148 A9278 LR FB

Veelgestelde vragenzwembadaanleg

Veelgestelde vragen

Verschillen binnen- en buitenbad

Buitenbad versus binnenbad

Een buitenbad:

* Heeft de zon als verwarming (minder energieverbruik)
* Biedt oneindige mogelijkheden (modellen en types)
* Helpt u fris de hete zomers door

Een binnenbad:
* Is het gehele jaar te gebruiken
* Heeft minder reiniging en onderhoud nodig (o.a. geen groene aanslag of bladeren)
* Hoeft niet altijd een afdekking op (roldek)

Hoe gaat de bouw van een zwembad in zijn werk?

Een zwembad aanleggen vergt een goed geplande voorbereiding, want er komen veel zaken bij kijken waar vaak niet aan gedacht word. Om u in dit gehele proces te ondersteunen hebben wij ervaren adviseurs in dienst die het volledige ontwerp en proces graag voor u uitwerken. Daarna gaan onze werkvoorbereiders voor u aan de slag om voor u het gehele proces in kaart te brengen. VSB Wellness stelt de hoogste kwaliteitsnormen aan het werk en de toegepaste producten wij zodat wij u gegarandeerd het gewenste maatwerk afleveren.

Stappen hoe een zwembad aangelegd wordt

1. Afvoeren van zand:
Het afvoeren van het zand na uitgraven wordt verzorgd door een grondverzetbedrijf. Op deze manier ontzorgen we u in alles.
2. Bekisting plaatsen:
Ons gespecialiseerd personeel is verantwoordelijk voor het betimmeren van de bekisting van waaruit respectievelijk het bad wordt gemetseld of gestort met beton. Dit alles gebeurt aan de hand van gedetailleerde technische tekeningen. In dit proces wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de inbouwdelen en de leidingen.
3. Betonvloer storten:
Wanneer de bekisting getimmerd is wordt het bouwkundig bad gemetseld of wordt er een betonvloer gestort. Hierna kan het bad worden voorzien van folie of mozaïek. Alle wensen zijn hierin mogelijk. De folie die wij gebruiken is van ALKOR PLAN, welke bekend staat als de beste folie verkrijgbaar. Om de hoge kwaliteit te kunnen handhaven mag deze folie alleen door gediplomeerde folielassers verwerkt worden.
4. Muren metselen bij aanleggen zwembad:
Wanneer de bekisting getimmerd is wordt het bouwkundig bad gemetseld of wordt er een betonvloer gestort. Hierna kan het bad worden voorzien van folie of mozaïek. Alle wensen zijn hierin mogelijk.
5. Afwerking:
In overleg met u bespreken we de afwerking qua randstenen, trap, vlonder, afroldek etc. Alle details hiervan worden uiteraard al helemaal in de beginfase besproken met u. 

Hoe kan ik het energieverbruik van mijn zwembad zo veel mogelijk beperken?

Voor de berekening van de energiekosten bestaat helaas geen eenvoudige formule. Dit is compleet afhankelijk van de grootte, de ligging, de materialen en het type producten waarmee u uw zwembad zuiver of warm houdt.
Uiteraard kunt u met bijv. een roldek over het bad het warme water beter op temperatuur houden. 

Warmtepomp
De energiezuinige manier om uw zwembad te verwarmen is met een warmtepomp. De werking van een warmtepomp is gebaseerd op het koelprincipe dat van toepassing is in elke koelinstallatie. Bij een koelinstallatie is het hoofddoel om te koelen, bij een warmtepomp het verwarmen van het zwembad. Wij plaatsen aan de buitenzijde van de ruimte waar de filterinstallatie zich bevindt een warmtepomp.
Informeer naar onze mogelijkheden en laat u adviseren.

Heb ik een vergunning nodig voor het bouwen van een zwembad?

U kunt op het Omgevingsloket Online (OLO) een vergunningscheck doen. Aan de hand van een paar vragen weet u meteen voor welke (ver)bouwactiviteiten u een vergunning nodig heeft in uw gemeente.

Mogelijkheden inbouwzwembad

Het is standaard voor ons dat alles op wens gemaakt wordt. U vindt dus geen standaard inbouwzwembaden op onze website of in onze showroom.

Wij ontwerpen alles op maat zodat het helemaal aangepast kan worden naar uw wensen. Wij nodigen u graag uit om samen met onze designers te kijken naar de mogelijkheden. 

U bepaalt zelf hoe groot het zwembad en wat voor vorm het zwembad krijgt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klein rond zwembad waarin u rustig kunt zwemmen of ontspannen. Een andere mogelijkheid is om een rechthoekig zwembad aan te laten leggen waarin u juist meer baantjes kunt trekken. Dit is vooral ideaal als u van zwemmen houdt en uw conditie wilt trainen. De derde optie die we regelmatig terugzien is om een (gedeelte) ondieper zwembad aan te leggen (pierenbad). Dit is vooral populair bij ouders met kleine kinderen die rustig in het zwembad willen zitten met hun kinderen.

Naast het aanleggen van een op maat gemaakt zwembad in de tuin, is er nog veel meer mogelijk bij VSB Wellness. U kunt ook andere gedeeltes van uw tuin of woning laten ontwerpen door onze designers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een terras, de aanleg van een tuin, tegels om het zwembad heen of een buitenkeuken. Uiteraard doen wij dit binnen de dezelfde stijl zodat alles goed op elkaar aansluit.

Wat kost een zwembad?

Als het op zwembadbouw aankomt, zijn de mogelijkheden grenzeloos. Een groot en luxe zwembad kost uiteraard meer dan een klein, eenvoudig bad, maar de maat heeft maar een beperkte invloed op de aanlegkosten en energiekosten. Een bad dat twee keer zo groot is, is niet automatisch twee keer zo duur. De gewenste uitvoering en aanvullende mogelijkheden hebben een grotere invloed op de totaalprijs.

Denk hierbij aan alle diverse mogelijkheden qua techniek, pompen, filters, trappen, zwembadverlichting, verwarming, producten voor water- en luchtbehandeling, zwembadafdekking en een evt. jetstream. De mogelijkheden zijn echt eindeloos en deze bepalen de uiteindelijke kosten.   

VSB Wellness produceert zwembaden voor iedere wens en ieder budget. Vertel ons uw wensen en/of voorwaarden en wij gaan er voor u mee aan de slag.

Wat zijn de voordelen van een inbouw zwembad?

Naast dat het fijn is dat u op uw gewenste moment het zwembad kan duiken zijn er nog tal van voordelen van een inbouw zwembad. Een feest in de zomer wordt ook meteen leuker voor uw gasten als ze daarbij kunnen zwemmen. Als u kinderen heeft is het ook leuk voor hun dat ze vrienden en vriendinnen kunnen uitnodigen om bij hun thuis te kunnen laten zwemmen. Wilt u graag in alle rust genieten van uw zwembad? U hoeft natuurlijk geen gasten uit te nodigen om te komen zwemmen, u kunt ook zelf (met uw gezin) genieten van uw zwembad. Door af en toe een duik te nemen komt u helemaal tot ontspanning!

Opbouw of inbouwzwembad kiezen?

Door het grote aanbod aan kwaliteitsbaden kan het soms wel eens lastig zijn om een keuze te maken uit een opbouw- of een inbouwzwembad. Wanneer je echter goed kijkt naar de verschillende voor- en nadelen tussen beide type baden dan wordt de keuze al snel een stuk eenvoudiger.

Een ingebouwd zwembad is een stuk duurder dan een opbouw zwembad. Mocht je de graafwerken en de installatie zelf verrichten, dan scheelt dat natuurlijk in kosten maar je hebt ook te maken met de kosten van het bad zelf (vooral polyester is vrij duur). Wil je het zwembad ook afwerken met een terras in hout of terrastegels, dan moet je hier ook extra budget voor voorzien.

Een inbouwbad biedt meer mogelijkheden qua afwerking en extra’s. Zo kun je een glijbaan aanleggen of een duikplank en kun je een terras op het zwembad laten aansluiten.

Een inbouw zwembad kan eenvoudig afgedekt worden met isolerende lamellen. Hierdoor kun je besparen op de verwarmingskosten. Bij een opbouw zwembad is afdekken ook mogelijk maar heb je minder mogelijkheden.

De instap is bij een inbouw zwembad letterlijk laagdrempelig. Je hoeft niet eerst een trapje te beklimmen. Bij de meeste polyesterbaden is de trap in het zwembad zelf gegoten.

Een opbouw zwembad kun je indien gewenst in korte tijd weer afbreken en eventueel ergens anders weer opbouwen. Bij verhuis neem je het zwembad gewoon mee. Een inbouwzwembad kan in principe ook verhuisd worden maar dat vereist wel de nodige inspanning en kosten.

Hoe onderhoud je een zwembad?

Naast het aanleggen van zwembaden, leveren wij ook de materialen waarmee u het zwembad kunt onderhouden. Op het moment dat u bij ons een inbouw zwembad aanschaft, leveren wij een onderhoudspakket. Dit pakket bestaat uit de benodigde chemicaliën en materialen die kunt gebruiken om uw inbouw zwembad in topconditie te houden. Heeft u behoefte aan andere onderhoudsmiddelen? Neem dan een kijkje in onze webshop, daar bieden wij nog tal van producten aan. Bekijk ook onze informatieve pagina's en blogs, voor meer informatie over onderwerpen als zwembad onderhoud, de regelmaat waarmee u het zwembadwater moet verversen, de aangeraden diepte van een zwembad en meer!

Staat uw vraag er niet tussen?

Of wenst u meer (prijs)informatie over de aanleg van een bouwkundig zwembad?

Vul hier uw gegevens in en u hoort z.s.m. van ons.

  • Adviesgesprek showroom
  • Offerte aanvraag
  • Service / onderhoud
  • Overig