• Uw eigen sauna thuis gebouwd

 • Prachtige design sauna bouwen

 • Luxe sauna op maat gebouwd

 • Sauna thuis op maat

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Sauna bouwen

Wilt u thuis genieten van een sauna? Een sauna bouwen is een eenmalige investering waar u, uw gezin of uw gasten vervolgens jarenlang plezier aan beleven. Dankzij onze vakkundige specialisten en jarenlange ervaring, leveren we wellness op maat en verhogen we uw wooncomfort. We vertellen u meer over de soorten sauna’s op maat die VSB Wellness voor u kan bouwen, over het bouwproces dat we doorlopen, en welke ontwerpmogelijkheden we aanbieden. Bespreekt u liever meteen met een van onze experts de mogelijkheden voor een sauna thuis? Bezoek dan onze showroom in Diessen of neem contact op. 

Waarom een sauna op maat laten maken door VSB Wellness? 

 • ✔️ Marktleider in wellness maatwerk projecten
 • ✔️ Specialist in sauna’s op maat ontwerpen, bouwen en onderhouden
 • ✔️ Finse, infrarood, design of buiten sauna’s; alles is mogelijk
 • ✔️ Dé partner voor het realiseren van uw droomsauna of wellness totaal project, bij u thuis of voor uw organisatie

 Sauna thuis binnen

Sauna thuis op maat

Kenmerkend aan een sauna op maat is natuurlijk dat deze wat betreft ontwerp en model helemaal is aangepast aan de ruimte en de wensen van de eigenaar. Voor we met het ontwerpen van uw droomsauna aan de slag kunnen, moeten we eerst weten welk soort sauna u aanspreekt. We onderscheiden de volgende categorieën:

Bij VSB Wellness zijn we gespecialiseerd in het op maat bouwen van al deze soorten sauna’s voor thuis. We hebben de kenmerken van de diversen soorten in het volgende overzicht gezet:

Binnensauna 

 • Genieten van een heerlijke saunasessie zonder het huis te verlaten
 • Dankzij onze maatwerkoplossingen gemakkelijk te integreren in bestaande (bad)ruimtes

Buitensauna  

 •  Investeer in een buitensauna als uitbreiding voor een zwembad in de tuin of creëer hiermee een opzichzelfstaande plek buitenshuis om u terug te trekken
 • Klassieke Finse sauna van massief hout of hypermoderne design sauna met infraroodstralers; het kan allemaal

Buitensauna thuis

Finse sauna    

 • Traditionele sauna waarbij gebruik wordt gemaakt van een kachel (elektrisch of hout gestookt)

Infrarood sauna

 • Traditionele sauna met kachel gecombineerd met infrarood stralers
 • Gebruik bij tijdgebrek of gewrichts- of spierpijn de infraroodstralers
 • Wanneer u de tijd heeft, profiteert u van een luxe, uitgebreide saunasessie waarvoor de saunakachel mag worden opgewarmd

Designsauna

 •  Sauna’s afgewerkt met strak design en mooie materialen
 • Ongeëvenaarde mogelijkheden met onze maatwerkoplossingen
 • Standaard houten saunahuisjes zijn verleden tijd met onze design sauna’s van glas, natuursteen of een ander materiaal van uw voorkeur

Infarood sauna

Wat kost een sauna op maat?

Door de talloze mogelijkheden en het feit dat alles op maat gemaakt wordt, kunnen de prijzen van onze sauna’s op maat onderling variëren. De prijzen hangen onder andere samen met het doel, het type en de locatie van de sauna. Hierdoor is de vraag ‘Wat kost een sauna?’ moeilijk te beantwoorden. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op om uw wensen en voorwaarden te vertellen. Zo kunnen we samen de mogelijkheden bekijken en u een reële indicatie geven van de verwachte kosten. 

Sauna met zwembad

Welke ontwerpmogelijkheden zijn er? 

Het maakt niet uit waar uw voorkeur naar uitgaat; VSB Wellness doet er alles aan om uw droomsauna te realiseren. Zo onderscheiden we ons met maatwerkgerichte interieuroplossingen voor onder andere schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de mogelijkheid tot inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw. Doordat we frequent schakelen met onze specialisten en andere betrokkenen, nauwkeurige metingen en berekeningen uitvoeren en alles zorgvuldig uittekenen, weet u zeker dat uw sauna volledig op maat wordt gemaakt en er geen onverwachte problemen optreden. Een sauna op maat van VSB Wellness past dus altijd, en met alle personalisatiemogelijkheden die we bieden kunt u de sauna naadloos laten aansluiten bij uw huidige interieurstijl.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.
 • Altijd een sauna die bij u past

  Sauna bouwen op maat

  De sterkste kracht van VSB Wellness is het luisteren naar de individuele wensen van onze klanten. Met uw wensen als uitgangspunt, gaan we aan de slag met het ontwerpen van uw droomsauna. Dit doen we met oog voor detail en verder handhaven we de hoogste eisen op het gebied van comfort. Uiteraard worden het door u gestelde budget en uw voorkeur wat betreft tijdsplanning, niet vergeten. , Functionaliteit blijft gedurende het gehele ontwerpproces de hoofdrol spelen; er moet een droomsauna gerealiseerd worden die vlekkeloos functioneert en waar u vanaf het eerste gebruiksmoment perfect in kunt ontspannen.

 • Goed voor lichaam en geest

  Gezondheid

  Een ontspannen sessie in de sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Een saunagang levert niet alleen rust en ontspanning op, maar u bouwt hiermee ook weerstand op doordat u uw lichaam als het ware traint om om te gaan met wisselende temperaturen. Bovendien worden meer witte bloedcellen aangemaakt en antistoffen geproduceerd, wat zorgt voor een natuurlijke boost van uw immuunsysteem. Ook zorgt een saunagang ervoor dat uw huid wordt gezuiverd, omdat de poriën en bloedvaten verwijden en er zo vuil en talg kan worden afgevoerd. Infraroodsauna’s bieden dankzij de diepe inwerking van de straling een uitkomst voor mensen die regelmatig kampen met spier- en gewrichtspijn. Kortom, een sauna op maat is niet alleen een investering in uw woning en voor uw wooncomfort, maar ook bevorderlijk voor de gezondheid.

 • Thuis in wellness

  Sauna op maat

  Als u VSB Wellness inschakelt voor het bouwen van een sauna op maat, zijn de mogelijkheden onbegrensd. Zo kunnen we de sauna perfect voor u inbouwen in uw huidige woning, en heeft u keuze uit verschillende type sauna’s, zoals de Finse sauna, design sauna, infrarood sauna en een buitensauna los van het huis.

 • Niet van echt te onderscheiden

  3D Visuals

  De vele mogelijkheden in materialen, stijlen en uitvoeringen die we u gedurende het ontwerpproces bieden, maken het er niet altijd makkelijker op om zicht te houden op het totaalplaatje. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor; onze eigen 3D tekenaar maakt voor u een levensechte visualisatie van uw toekomstige sauna. Zo houdt u zicht op het eindresultaat, nog voor de bouw is gestart, en kunnen we samen het ontwerp perfect naar wens maken.

 • Dé trend

  Design Sauna bouwen

  Op het gebied van sauna’s bouwen is het steeds gebruikelijker om af te wijken van het gebruik van standaard houten materialen. In plaats daarvan wordt er vaker gevraagd om sauna’s te ontwerpen met een design in de nieuwste trends met moderne, verfijnde materialen. VSB Wellness is in dit segment trendsetter; design sauna’s ontwerpen en bouwen is een van onze specialiteiten.

 • Aanwinst in uw tuin

  Buiten sauna

   Een buitensauna geeft u de mogelijkheid om toevlucht te zoeken in uw eigen tuin, voor een ontspannende sauna sessie. Misschien heeft u naast een buitensauna ook nog ruimte voor een buitendouche of wilt u een zwembad bouwen in uw tuin, zodat u ultiem kunt genieten Wat uw wensen qua wellness faciliteiten aan huis ook zijn, wij helpen u graag om uw droom te verwezenlijken.

 • Feit of Fabel

  Afvallen in de sauna?

  Helaas! U verliest wel vocht, maar dat is tijdelijk. Dus gaat u zichzelf net na de saunagang wegen kan het wel wat schelen, maar laat u zich niets wijsmaken. Wel voert u veel afvalstoffen af dankzij de sauna.

 • Van handdoek tot saunalepel

  Sauna accessoires

  Als totaalaanbieder levert VSB Wellness sauna onderdelen, sauna accessoires & toebehoren die uw wellness ruimte compleet maken. Of het nu gaat om sauna-emmers, houtonderdelen, een losse hoofdsteun voor in uw sauna of een complete buitendouche, VSB Wellness kan u van dienst zijn.

 • Sauna bouwen op maat waar u maar wilt

  Internationaal

  VSB Wellness levert cabines in Nederland, België en zelfs ver buiten de landsgrenzen. Neem contact op met onze Wellness-adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven