Werking

Werking

Hoe werkt een stoombad

Stoom zorgt voor reiniging en de warmte van het stoom voor een aangenaam gevoel aan de spieren en de stimulering van de bloedsomloop.

Wat is de geschiedenis van het stoombad?

Al eeuwen geleden begrepen de Romeinen al de voordelen van reinigen door middel van rijke, vochtige stoom. Door de stoom openen de poriën zich en kan het “oude” vocht eruit. Het verhoogt de hygiëne en de huid wordt lekker soepel en zacht.

Een stoombad heeft een luchtvochtigheid van circa 98% en een temperatuur tussen de 40-50 ºC. In deze ruimte wordt door het zweten de huid gereinigd en ook de poriën gaan open staan zodat het vuil eruit kan. Omdat de hoeveelheid vocht in stoom hoger is dan de vochtigheid concentratie in de opperhuid, vormt zich een waterlaag op het lichaam waardoor de lichaamstemperatuur stijgt. De interactie tussen stoom en warmte stimuleert bloed en lymfe circulatie. De warmte van het bad vergroot de poriën van de huid waardoor de dampen diep reinigend werken. Hierdoor worden giftige stoffen door het hele lichaam naar de huid gestuwd en via transpiratie verwijderd. De huid wordt hierdoor voorzien van natuurlijke elasticiteit en soepelheid. Een koude douche vooraf en na afloop is eigenlijk een vereiste.

Is het een gezonde investering?

Het stoombad heeft vanwege zijn heilzame werking aangetoond één van de beste methoden te zijn voor het behoud van een goede gezondheid en het wegnemen van de dagelijkse stress, spanning en vermoeidheid. Zodra u plaats neemt in een stoombad, dringt al na enkele minuten de warmte uw lichaam binnen. Uw vermoeide spieren ontspannen en alle zorgen vloeien van u af. U voelt zich versterkt en relaxt. Bekend is dat bij verkoudheid een stoombad, al dan niet voorzien van geurstoffen als eucalyptus of mint, letterlijk een verademing voor de luchtwegen is.

Naast de Romeinen maken ook de Finnen al decennia lang gebruik van de reinigende werking van vochtige stoom. In openbare wellness centra zijn ze al langer bekend met de werking van stoom. Je ziet nu ook steeds meer particulieren die kiezen voor deze luxe thuis.

Vakwerk

Ieder stoombad is bij ons in goede handen, zowel particulier als professioneel. Er zijn hierin vele mogelijkheden. Deze verschillen van automatische geurverneveling en watervoorziening door kranendouches en watervallen. Verder zijn er opties voor lichteffecten met glasvezel en sterrenhemels tot LED kleurentherapie. VSB Wellness werkt met een team van specialisten, waaronder een architect die uw dromen kan uittekenen. Laat uw fantasie de vrije loop en ontwikkel samen met ons team de mooiste stoombaden.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven