Direct Heat

Direct Heat

De infraroodcabine van VSB (Direct Heat®) brengt warmte over door straling. Deze straling heeft een diepe inwerking en is daardoor bij uitstek geschikt voor mensen die last hebben van spieren en gewrichten. Reumapatiënten bijvoorbeeld kunnen veel baat hebben bij de Direct Heat® cabine. Voor welke cabine u kiest, hangt dus in eerste instantie af van het doel en het effect dat u beoogt.

Over het verschil tussen kortgolvige en langgolvige infraroodcabines bestaan veel misvattingen:

Waaraan herkent u Direct Heat?

Zoals gezegd brengt de kortgolvige infraroodcabine de warmte over door straling. De warmte van kortgolvige infrarood is bewezen goed voor spieren en gewrichten. U voelt zich beter en meer ontspannen. U kunt zelfs de deur gewoon open laten staan. Het is de straling die voor de effectieve werking zorgt. Vandaar dat wij onze infraroodcabines VSB Direct Heat® cabines hebben genoemd. Deze naam is door VSB Wellness gedeponeerd en valt dus onder merkbewaking. Onze Direct Heat® cabines blinken uit in kwaliteit, exclusiviteit en functionaliteit. In vele vakantieparken, thermen, saunahuizen, hotels én particuliere woningen komt u onze Direct Heat® infraroodcabines tegen Zodra u de cabine inschakelt, ondervindt u vrijwel direct de werking van deze kortgolvige straling, hierdoor is het niet nodig de cabine voor te verwarmen. Cabines met langgolvige straling daarentegen hebben geruime tijd nodig om de lucht in de cabine voor te warmen. Met de infraroodlampen van Philips ontstaat een gemiddelde cabinetemperatuur van 40°C, dit in tegenstelling tot een traditionele sauna, waar de cabinetemperatuur op kan lopen tot ongeveer 90°C.

Infrarood indringdiepte in de huidLichtspectrum infrarood

Wilt u een sauna in combinatie met infrarood zodat u enerzijds kunt genieten van directe verwarming van uw lichaam en anderzijds kunt kiezen voor indirecte verwarming via de lucht? Deze combinatie is ook zeer zeker mogelijk.

Traditionele sauna

Een traditioneel saunabad begint met het verwarmen van de omgevingslucht. Het voorverwarmen van de cabine duurt geruime tijd. Datzelfde geldt voor het gebruik van een langgolvige cabine. Door de hoge temperatuur in de cabine, daalt de luchtvochtigheid. De deur moet dan natuurlijk wel gesloten zijn, anders verliest de sauna zijn werking. Hoe droger de lucht, hoe beter uw lichaam een hogere omgevingstemperatuur verdraagt. Middels transpireren verdwijnen afvalstoffen en stofwisselingsproducten uit het lichaam. Het natuurlijke evenwicht herstelt zich.

Advies? wij helpen u graag

Neem contact met ons op voor meer informatie.

 
 
Bevestig dat u geen script bent door de karakters in het plaatje in te voeren.

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief.

Naar boven