• Uw eigen sauna thuis gebouwd

 • Prachtige design sauna bouwen

 • Luxe sauna op maat gebouwd

 • Sauna thuis op maat

Een vraag? bel of mail ons! 013 504 7000

Sauna bouwen

Bent u van plan om een sauna thuis te gaan bouwen? Denkt u aan een traditionele Finse sauna of wilt u een hypermoderne design sauna bouwen? En kiest u daarbij liever voor een binnensauna, een buitensauna of een infraroodsauna? Het maakt niet uit wat voor sauna u wilt bouwen, bij VSB Wellness bouwen wij iedere sauna op maat. Wij adviseren in het ontwerp, bouwen de sauna op maat in onze eigen werkplaats en vervolgens bouwen we de sauna bij u thuis of op locatie. Bij VSB Wellness profiteert u van vakwerk, kwaliteit en service. Dan kunt u optimaal genieten van een passende sauna. Bent u nog aan het oriënteren en weet u niet welke sauna voor u geschikt is? Gebruik dan onze SaunaSelector om te kijken welke sauna aansluit bij uw wensen en behoeftes. U kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen of langskomen, dan helpen wij u graag met het maken van de juiste keuze. U kunt ook alvast inspiratie opdoen op onze referentie pagina. Kom vrijblijvend in contact met onze professionals door links het contactformulier in te vullen.

Snelmenu sauna bouwen

Sauna thuis op maat

Heeft u al een tijdje de wens om een sauna thuis of in de tuin te bouwen?  Het grootste voordeel van een sauna thuis is dat u op ieder gewenste moment de sauna in kan stappen. Twijfelt u nog of u een standaard sauna thuis neemt of wilt u liever een sauna op maat? VSB Wellness onderscheidt zich in maatwerkgerichte interieuroplossingen waaronder schuine kanten van dakconstructies, rookkanalen, dakkapellen en de inbouw van infraroodvoorzieningen in het dak van de cabine of ombouw. Echter staan sommige situaties prefab bouw in de werkplaats niet toe. VSB Wellness biedt de mogelijkheid om op locatie een cabine compleet in de beschikbare ruimte in te bouwen. Wij luisteren naar de individuele wensen, overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, passen en meten, maken berekeningen en werken tekenen uit. Zo weet u zeker dat uw sauna volledig op maat wordt gemaakt en er geen onverwachte problemen op zullen treden. Neem contact met ons op om samen met ons uw eigen sauna op maat te ontwerpen.

sauna bouwen maatwerkop maat gebouwde sauna

Wat kost een sauna?

De prijs van een sauna is compleet afhankelijk van uw wensen en voorwaarden. Zo ligt het eraan wat het doel van de sauna is en waar de sauna komt. Daarnaast zal het ook anders zijn wanneer u kiest om de sauna zelf te maken of de sauna op maat te laten maken door VSB Wellness. Door de talloze mogelijkheden en het feit dat alles op maat gemaakt wordt kunnen de prijzen veel variëren. Hierdoor is de vraag ‘Wat kost een sauna?’ moeilijk te beantwoorden. VSB Wellness produceert sauna’s voor iedere wens en ieder budget. U kunt contact met ons opnemen en uw wensen en voorwaarden vertellen. Hier kunnen wij dan mee aan de slag en uw vraag "wat kost een sauna?" beantwoorden.

Welke sauna accessoires zijn er?

U als trotse sauna eigenaar wil natuurlijk het maximale uit uw sauna halen. Geen last hebben van uw nek door een versleten hoofdsteun en geen ligplekken op uw saunabanken. Om te zorgen dat u optimaal geniet bieden wij u alle sauna accessoires die de saunagang nog beter maken dan het al is en uw wellness ruimte compleet te maken. Of het nu gaat om sauna-emmers, een losse hoofdsteun of een complete buitendouche, wij helpen u graag verder.

Waarom is een sauna goed voor uw gezondheid? 

Er zijn meerdere redenen waarom een sauna goed is voor uw gezondheid. We hebben de vijf grootste redenen voor u op een rijtje gezet.

Verlicht spier en gewrichtspijn met een bezoek aan de sauna
De infraroodcabine met korte golf is zeer geschikt voor uw lichaam. De stralingen van de sauna dringen diep door in uw huid en verwarmen uw lichaam. De warmte zorgt ervoor dat uw doorbloeding in uw lichaam verbetert en zorgt voor ontspanning van uw huid. Door de diepe inwerking van de straling hebben vooral mensen die last hebben van hun spieren en gewrichten veel baat bij een infrarood sauna.

Voorkom verkoudheden en griep met een bezoek aan de sauna
Iedereen wordt weleens verkouden of krijgt griep, maar een ‘gewone’ Finse sauna is zeer goed in het voorkomen van verkoudheden en griep. U traint als het ware uw lichaam en afweermechanisme door regelmatig een sauna te gebruiken.

Verhoog weerstand met een bezoek aan de sauna
Zowel een infraroodsauna als een Finse sauna werkt in het verhogen van uw weerstand. Dit komt omdat uw lichaam door de grote temperatuurschommelingen uw bloedsomloop gaat stimuleren en stabiliseren. Hierdoor worden er meer afweerstoffen aangemaakt.

Een bezoek aan de sauna helpt tegen astma en bronchitis
Er is veel medisch onderzoek gedaan naar het effect van de sauna op astma. Daaruit is gebleken dat bij regelmatige saunabezoekers met astma het aantal aanvallen minder werd en de ademhalingsmoeilijkheden afnamen. Dit komt ook doordat het zenuwgestel gunstig wordt beïnvloed. De traditionele sauna is uitermate geschikt voor mensen met astma of bronchitis.

Een bezoek aan de sauna werkt bloeddrukverlagend
Het gebruik van een sauna is gezond voor uw bloeddruk. In de sauna zal uw bloeddruk dalen, doordat de bloedvaten verruimen en het bloed dunner wordt. Tijdens het afkoelen, vernauwen de vaten zich juist, waardoor de bloeddruk weer toeneemt. Heeft u last van een hoge bloeddruk, zorg dan vooral dat u genoeg tijd voor uw saunagang neemt. Neem rust en koel goed af na uw saunagang.

Wanneer kunt u het beste geen gebruik maken van een sauna?

Naast dat het gebruik van een sauna goed is voor meerdere redenen zijn er ook gezondheidsklachten waarbij een sauna niet helpt en waarbij het verstandig is om juist geen gebruik te maken van een sauna. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om gebruik te maken van een sauna als u veel last heeft van spataderen. Het steeds verwijden en vernauwen van uw bloedvaten in de sauna heeft geen positief effect wanneer u last heeft van spataderen. De sauna zorgt voor een verbeterde bloedsomloop, echter kan hierdoor een vastzittend bloedpropje in een spatader losschieten, wat levensgevaarlijk kan zijn. Wanneer u in het beginstadium van spataderen zit kunt u gerust nog gebruik maken van een sauna. Zit u in een verder stadium dan is het verstandig om geen gebruik meer te maken van een sauna.

Ook wanneer u last heeft van hartklachten is het verstandig om zeer voorzichtig te zijn met het gebruik van een sauna. Uw bloedsomloop zal worden versterkt, dit zorgt ervoor dat uw hart meer werk moet doen, ook dit kan gevaarlijk zijn. Echter is het voor sommige hartpatiënten juist wel gezond om gebruik te maken van een saunagang. Overleg dit altijd met uw arts! Wanneer u koorts heeft is het ook niet verstandig om gebruik te maken van een sauna. Uw lichaam vecht al tegen de koorts waardoor u zelf al een hogere lichaamstemperatuur heeft. Wacht daarom tot uw koorts weer over is voordat u gebruik gaat maken van een sauna. Naast deze gezondheidsklachten zijn er meerdere gezondheidsklachten waarmee u op moet letten.

Lees onze blog’s als u geïnteresseerd bent in meer tips over waarom een sauna goed is voor uw gezondheid en wanneer u het beste een sauna niet kunt gebruiken. Heeft u nog een vraag over een sauna thuis of een sauna op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
 • Altijd een sauna die bij u past

  Sauna bouwen op maat

  De sterkste kracht van VSB Wellness. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Ondersteund door de beste technische voorzieningen, zoals onze eigen CNC gestuurde machines. Met oog voor detail, smaak, interieur, comfort, budget en tijdpad. Functionaliteit in de hoofdrol. Totdat uiteindelijk onze installateurs en houtbewerkers aan de slag mogen met de sauna bouwen.

 • Goed voor lichaam en geest

  Gezondheid

  De sauna is gezond voor uw lichaam en geest. Maar waarom eigenlijk? Voor welke klachten is de sauna bij uitstek een gezond middel? En bij welke juist niet? Een saunagang levert rust en ontspanning op. Er zijn veel verschillende soorten sauna’s, zoals de Finse sauna, de infraroodcabine met korte golf en de infrarood sauna met lange golf.

 • Thuis in wellness

  Sauna op maat

  Misschien ligt hier de sterkste kracht van VSB Wellness. Luisteren naar de individuele wensen, dan overleggen met onze technische mensen en andere betrokkenen, het passen en meten, berekeningen maken en tekeningen uitwerken. Ondersteund door de beste technische voorzieningen, zoals onze eigen CNC gestuurde machines. Met oog voor detail, smaak, interieur, comfort, budget en tijdpad. Functionaliteit in de hoofdrol. Totdat uiteindelijk onze installateurs en houtbewerkers aan de slag mogen.

 • Niet van echt te onderscheiden

  3D Visuals

  Door de vele mogelijkheden in materialen, stijlen en uitvoeringen is het soms lastig het volledige plaatje voor te stellen. Daar hebben wij de perfecte oplossing voor. Onze eigen 3D tekenaar maakt voor u een levensechte kijk in uw toekomstige realisatie. Ons project en uw wellness, zoals het kan worden.

 • Dé trend

  Design Sauna bouwen

  Op het gebied van sauna’s is het de tendens om steeds meer sauna’s af te werken met een design in de nieuwste trend met de mooiste materialen. VSB Wellness is in dit segment trendsetter.

 • Aanwinst in uw tuin

  Buiten sauna

  Wat is er fijner dan om door uw eigen tuin naar uw buitensauna te lopen? En af te koelen op uw eigen privé terras? Misschien heeft u iets meer ruimte in uw tuin, zodat u ook een buitendouche kunt plaatsen. Toppunt van genieten..wij helpen u graag om uw droom te verwezenlijken.

 • Feit of Fabel

  Afvallen in de sauna?

  Helaas! U verliest wel vocht, maar dat is tijdelijk. Dus gaat u zichzelf net na de saunagang wegen kan het wel wat schelen, maar laat u zich niets wijsmaken. Wel voert u veel afvalstoffen af dankzij de sauna.

 • Van handdoek tot saunalepel

  Sauna accessoires

  Als totaalaanbieder levert VSB Wellness sauna onderdelen, sauna accessoires & toebehoren die uw wellness ruimte compleet maken. Of het nu gaat om sauna-emmers, houtonderdelen, een losse hoofdsteun voor in uw sauna of een complete buitendouche, VSB Wellness kan u van dienst zijn.

 • Sauna bouwen op maat waar u maar wilt

  Internationaal

  VSB Wellness levert cabines in Nederland, België en zelfs ver buiten de landsgrenzen. Neem contact op met onze Wellness-adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven