Installatie en onderhoud

Installatie en onderhoud

Wanneer u ervoor kiest om een sauna te plaatsen in uw huis of tuin is het zeer belangrijk dat de installatie goed gaat. Daarnaast is het onderhoud van de sauna ook zeer belangrijk wanneer u lang wilt genieten. Welke voorzieningen u nodig heeft voor de installatie van de sauna of infrarood en hoe u de sauna en/of infrarood gaat onderhouden kunt u hieronder lezen.

Snelmenu

Voorzieningen:

VSB Direct Heat® infrarood:

De Direct Head infrarood cabine is uitgerust met een besturingsunit en heeft een stroomsnoer van 3 meter. Deze infrarood cabine heeft een geabsorbeerd vermogen van maximaal 3,6 kW. De voedingskabel met stekker wordt aangesloten op een (geaarde) wandcontactdoos die geschikt is voor een spanning van tenminste 230 Volt en stroom van 16A (C-karakteristiek, traag, aparte groep) welke door u verzorgd dient te worden. Wij adviseren om de wandcontactdoos ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand te plaatsen.

RGB(W) ledverlichting: 

De Direct Head infrarood cabine is uitgerust met RGB(W) ledverlichting. Deze RGB(W) ledverlichting heeft een besturingsunit welke voorzien is van een voedingskabel van 3 meter. Het geabsorbeerde vermogen van deze voedingskabel is maximaal 150 W. De voedingskabel met stekker wordt aangesloten op een (geaarde) wandcontactdoos geschikt voor een spanning van tenminste 230 Volt en een stroom van 16 A welke door u verzorgd dient te worden. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen.

Hoe bestuur ik mijn sauna kachel?

De besturing verschilt per sauna kachel. Hieronder kunt u lezen hoe u per sauna deze kunt aansluiten. 

Saunakachel met opgebouwde besturing (t/m 3.6 kW):

De besturing op de kachel dient te worden aangesloten op een (geaarde) wandcontactdoos geschikt voor een spanning van tenminste 230 Volt en een stroom van 16 A (aparte groep) welke door u verzorgd wordt. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen. De voedingskabel met stekker t.b.v. de besturing op de kachel, verzorgen wij.

LET OP! Bij een saunakachel met opgebouwde besturing dient u zelf een geschakeld stopcontact boven de cabine te plaatsen voor het inschakelen van de cabineverlichting. Deze kan gelijk met de ruimteverlichting worden geschakeld.

Kachel met opgebouwde besturing (4.5 kW t/m 9 kW):

De besturing op de kachel dient te worden aangesloten op een 5-polig CEE-form wandcontact-doos (400 Volt/ 16 Ampère) welke door u verzorgd dient te worden. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen. De voedingskabel met stekker t.b.v. de besturing op de kachel, verzorgen wij.

LET OP! Bij een saunakachel met opgebouwde besturing dient u zelf een geschakeld stopcontact boven de cabine te voorzien voor het inschakelen van de cabineverlichting. Deze kan gelijk met de ruimteverlichting worden geschakeld.

Kachel met separate elektronische besturing (4.5 kW t/m 9 kW):

De separate besturing van de kachel dient te worden aangesloten op een 5-polig CEE-form wandcontactdoos (400 Volt/ 16 Ampère) welke door u verzorgd dient te worden. Deze wandcontactdoos kunt u het beste op ongeveer 20 cm boven de sauna op de wand plaatsen. De voedingskabel met stekker t.b.v. de saunabesturing en de voedingskabel voor de kachel verzorgen wij.

De standaard verlichting (geen LED) in de saunacabine wordt geschakeld op de saunabesturing. Hiervoor zijn geen extra voorzieningen nodig.

Wat is een vrijstaande sauna kachel?

Indien u heeft gekozen voor een vrijstaande kachel adviseren wij u voor de voedingskabel een loze 1” (25mm) leiding op de plaats van de kachel uit de vloer te laten komen. De andere kant van de leiding moet op 10 cm boven het dak van de sauna uitkomen. De voedingskabel vanaf de saunabesturing naar de kachel verzorgen wij. Wanneer er geen leiding aanwezig is, zijn we genoodzaakt de kabel over de vloer te laten lopen.

Ontluchting:

Voor de afvoer van warme lucht boven de cabine dient er boven de cabine voldoende circulatie van lucht te zijn. Dit kan worden gecreëerd door een afvoer naar buiten te plaatsen met een diameter van 110mm. In gevallen waar dit niet mogelijk is, zal er door middel van roosters een natuurlijke trek moeten worden gecreëerd.

Ondergrond:

U dient zelf te zorgen voor een vlakke, waterpas ondergrond voordat we kunnen beginnen met het plaatsen van de sauna en/of infrarood cabine. Deze ruimte dient bezemschoon aangeboden te worden op de dag van plaatsing. 

Hoe sauna onderhouden?

Het onderhoud van de sauna of infraroodcabine is zeer belangrijk wanneer u lang wilt genieten van de sauna. Zo dient de sauna of infraroodcabine regelmatig te worden gereinigd. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Voor het reinigen van de cabines draagt VSB Wellness speciale reinigingsmiddelen (Alivida reiniger, paraffineolie en desinfecteer) in het assortiment. U kunt deze vinden op onze webshop. VSB Wellness kan ook altijd dit onderhoud voor u doen, informeer bij onze service naar de voorwaarden en prijzen. Ook wanneer u meer vragen heeft over het onderhoud van uw sauna kunt u contact met ons opnemen.

Welke onderhoudsmiddelen heb ik nodig?

Onderhoud is een gezonde must in wellness-land. Daarom vindt u bij uw VSB-adviseur onderhoudsmiddelen zoals: sanitair reinigers, ontkalkers en desinfecterende reinigers, maar ook RVS-reinigers voor bijvoorbeeld sauna ovens.

Finishing touch: fijne accessoires voor uw comfort

Naast sauna accessoires zoals geuren, oliën en onderhoudsmiddelen is VSB Wellness hét aanspreekpunt voor onder meer badjassen, handdoeken en sfeerproducten. U hebt de keus uit een breed assortiment functionele accessoires en sfeermakers.

Alivida®

De producten van VSB Wellness zijn van een uitstekende kwaliteit; daarbij zijn de meeste geuren vervaardigd op basis van natuurlijke etherische oliën. VSB Wellness levert veel van zijn producten onder het geregistreerde merk Alivida® VSB Wellness ontwerpt en produceert wellness producten voor een grote groep bekende namen in de wellnesswereld zoals thermen, sportscholen, bekende vakantieparken en niet te vergeten voor de eigen dealers. Het is voor ons een uitdaging producten geheel naar wens van een klant te vervaardigen. VSB Wellness werkt dan ook samen met gevestigde leveranciers binnen de geur- en cosmeticabranche.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven