhoogde hartslag en het zweten in een stoombad bijdragen aan calorieverbranding en gewichtsverlies op de lange termijn.

Immuunsysteem Boost:

Door de verhoogde lichaamstemperatuur kan het immuunsysteem gestimuleerd worden, wat helpt bij het bestrijden van infecties.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel stoombaden vele voordelen hebben, ze niet geschikt zijn voor iedereen. Mensen met bepaalde gezondheidsaandoeningen, zoals hartproblemen of lage bloeddruk, moeten voorzichtig zijn en eerst hun arts raadplegen voordat ze een stoombad nemen.


VSB Wellness levert maatwerk stoomcabines voor iedereen die op welke manier dan ook het ontspanningsmoment van een stoombad wil ervaren!

Switzerland lakeside villa 2015 24
NL22 5 VAN ERK 0031 COPYRIGHT THE ART OF LIVING JURRIT VAN DER WAAL LR

Wat is een stoombad?

Een sauna of een stoombad; wanneer kiest u voor het een of het ander? 

In het stoombad lopen de temperaturen op tot wel 50°C en ligt het vochtigheidsgehalte op 98%. De ruimte warmt op door water en daardoor ontstaat stoom. Tegelijk wordt een heerlijk geurende olie verspreid, wat de stoomervaring extra bijzonder maakt.

Een sauna warmt op door warme stenen, die zorgen voor een droge lucht en een hoge temperatuur van 70°C tot 110°C. De luchtvochtigheid is laag en dat is ook meteen het grootste verschil met een stoombad.

U kiest waar u zich het prettigst bij voelt
Heeft u ademhalingsproblemen, allergieën, astma of bronchitis? Kies dan voor een stoombad, de vochtige lucht opent uw luchtwegen.

Bent u geen fan van warme, vochtige omgevingen of heeft u reuma of hart- en vaatziekten? Kies dan voor een sauna, het hart hoeft dan namelijk minder hard te werken in de droge lucht.

Hoe werkt een stoombad?

Open de poriën en reinig de huid optimaal: dat doet een stoombad voor u! Vocht en vuil verlaten het lichaam door transpiratie en vocht wordt weer aangevuld. Ook de spieren vinden de warme stoom erg prettig en de bloedsomloop wordt op deze manier gestimuleerd. Een stoombad voor thuis is ideaal om het immuunsysteem te versterken en de dagelijkse stress te verminderen. Vermoeide spieren ontspannen en het lichaam wordt sterker en relaxter. De huid wordt zachter en de luchtwegen worden diep gereinigd. Wanneer u ademhalingsproblemen en/of allergieën hebt is een stoombad absoluut een aanrader. De vochtige lucht helpt uw luchtwegen te openen. Daarnaast is het inademen van de stoom ook effectief tegen bronchitis, astma of hoesten.

Is een maatwerk stoombad ook iets voor u? Wij spreken graag uw wensen en de mogelijkheden met u door in onze inspirerende showroom.

27
Stoomcabine 3 2

Maatwerk stoombaden voor iedere ruimte

Laat u inspireren door deze stoombaden

Stoomcabine 1 LR
5
Stoombad 1
148 A0082 LR
345 LR
BK foto 25 LR
GB foto 1 LR
MO foto web 9
148 A2882
LK foto 2
/ 10

Een stoombad op maat laten maken?

Vraag om een vrijblijvend en persoonlijk advies. Onze adviseurs bespreken graag de mogelijkheden voor uw locatie. 

  • Service/Onderhoud
  • Adviesgesprek showroom
  • Offerte aanvraag showroom
  • Productinformatie
  • Overige

Welke typen stoombaden zijn er?

VSB Wellness maakt het allemaal, met design op maat! Voor thuis of voor professioneel gebruik, wij zorgen ervoor dat aan alle bouwkundige voorwaarden wordt voldaan en dat de stoomcabine helemaal past bij de gebruikswensen en beschikbare ruimte. 

Ook is het mogelijk om bijzondere ontwerpen te realiseren voor een uniek design. Met mozaïekwerk en tegels, maar ook met accessoires zoals een zoutnevelinstallatie, verwarmde banken en lichteffecten. Wij spreken graag uw wensen en alle mogelijkheden met u door.

Stoombad thuis of voor uw wellnessruimte

De stoombaden van VSB Wellness worden op iedere gewenste locatie op maat geïnstalleerd. Of u nu thuis een stoombad wilt toevoegen aan uw bestaande of nieuwe badkamer of onze stoomtechnieken wilt opnemen binnen uw wellnessfaciliteiten, voor thuisgebruik én professioneel gebruik zijn onze stoombaden geschikt. Met design op maat creëren wij complete ontspanning op iedere gewenste plek!

image-background

Op maat gemaakt stoombad kopen bij VSB Wellness

VSB Wellness is dé specialist in wellnessprojecten op maat, van ontwerp tot realisatie. Niets is ons te gek als het gaat om het creëren van een complete ontspanningsruimte voor thuis- of professioneel gebruik. Vakmanschap en passie zijn hierbij belangrijk. Maar ook echt luisteren naar de wensen van onze opdrachtgevers en daar altijd het best passende ontwerp bij vinden. Wij
bieden stoomtechnieken voor ieder budget en voor ieder project, hoe eenvoudig of complex dat ook is. Door veel te investeren in productontwikkeling en innovatie kunnen wij een uitgebreid assortiment bieden vanuit eigen productie en op maat gemaakt. Wilt u meer weten over onze stoombaden? Wij laten u graag de mogelijkheden zien die bij uw wensen passen!

image-background