Bouwkundig deel

Bouwkundig deel

Bouwkundig deel

Een zwembad aanleggen heeft een duidelijk proces. We kunnen het bouwen van een zwembad in de tuin op delen in een bouwkundig deel en een technisch deel. Op deze pagina leest u waar het bouwkundige gedeelte uit bestaat.

Zwembad uitgraven:

Aangezien de hoeveelheid zand gigantisch is die uit een zwembad komt, is het zeer verstandig om het zwembad uit te graven met een graafmachine. U kunt ervoor kiezen om dit zelf te regelen of wij regelen dit voor u. Aangezien wij met grote regelmaat gebruik maken van grondverzet-bedrijven maken wij het aantrekkelijk voor u dit aan ons uit te besteden.

Afvoeren van zand:

Het afvoeren van het zand na uitgraven wordt verzorgd door het grondverzet-bedrijf. Op deze manier ontzorgen we u in alles.

Bekisting plaatsen:

Ons gespecialiseerd personeel is verantwoordelijk voor het betimmeren van de bekisting van waaruit respectievelijk het bad wordt gemetseld of gestort met beton. Dit alles gebeurd aan de hand van gedetailleerde technische tekeningen. In dit proces wordt vanzelfsprekend rekening gehouden met de inbouwdelen en de leidingen.

Betonvloer storten/ Muren metselen: 

Wanneer de bekisting getimmerd is wordt het bouwkundig bad gemetseld of wordt er een betonvloer gestort. Hierna kan het bad worden voorzien van folie of mozaïek. Alle wensen zijn hierin mogelijk. De folie die wij gebruiken is van ALKOR PLAN, welke bekend staat als de beste folie verkrijgbaar. Om de hoge kwaliteit te kunnen handhaven mag deze  folie alleen door gediplomeerde folielassers verwerkt worden.

Inbouwdelen monteren:

Nu de bak staat worden de inbouwdelen gemonteerd bestaande uit de bodemput, skimmers, leidingen en inspuiters.

Skimmers:

Skimmers worden in de wand van het bad geplaatst, halverwege het waterniveau. De skimmers zuigen het oppervlakte water en dus ook het oppervlaktevuil weg. Een skimmer is tevens de hoofdaanvoer van water dat naar de filterinstallatie gaat.                                                                                                              

Bodemput:

Een bodemput zuigt net als de skimmers water aan dat rechtstreeks naar de filterinstallatie gaat. De bodemput is bedoeld om het water goed te laten circuleren en het zwembad indien noodzakelijk eenvoudig leeg te pompen.                                                                                                                                                                                                  

Inspuiter:

Nadat het water via de bodemput en skimmers door de filterinstallatie gezuiverd is wordt het terug in het bad gespoten. Dit gebeurt door middel van enkele inspuiters welk recht tegenover de skimmers geplaatst worden. Doordat de skimmers en inspuiters tegenover elkaar geplaatst worden krijgt u in het bad een zuig- en een perskant wat een natuurlijke circulatie veroorzaakt. 

Randstenen:

Granieten randstenen hebben een zeer natuurlijke uitstraling en zijn perfect te onderhouden. Deze randsteen is verkrijgbaar in grijs of antraciet (antraciet vertoont zeer kleine roestvlekjes). Het leggen en voegen is inbegrepen. Zoals eerder aangegeven is deze randsteen voorzien van een ‘overhangende neus’ waardoor u een perfecte overgang krijgt tussen folie en randsteen. 

Verlichting:

Een bodemput zuigt net als de skimmers water aan dat rechtstreeks naar de filterinstallatie gaat. De bodemput is bedoeld om het water goed te laten circuleren en het zwembad indien noodzakelijk eenvoudig leeg te pompen.                                                                                                          

Jetstream:

Met een jetstream ofwel een tegenstroom apparaat is het mogelijk om in ieder zwembad oneindig te blijven zwemmen. Een zeer krachtige pomp ( 400 Volt / 4 kW) zorgt voor een waterverplaatsing van max. 60 m³/h welke via twee stralen het bad in wordt geblazen. Doordat deze jetstream is voorzien van twee stralen i.p.v. één is het mogelijk om rustiger en natuurlijker te zwemmen. De kracht van de straal is naar wens te regelen. Het is ook mogelijk de jetstream vanuit het zwembad in- of uit te schakelen. 

Afdekking:

Een zwembad isoleren en afdekken is net als bij een huis niet noodzakelijk, maar het is wel een kostenbesparing. Dit is vaak al een belangrijke reden om voor een afdekking te kiezen. Er zijn echter nog meer redenen om een afdekking voor uw zwembad aan te schaffen. Wat denkt u van het creëren van extra veiligheid voor mens en dier rondom uw zwembad? Ook het invallen van blad en vuil wordt tegengegaan doordat dit niet meer rechtstreeks in het water, maar op de afdekking zal vallen. Tevens worden de kosten van het desinfecteren van het zwembadwater beperkt. 

Kostenbesparing

Door uw zwembad niet af te dekken, verliest het zwembad niet alleen de warmte, maar ook chloor en/of andere desinfecteermiddelen zullen verdampen. Echter door het afdekken van uw zwembad blijft de warmte langer behouden en zullen de chemicaliën niet verdampen. 

Ecodeck

ecodeckEen Ecodeck is een isolerende afdekking die bestaat uit een toplaag van een PE weefsel dat is voorzien van een PE coating. Deze afdekking is een voorheen erg veel gebruikte oplossing om uw zwembad na het zwemmen af te sluiten. Deze afdekking is mooi omgezoomd en voorzien van een versterkte rug, drijfbuis en trekkoord. Tevens leveren wij er een professionele oprolinrichting bij welke aan de achterzijde van uw zwembad geplaatst wordt en makkelijk te verplaatsen is.                  

Lamellenafdekking

lamellenafdekking

Een lamellenafdekking is de meest professionele afdekking denkbaar. Met een druk op de knop wordt uw bad automatisch geopend en gesloten. Voor binnenzwembaden maken we gebruik van standaard PVC lamellen. Deze behouden de warmte van het bad en voorkomen verdamping. Bij buitenzwembaden zijn er meer mogelijkheden. Zo kunt u er voor kiezen solar-lamellen op het zwembad te plaatsen. Solar betekend dat de afdekking een soortgelijke werking heeft als zonnecollectoren. De opgevangen warmte van de zon wordt aan het water doorgegeven. Er zijn verschillende manieren om een lamellendek te plaatsen. Op de afbeelding hierbeneden ziet u welke mogelijkheden en kleuren er zijn. 

afdekopties

 

Automatische niveauregeling (Breaktankunit)

Een breaktank is een reservoir welke geplaatst wordt tussen de watermeter en het tappunt (mechanische/elektronische niveauregelaar). Indien er stoffen toegevoegd worden aan het water, zoals chloor, geldt er een verplichting om een breaktank te plaatsen tussen de aansluiting van de waterleidingmaatschappij en de binnen installatie. De breaktank dient als buffer/onderbreking, die voorkomt dat water terug kan lopen in het leidingnet. Het waterniveau van het bad wordt gemeten in de skimmer. 

Zwembad advies

Ieder zwembad dat wij realiseren komt voort uit de wensen van de klant en de situatie waarin we het mogen plaatsen. Na uw bezoek in onze showroom komt er een werkvoorbereider bij u op locatie. Daar wordt de situatie bekeken om te zorgen dat we alle werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit kunnen voeren. Bent u benieuwd hoe wij bij u een zwembad kunnen bouwen? Neem dan contact met ons op.

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven