Afdekking zwembad

Afdekking zwembad

Een zwembad isoleren en afdekken is net als bij een huis niet noodzakelijk, maar het is wel kostenbesparing. Dit is vaak al een belangrijke reden om voor een afdekking te kiezen. Er zijn echter nog meer redenen om een afdekking voor uw zwembad aan te schaffen. Wat denkt u van het creëren van extra veiligheid voor mens en dier rondom uw zwembad? Ook het invallen van blad en vuil wordt tegengegaan doordat dit niet meer rechtstreeks in het water, maar op de afdekking zal vallen. Tevens worden de kosten van het desinfecteren van het zwembadwater beperkt. Wilt u graag meer informatie over het aanleggen van uw zwembad in de tuin? Neem dan contact op met VSB Wellness. 

Kostenbesparing

Door uw zwembad niet af te dekken, verliest het zwembad niet alleen de warmte, maar ook chloor en/of andere desinfecteermiddelen zullen verdampen. Echter door het afdekken van uw zwembad blijft de warmte langer behouden en zullen de chloor en/of andere desinfecteermiddelen niet verdampen.

Lamellenafdekkingen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar.

lamellen afdekking

Ecodeck

Een ecodeck (blauw) is een isolerende afdekking die bestaat uit een toplaag van een PE weefsel dat is voorzien van een PE coating. Deze afdekking is een voorheen erg veel gebruikte oplossing om uw zwembad na het zwemmen af te sluiten. Deze afdekking is mooi omgezoomd en voorzien van een versterkte rug, drijfbuis en trekkoord. Tevens leveren wij er een zeer professionele oprolinrichting bij welke aan de achterzijde van uw zwembad geplaatst wordt.                                                 

Lamellen opbouw

Een afdekking d.m.v. lamellen is de meest professionele afdekking denkbaar. D.m.v. een druk op de knop wordt uw bad automatisch geopend en gesloten. Deze afdekking plaatsen wij aan de achterzijde van uw zwembad. Deze lamellen worden opgerold in een houten bankirai bank of een witte kunststof bank. De bank staat ± 30 cm over de rand van het bad.                                                                            

Lamellen inbouw met houten afdekrooster

Deze lamellen zullen in een bouwkundige nis onderwaterniveau opgerold worden. Deze nis wordt aan de achterzijde van uw zwembad geplaatst. Wij storten een betonplaat over de nis (bovenzijde) zodat uw randstenen en terrastegels door kunnen lopen. In het zwembad zullen wij de nis afwerken met kunststof schotten welke bekleed worden in de gewenste kleur folie. Deze kunststof schotten zullen als tussenwand dienen. Wij plaatsen standaard een automatische niveauregeling omdat het waterniveau in een nis zeer belangrijk is. De motor van deze afdekking plaatsen wij in de as van het lamellendek waardoor er geen externe motorput gemetseld hoeft te worden (buismotor). Deze afdekking is zonder twijfel de meest luxe afdekking denkbaar welke  geheel uit het zicht weggewerkt is onder het terras. Bij de prijs inbegrepen zitten de bouw-kundige en folie werkzaamheden.                                  

Lamellen inbouw met stenen afdekking

Deze lamellen zullen in een bouwkundige nis onderwaterniveau opgerold worden. Deze nis wordt aan de achterzijde van uw zwembad geplaatst. Wij storten een betonplaat over de nis (bovenzijde) zodat uw randstenen en terrastegels door kunnen lopen. In het zwembad zullen wij de nis afwerken met kunststof schotten welke bekleed worden in de gewenste kleur folie. Deze kunststof schotten zullen als tussenwand dienen. Wij plaatsen standaard een automatische niveauregeling omdat het waterniveau in een nis zeer belangrijk is. De motor van deze afdekking plaatsen wij in de as van het lamellendek waardoor er geen externe motorput gemetseld hoeft te worden (buismotor). Deze afdekking is zonder twijfel de meest luxe afdekking denkbaar welke geheel uit het zicht weggewerkt is onder het terras. Bij de prijs inbegrepen zitten de bouwkundige en folie werkzaamheden. 

Automatische niveauregeling (Breaktankunit)

Een breaktank is een reservoir welke geplaatst wordt tussen de watermeter en het tappunt (mechanische/electronische niveauregelaar). Indien er stoffen toegevoegd worden aan het water, zoals chloor, geldt er een verplichting om een breaktank te plaatsen tussen de aansluiting van de waterleidingmaatschappij en de binnen installatie. De breaktank dient als buffer/onderbreking, die voorkomt dat water terug kan lopen in het leidingnet. Het waterniveau van het bad wordt afgetast in de skimmer.

Winterzeil

In de winter is het zaak de bladeren en takken buiten uw zwembad te houden omdat deze vlekken op de bodem kunnen geven. Om dit tegen te gaan kunt u een winterzeil over het zwembad spannen welke leverbaar is in diverse kleuren. Een groot bijkomend voordeel is dat uw bad donker afgedekt is waardoor het water van betere kwaliteit blijft gedurende de wintermaanden. Deze afdekking leveren wij inclusief speciale rubbers en bevestigingsmaterialen.      

Veiligheid

Blue Fox alarmsysteem:

Met een BlueFox actief/passief alarmsysteem wordt de veiligheid in het zwembad enorm vergroot. BlueFox werkt met een polsbandcomputer welke zowel op diepte als tijd (middels eenvoudige software) ingesteld kan worden. Met diverse kleuren polsbandcomputers kan gekozen worden voor een aantal settings (b.v. peuter en geoefend zwemmer). Hoe werkt het? Op het moment dat een zwemmer welke de polsband-computer draagt in het bad springt is er niets aan de hand. Op het moment dat de ingestelde diepte van de betreffende polsbandcomputer wordt overschreden, begint de tijdsmeting. Als ook het ingestelde termijn in tijd wordt overschreden, wordt er een alarmsignaal uitgestuurd. Dit signaal wordt altijd en direct opgepikt en door de sensor doorgegeven aan de ontvanger welke een hard akoestisch signaal geeft met zwaailicht. Een complete set bestaat uit: RVS inbouwset met sensor, Master-alarmbox met stekker, Sensor verlengkabel 10 mtr, polsbandcomputer en adapter/laadapparaat voor het laden en programmeren van de polsbandcomputers.

  • Geen vals-alarm melding
  • Gebruiksvriendelijk
  • Betrouwbaar
  • Toepasbaar voor alle type zwembaden

Vragen? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven